admin | 17.04.2017

Interviu Dan Semenescu, runner-up Grand Prix Austria. Povestea unui turneu cu un sir de evenimente emotionante si iesite din comun

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Dan Semenescu Un personaj foarte cunoscut in pokerul romanesc care a contribuit cat a putut la dezvoltarea jocului in Romania este Dan Semenescu, managerul unui club de poker din Cluj-Napoca si un jucator foarte bun, de-altfel fost invitat al podcastului nostru de poker Peste Prajit in anii trecuti. Recent runner-up in Partypoker Grand Prix Main Event, Dan Semenescu ne-a povestit in detaliu cum a fost experienta austriaca, acolo unde putem spune, se simte ca acasa avand in vedere numeroasele participari anterioare. Povestea turneului este de-a dreptul emotionanta, una din care putem trage concluzia ca a da dovada de omenie si a-ti respecta promisiunile facute cuiva sunt incomparabile cu succesul personal, faima, trofeele sau banii. Iata interviul cu Dan Semenescu, unul pe care il consideram a fi printre cele mai bune interviuri luate de noi pana acum:

1. Salut Dan si iti multumim frumos ca ai acceptat invitatia de a veni la interviul holdem.ro. Felicitari maxime pentru performanta ta din Austria acolo unde ai fost runner-up in Grand Prix si ai bifat al doilea mare castig al anului pentru Romania ($ 71,991), dupa reusita lui Catalin Pop. Te-ai dus special pentru turneu sau erai in vacanta? Cum a fost turneul pana sa ajungi la masa finala?

Salut, va multumesc in primul rand pentru update-urile zilnice pe care le-ati prezentat, legat de Grand Prix-ul de la Viena si in al doilea rand, pentru cuvintele frumoase adresate la adresa mea.

Sunt prezent la Viena la toate festivalurile mari de poker organizate de grupul Concord, atat ca organizator cat si ca jucator, deoarece am lucrat impreuna cu ei in ultimii 4 ani, fiind manager al clubului de poker din Cluj-Napoca, pregatind impreuna sateliti sau zile de start la evenimente precum Concord Million, Concord Masters si WPT.

Am fost prezenti peste 20 de clujeni, multi dintre ei jucatori recreationali (oameni de afaceri care conduc cate un bussines), ma bucur ca ii pot scoate din stresul cotidian zilnic si ca ii pot mobiliza pe toti sa petrecem impreuna cateva zile jucand poker, socializand si invatand multe unul de la celalalt si sunt fericit ca aproape de fiecare data cineva face o masa finala sau se apropie foarte tare de ea. Data trecuta la WPT a fost Mugurel Farcas, acum a venit randul meu si sper din tot sufletul ca, in curand si restul jucatorilor recreationali perseverenti din grupul meu sa traiasca cel putin odata sentimentul unei mese finale si a unui premiu de 5 cifre si ma refer aici la: Campan Marius, Toma Alin, Gombos Attila si Caba Alexandru (toti nascuti invingatori in ceea ce fac).

Am inceput turneul si am facut un re-entry. Am terminat ziua 1, cu putin sub average chips stack, dar destul de confortabil in ziua 2, deoarece prin resetarea blind-urilor aveam 50 de bb. Mi-am construit stack-ul incet si frumos, am foldat bine chiar si Asii pe flop la un moment dat(3 way potflop Q 7 8 rainbow)-oponentul aratand set-ul de septari. Mai tarziu, in ultimii 20, am pierdut un pot imens QQ vs AK (pot de chipleader in acel moment) ramanand in 20 de bb, moment in care am aflat ca Party Poker ofera 20.000 euro jucatorului „last longer” (ultimul jucator aflat in turneu dintre cei calificati online). Mai erau doar 2, deci pentru cel eliminat acum pierderea era de 20.000 euro, am jucat doar impotriva lor si am incercat sa supravietuiesc riscand-mi stack-ul doar folosindu-ma de aceasta informatie. In ultimii 12 a intervenit KARMA :

Mai erau 2 minute pana la pauza, erau 5 shorti (fiecare cu un stack intre 6-12 bb)- printre care si eu, moment in care unguroaica din stanga mea (chipleader-ul momentului) a cerut o pastila pentru cap de la organizatori. M-am oferit eu sa ii dau, dar doar dupa pauza, deoarece medicamentele erau in masina mea parcata in fata hotelului. In urmatoarele 15 min am stat de vorba cu romanii prezenti si am uitat sa merg la masina cum am promis, astfel am luat decizia sa alerg dupa medicamente cu 3 min inante de a se relua turneul, cu riscul de a pierde small-ul si big-ul. Intr-adevar, cand am revenit eram buton, pierdusem 900k chips (din 5.5M), eram transpirat si suflam greu, i-am dat medicamentul unguroaicei, care mi-a multumit fiind socata ca la acest nivel am putut fi sit out pentru a-mi tine promisiunea facuta. In small blind am impins cu A7 suited, iar unguroaica din big blind s-a uitat la carti si a foldat AJ facand mentiunea ca practic trebuie sa imi dea call DAR moral trebuie sa foldeze pentru ca eu sa recuperez ceea ce am pierdut in acele doua maini sit out, din cauza medicamentului cerut de ea. Am facut masa finala cu 5.5M la average de 8M si chiar cred ca fara acest gest al unguroaicei destinul era altul.

2. Cum ti s-au parut adversarii de la FT? O masa finala grea sau una accesibila? Aveai ceva informatii despre ceilalti doi romani? Povesteste putin mai in detaliu cum au decurs lucrurile.

Am ceva experienta de mese finale la Viena, dar aceasta mi s-a parut cea mai grea. Germanul Pauli mi-a dominat masa din ultimii 20, italianul avea multe turnee live castigate si experienta multa, vedea toate spoturile si stia sa joace bine chiar daca era aparent short stack, Andrew (slovacul) era jucator castigator online, tocmai ce a triumfat si live la Israel Poker Championship, stia sa joace in pozitie si evita pe italian si german, unguroaica juca standard doar premium hands, iar cei doi romani au jucat solid tot turneul, fara greseala, gandeau la fiecare mana si nu dadeau fise gratis, singurul jucator slab era austriacul din stanga mea.
Pentru mine aceasta masa finala este fara istorie. Si acum cred ca Karma (povestea cu medicamentul unguroaicei) mi-a oferit locul doi, in prima tura de masa din short stack am devenit chipleader avand un stack de average heads-up, am ajuns de la 5.5M la 34M dintr-un total de 77M cu un run de invidiat : JJ prima mana – dublare, JJ a doua mana (am impins all-in average stack dupa ce romanul Ghimpu a deschis), aceeasi JJ a treia mana in care am dus doar un blind, apoi AQ vs AJ (cu romanul Claitman), apoi QQ vs AK impotriva austriacului. M-am inchis apoi si i-am lasat pe restul sa joace (matematic nu puteam perde locul 3). Am mai avut 1010 vs QK cand am eliminat pe austriac, iar in 3 am decis sa risc 7 blinduri dand call din big blind cu K6 italianului pentru a avea un stack bun pentru a incheia un deal cu slovacul. L-am prins cu J6. In heads-up am pierdut un pot de 20M cu AQ vs k4, iar apoi a trebuit sa imping cu K high avand doar 7 bb ramase. La final am fost multumit si asta conteaza cel mai mult, am gresit putin si am maximizat de fiecare data mainile jucate, m-am folosit de toate informatiile si dinamicile din joc, am pus presiune pe cei cu presinea pe ei si am facut ceea ce alta data nu faceam – daca trebuia sa merg la toaleta mergeam fara sa mai astept pauza, daca simteam nevoia sa iau putin aer curat ieseam afara pentru 1-2 min chiar daca nu era pauza (cu riscul de a pierde fise), mai mult am facut un gest absolut normal, care s-a transformat in avantaj pana la final cu un loc 2 muncit si meritat.

3. La ce nivel situezi la ora actuala pokerul romanesc in ceea ce priveste partea de live? Am avut cateva rezultate frumoase in ultimul timp, Vlad Darie, Traian Bostan, Tudor Purice sau Catalin Pop s-au descurcat excelent rand pe rand. Daca ne uitam si mai in spate, il gasim pe Papazian cu lovitura de la Monte Carlo din HighRoller, pe domnul Chisu, un jucator excelent de turnee sau pe Mihaita Croitoru cu acel loc 3 la Rozvadov, aproape de inel si am dat doar cateva exemple. Cum vezi situatia actuala?

Poker-ul din Romania a avut intotdeauna si are rezultate !
La inceput, cand s-a legalizat pokerul in Romania, existau modele precum Mihai Manole, Dan Murariu, Andrei One si Cristian Dragomir, in jurul lor s-au format foarte multi jucatori. Datorita lor s-au nascut mii de visatori, care au inceput sa studieze, unii mai mult altii mai putin, ajungandu-se la rezultate notabile dupa multa perseverenta si seriozitate, astfel s-au putut organiza turnee mari precum cele organizate de Pokerfest si cluburile de poker din tara.

Azi jucatorii enumerati mai sus de tine sunt modelele prezentului de la care toti trebuie sa invete cate ceva si sa persevereze in munca si disciplina, jucatorii trebuie sa creada in ei, iar cand le soseste momentul sa nu rateze.

Domnul Chisu este cel mai mare promotor pe care Romania il poate avea in acest moment: are o imagine perfecta, intelectual de top, are succes in tot ceea ce face, are acces la media si doar prezenta lui la orice fel de eveniment subliniaza profesionalismul, seriozitatea si succesul organizatorilor.


4. Ce planuri ai in legatura cu pokerul pe termen scurt si mediu? La ce festivaluri live vrei sa mai participi? Joci si pe internet? Daca da, vei juca ceva din festivalul SCOOP?

Mi-am dat seama de mult ca este foarte greu sa traiesti doar din poker – ca jucator. Din acest motiv am dorit mereu sa am si un venit constant din afara jocului personal. Spre bucuria mea poker-ul mi-a oferit si imi ofera si azi satisfactie. Pun suflet in tot ceea ce fac, iar cuvantul meu este lege pentru mine, inchei foarte greu un deal cu cineva pentru ca doresc sa analizez atent si cu rabdare toate variabilele existente, dar cand ma implic muncesc ca totul sa iasa perfect. Incerc sa le imbin, sa organizez in Cluj turnee mari, parteneriate solide, precum cel cu Concord Card Casino, transparenta in afaceri si sa cunosc oameni noi care conduc oameni, sa promovez pokerul asa cum este el azi – o lupta intre personalitati, socializare, relaxare.
Joc rar pe internet, dar cred ca voi selecta cateva turnee din scoop si le voi juca.

5. Care este cea mai frumoasa destinatie de vacanta in care ai fost si pe de alta parte unde ti-ai mai dori sa ajungi pe viitor?

Barcelona mi-a placut cel mai mult ! Mi-am dorit de mult sa vizitez Thailanda cu sotia mea, cu siguranta vom merge de revelion si as dori sa ajung cel putin odata cu familia la Vegas !

Interviu Dan Semenescu, runner-up Grand Prix Austria. Povestea unui turneu cu un sir de evenimente emotionante si iesite din comun comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments