Jucatorii Absolute Poker afectati in urma cu 6 ani de Black Friday isi vor primi banii inapoi
La 6 ani distanta de la celebrul Black Friday cand cele 3 mari companii Pokerstars, FullTilt si Absolute Poker erau puse sub acuzare de catre Departamentul de Justitie American, s-a emis un comunicat care prevede ca toti jucatorii care au fost afectati de BF si care nu au putut sa isi retraga fondurile de pe Absolute Poker, isi vor primi banii inapoi. In consecinta, conform PokerNewsDaily, daca: fondurile pierdute disponibile pentru distribuire sunt egale sau depășesc totalul soldurilor conturilor tuturor pagubitilor eligibili, fiecare solicitant eligibil care a depus o cerere aprobata va primi întregul sold al contului său sau suma aprobată a pierderii. Dacă fondurile pierdute disponibile pentru distribuire sunt mai mici decat totalul soldurilor cconturilor tuturor pagubitilor eligibili, solicitantii eligibili care au depus o cerere aprobata isi vor primii banii pe baza unei formule de calcul procentual. Jucatorii pot depune cererile pana pe 9 iunie 2017 accesand acest site..
Ca un element aditional, cu cativa ani inainte de BlackFriday, au iesit la suprafata dovezi ca pe Absolute Poker si Ultimate Bet, ambele din reteaua Cereus, ar fi existat super-useri care ar fi profitat de pe urma a zeci sau sute de jucatori prin avantajele pe care si le-au creat la vremea respectiva. Unul dintre ei, cu nickname-ul Potripper, a carui identitate nu a fost niciodata dezvaluita, lua aproape intotdeauna deciziile optime. Primul care a sesizat faptul ca ar putea exista un super-user care sa vada in timp real cartile jucatorilor a fost „CrazyMarco”, dupa un heads-up pierdut cu Potripper intr-un turneu de $1000 buy-in. Acesta a contactat conducerea Absolute Poker, insa singura masura luata de acestia a fost sa suspende 4 conturi (‘Graycat’, ‘Steamroller’, ‘DoubleDrag’, si ‘Potripper’), toate banuite ca ar apartine aceluiasi jucator. Nici astazi nu este foarte clar ce s-a intamplat la acea vreme pe AP, insa s-au emis ipoteze ca cineva „de-al casei” ar fi profitat de faptul ca putea sa vada cartile jucatorilor, creandu-si un superuser. Concluzia oficiala a celor de la Absolute Poker a fost insa alta, aceea ca softul de poker ar fi fost efectiv hackuit.
Mentionam pe final ca, in cazul Full Tilt, au fost trimise spre aprobare aproximativ 53000 de cereri din care au fost aprobate 44000, jucatorii care au avut banii prinsi dupa BF fiind despagubiti cu o suma totala de aproape $ 120.000.000.