admin | 09.02.2018

Sase lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare daca doriti sa deveniti jucator profesionist de poker

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

gdf Daca va place sa jucati poker si simtiti ca deveniti tot mai buni la asta, cu siguranta ca v-ati gandit cel putin o data sa va lasati de jobul vostru si sa va ocupati full-time doar de joc, in incercarea de a deveni jucator profesionist, adica de a trai exclusiv din poker. E un vis minunat, cine nu si-ar dori sa traiasca din ceva ce iubeste la nebunie, dintr-un job pe care il face cu placere in fiecare zi? Fiti foarte atenti insa, pokerul nu este pentru oricine, ca dovada ca multi incearca sa devina profesionisti si putini reusesc, este solicitant, necesita multa calitati, drumul e lung si presarat cu multe obstacole si momente dificile. Iata sase lucruri pe care ar trebui sa le luati in seama daca doriti sa incepeti un nou drum in viata si sa deveniti jucator profesionist de poker.

1. Trebuie sa iti placa mult ceea ce faci

In general, profesionistii care au reusit intr-un domeniu, au facut-o pentru ca le-a placut foarte mult meseria pe care o practica. Pokerul este foarte solicitant, iar daca simtiti ca nu va atrage suficient si nu va place ceea ce faceti, atunci va va fi greu sa deveniti profesionisti. Cei mai de succes jucatori nu joaca poker doar pentru ca pot bate jocul, o fac pentru ca sunt fascinati zi de zi de acest joc minunat, sunt pasionati de ceea ce fac, iar acest lucru ii ajuta sa studieze in continuare si sa treaca constant peste perioade neplacute, cum ar fi cele de downswing de care fiecare dintre voi v-ati lovit cel putin o data. Asadar tineti minte, daca nu va place mult sa fiti la mese, nu incercati sa deveniti profesionisti si sa traiti exclusiv din asta, pur si simplu nu este suficient sa te motiveze doar aspectul financiar!

2. Libertate si flexibilitate

Exista putine joburi in lume care va permit sa lucrati doar atunci cand doriti, sa va creionati singuri programul de lucru, sa fiti liberi si flexibili. In general, majoritatea oamenilor care muncesc o fac dupa un program bine stabilit, merg la servici, nu le este permis sa intarzie si nici sa plece mai devreme. Totul devine o rutina si la sfarsit ei se obisnuiesc cu programul lor. Fiti foarte atenti insa, libertatea si flexibilitatea unui jucator de poker poate fi o arma cu doua taisuri, daca credeti ca nu puteti pune piciorul in prag, amanati mereu lucrurile de pe o zi pe alta, sunteti genul de persoana care trebuie sa fie mereu impinsa de la spate pentru a face ceva, pokerul din nou nu este pentru voi. Asadar, chiar daca aveti libertate deplina, stabiliti-va un program sau un numar de ore de joc si studiu pe saptamana, ca atunci cand ati merge la munca intr-un loc fizic, doar ca orele de plecare si sosire sunt stabilite de voi.

3. Potentialul de a urca in mize

Trebuie sa fiti inca de la inceput realisti cu voi insiva. Nu oricine are acelasi potential de a ajunge sus si nu oricine are acelasi skill la mesele de joc. Odata ajunsi sus, sunt o gramada de bani de facut chiar si in ziua de azi cand rake-ul si rewards-urile au scazut drastic rata de profit a jucatorilor. E mult mai greu ca in urma cu cativa ani, de exemplu multi jucatori se pierd la cash pe drumul de la 2NL la 25NL, rake-ul ridicat, rake back-ul aproape inexistent le diminueaza mult profitul, iar acestia cedeaza si renunta. Pe de alta parte, pokerul live va fi intotdeauna o mina de aur, o oaza pentru jucatorii profesionisti, constant cazinourile atrag gambleri, recreationali, turisti care la un moment isi incearca norocul la mesele de poker. Totusi, tineti cont ca veti juca mult mai putine maini decat pe internet si asta e un mare minus fata de jocurile online.
In concluzie, inca de la inceput ganditi-va la potentialul vostru de a urca in mize si pana unde credeti ca puteti ajunge, iar daca simtiti pe parcurs ca nu aveti suficient skill pentru a ajunge la un nivel de miza cat de cat ridicat, ganditi-va de doua ori inainte sa deveniti jucator profesionist.

4. Variatia

Variatia este fara indoiala unul din cei mai mari inamici care impiedica multi jucatori sa ajunga profesionisti si sa traiasca din poker. Ea provoaca jucatorii pe 2 cai:

a. Financiar: nu mai poti juca poker la acelasi nivel daca bankrollul tau a fost decimat de o perioada de downswing de exemplu. Trebuie sa aveti in permanenta un bankroll pregatit care sa faca fata variatiei si sa va poata ajuta sa iesiti din perioadele nefaste, dar despre asta vom vorbi putin mai tarziu.

b. Emotional: cand badbeat-urile si coolere-le nu se mai opresc, cand orice turn si river par sa fie impotriva voastra si nimic nu mai functioneaza, pe langa aspectul financiar, intervine si partea emotionala, atat de sensibila la multi jucatori. Trebuie sa aveti nervi de otel sa treceti peste perioadele in care pierdeti constant si sa aveti capacitatea sa intelegeti pe cat de mult posibil ca o astfel de perioada de downswing este matematic normala si inevitabila in cariera unui jucator profesionist de poker. Emotiile scapate de sub control pot fi combatute cel mai bine tot cu ajutorul bankroll-ului, o banca solida in spate va va oferi mereu siguranta si va va ajuta sa treceti peste perioadele dificile. Emotiile au impiedicat de-a lungul timpului multi jucatori sa ajunga in elita, iar variatia este considerata a fi al doilea cel mai mare factor care a impiedicat jucatorii de poker sa ajunga profesionisti.

5. Bankroll management

Bankroll-ul este una dintre cele mai importante gaselnite pe care un jucator de poker trebuie sa le aiba la indemana pentru a avea succes. Asa cum am spus mai sus, un roll solid ofera liniste, siguranta si va determina sa abordati relaxat situatiile de joc. Unii jucatori profesionisti recomanda un minim de 30-40 buy-in-uri la cash No Limit Hold’em, care se dubleaza la 60-80 daca jucati Pot Limit Omaha. Altii recomanda chiar mai mult de atat. In ceea ce priveste turneele (multi-table tournaments), recomandarea este peste 100 de buy-in-uri, insa daca jucati constant turnee cu mii de participanti ar fi bine sa aveti 200 sau chiar 300 de intrari la dispozitie. Cat despre pokerul live, inca exista discutii despre cate buy-in-uri trebuie sa aveti la dispozitie, insa din cauza faptului ca bazinul de jucatori e mai slab, iar edge-ul vostru creste, puteti incerca o abordare putin mai agresiva a bankrollului.

6. Oboseala

Oricat de mult va place pokerul, daca trebui sa il jucati full time, la un moment dat isi va face aparitia si oboseala. Acest lucru este valabil atat pentru jucatorii live, cat si pentru cei online. Un casino poate deveni un mediu neprietenos daca petreceti foarte mult timp acolo, iar la un moment dat va veti simti obositi din cauza mai multor factori. Lucru valabil si pentru jucatorii de online, atunci cand ai de luat mii de decizii pe parcursul unei zile, poti fi frant de oboseala la sfarsitul ei. Daca obositi repede si aveti nevoie de multe ore de odihna, daca nu puteti sustine ritmul pe care alti jucatori il sustin, daca credeti ca pur si simplu pokerul nu e pentru voi, ganditi-va foarte bine inainte de a incerca sa deveniti jucator profesionist. El poate ramane la stadiul de hobby, insa trebuie sa aveti puterea sa intelegeti ca altii o fac la modul profesionist, tin cont de toate aceste puncte de mai sus, le respecta si inevitabil au succes. Fiti intotdeauna realisti cu obiectivele pe care vi le setati in viata, de la a visa pana la a vrea e cale relativ scurta, de la a vrea pana la a face e cale mai lunga, iar de la a face pana la a reusi drumul e foarte lung si presarat cu multe momente dificile peste care nu oricine poate sa treaca cu succes.

Sase lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare daca doriti sa deveniti jucator profesionist de poker comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments