admin | 11.01.2018

Pokerul online a implinit la inceputul lunii ianuarie 20 de ani de existenta!

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Top-Five-1 Pare greu de crezut, dar pokerul online a sarbatorit la inceputul lunii ianuarie 20 de ani de existenta si asta pentru ca la 1 ianuarie 1998 platforma Planet Poker impartea prima mana de poker pe internet. Totusi, se pare ca inaintea impartirii oficiale a primei maini de poker a existat IRC Poker, un soft dezvoltat de Todd Mummer si Greg Reynolds care era de fapt o abreviere pentru Internet Relay Chat – un chat online creat la sfarsitul anilor `80. IRC avea insa un sistem rudimentar: jucatorii porneau cu 1000 de fise la masa de joc, tastau actiunea pe care voiau sa o intreprinda, neexistand butoane speciale pentru fold, call sau raise de pilda, iar mainile puteau fi distribuite unui maxim de 23 de jucatori. In plus de aceasta, ei erau nevoiti sa joace Limit Hold’em la inceput, iar abia dupa o perioada de timp se putea face trecerea la No Limit Hold’em.
Dupa aparitia Planet Poker, a urmat asa-numita „a doua generatie” din care fac parte camerele de poker lansate intre anii 1999 si 2002. Primul competitor pentru Planet Poker a fost Paradise Poker, secondat de Ultimate Bet, Pacific Poker, Inter Poker, Prima Poker, Pokerstars sau PartyPoker. Tot in aceasta perioada ar mai fi existat o platforma denumita Poker Spot ce se crede ca a fost prima care a oferit multi-table tournaments jucatorilor de poker, insa aceasta s-a inchis in urma unui scandal, concluzia finala fiind ca ar fi datorat mai multor jucatori de poker o suma de aproximativ $400.000.
A urmat apoi boom-ul din anul 2003 cand un contabil cu nume parca predestinat, Chris MoneyMaker, s-a calificat dintr-un satelit de $82 in Main Event-ul WSOP si a castigat $2.500.000. Lovitura lui Chris cunoscuta si sub numele de efect Moneymaker, a avut un impact urias in industria pokerului, punandu-si amprenta peste urmatorii 4-5 ani cand numarul participantilor in turneele live se triplase, iar a celor care incercau calificari pe internet crescuse exponential.
Scandalul din anul 2008 in care au fost implicate site-urile Absolute Poker si UltimateBet, a lasat pe piata doar doi mari operatori: Full Tilt si Pokerstars, iar de aici inainte singurul eveniment major care mai apare in istoria pokerului este asa-numitul Black Friday din anul 2011, cand Departamentul de Justitie American inchide Full Tilt-ul si interzice jucatorilor americani sa mai concureze pe Pokerstars incepand cu acea data. In cele din urma, Stars Group cumpara Full TIlt si plateste datoriile catre jucatorii pagubiti, iar Pokerstars domina autoritar industria pokerului online pana in zilele noastre.

Pokerul online a implinit la inceputul lunii ianuarie 20 de ani de existenta! comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments