| 27.11.2020

Sapte intrebari pe care trebuie sa ni le punem inainte sa jucam o mana de poker (partea 2, intrebarile 4-7)

0 0 votes
Article Rating

In partea 1 am vazut ca intotdeauna inainte sa jucam o mana de poker este necesar sa ne uitam la ce carti avem in mana, in ce pozitie suntem la masa si ce stack avem in fata, dar si cate big blind-uri au adversarii nostri de la masa. Iata in continuare celelalte 4 intrebari pe care trebuie sa ni le punem atunci cand suntem implicati intr-o mana (click aici pentru partea 1 daca nu ati apucat sa o cititi deja)

4. Ce imi spune actiunea de la masa de dinainte sa vorbesc eu?

Suntem intr-un turneu, avem 40 de blinduri si am primit TJs, un broadway excelent care poate fi jucat din mai multe pozitii, fiind asortat si conectat. Un jucator da raise in fata noastra, iar noi ne gandim sa jucam mana cu call si sa vedem un flop. Chiar inainte sa ne vina noua randul la vorbit, un alt jucator face re-raise si din acest moment incepem sa ne intrebam daca vom mai juca mana sau nu. Astfel, o actiune la masa noastra, urmata de o alta actiune care anunta o mana puternica implicata in joc, ne supune acum la o decizie dificila, aceea de a ne juca sau nu broadway-ul pe care ni l-am fi dorit sa il jucam. Daca am fi avut un singur raise la masa, am fi avut de completat doar 2-3 blinduri pentru a ne juca mana cu call, insa acum, dupa re-raise-ul unui alt adversar, avem de completat poate 7 sau 8 blinduri din stackul nostru de 40 de blinduri, adica aproximativ 20% din stack doar pentru a vedea un flop! In acest caz, este bine sa ne reconsideram linia si poate sa asteptam o situatie mai clara de joc, in care sa vedem „mai ieftin” un flop. Sigur, jucatorul care face re-raise ar putea de exemplu sa bluffeze, doar ca el va face acest lucru doar intr-o parte din timp, iar probabil in majoritatea timpului chiar va avea o mana puternica cu care a facut acel re-raise dintr-o pozitie de mijloc de exemplu. Uitati-va intotdeauna la actiunea de la masa de dinaintea voastra si reconsiderati-va liniile in functie de play-urile adversarilor pana sa va vina voua randul la vorbit. O mana relativ puternica poate deveni weak daca in fata voastra e multa actiune, iar jucatorii au 3-betat sau 4-betat anuntandu-si astfel maini puternice.

5. Impotriva carui tip de jucator joc eu? Ce fel de adversari am la masa?

Haideti sa pastram exemplul cu TJs din situatia de mai sus, mana care poate fi jucata diferit in functie de adversarii pe care ii avem la masa inaintea noastra. Consideram aceeasi actiune la masa cu un open initial, urmat de un re-raise, iar noi ne aflam confortabil intr-o boxa urmatoare avand 80 de blinduri. Daca jucatorul care face raise-ul intitial deschide aproape mana de mana, iar jucatorul care a 3-betat dupa el este genul loose aggresive si agreseaza masa constant jucandu-si des mainile cu raise si re-raise, broadway-ul TJs din mana noastra poate deveni call la re-raise-ul jucatorului loose sau poate deveni chiar 4-bet atat timp cat stack-ul ne permite. Pe de alta parte, daca jucatorii de dinaintea noastra sunt jucatori tight, care deschid rar din pozitii de inceput (avand probabil in range maini precum AQs+) si fac re-raise la fel de rar (doar cu perechi premium sau AKs), broadway-ul nostru cel mai probabil va deveni fold, asteptand o alta situatie mai buna de joc.

6. Cum voi reactiona la posibile mutari ale adversarilor?

Sa spunem ca ne aflam in buton, avem KJo si un stack de 50 de blinduri si ne hotaram sa jucam mana cu open peste blinduri. Deschidem KJo, iar small-blindul ne pune all-in dintr-un stack ingust de 18 blinduri. Ce vom face acum cu mana noastra? Vom da call sau vom folda? Asadar, inainte sa dam acel open cu KJo, trebuie sa ne gandim cum vom reactiona la mutarile adversarilor si ce vom face cu mana noastra daca vom fi supusi unei decizii. In acest fel castigam timp suplimentar, nu mai suntem luati pe nepregatite si evitam sa luam o decizie emotionala.
Dar daca small blind-ul dadea fold, iar big blind-ul ne facea 3-bet dintr-un stack comparabil cu al nostru? Si aceasta situatie o putem anticipa de dinainte sa dam raise-ul pre-flop cu KJo, fiind acum pregatiti sa luam o decizie la mutarea oponentului. Ganditi-va asadar intotdeauna de dinainte, pe cat posibil, cum veti reactiona la posibile mutari ale adversarilor si folositi-va timpul de gandire nu doar pentru actiunea din momentul (play-ul) respectiv, ci si pentru actiuni viitoare.

7. Trebuie sa dau fold, call sau sa fac raise?

Intotdeauna cand sunteti implicati intr-o mana de joc ganditi-va care este cel mai bun play pe care il puteti face la masa. Veti da fold, call sau veti face raise? Alegeti mereu, pe cat posibil, cea mai buna optiune in functie de raspunsurile la celelalte 6 intrebari de mai sus: ce carte am in mana, ce pozitie am la masa, ce stack am in fata si ce stack-uri au adversarii, ce actiune are loc inainte mea, impotriva carui jucator joc mana si cum voi reactiona impotriva unor posibile mutari ale adversarilor? Incercati sa luati decizia corecta. Poate ca nu o veti face de fiecare data si poate ca niciun jucator din lume nu o face corect in 100% din timp pe parcursul unui turneu. Insa cu cat veti lua deciziile corecte mai des, cu atat veti avea sanse mai mari sa obtineti rezultatele pe care vi le doriti.

Sursa foto: careerbuilder

Sapte intrebari pe care trebuie sa ni le punem inainte sa jucam o mana de poker (partea 2, intrebarile 4-7) comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
cele mai votate
noi vechi
Inline Feedbacks
View all comments