admin | 08.12.2016

Interviu 32 Traian Bostan, castigator Unibet Open Bucuresti: „Mi-am propus sa lucrez la corectarea premiselor care au produs aceste erori si sper sa-mi optimizez jocul in timp util pentru urmatorul turneu”

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

15388618_10208950836066839_331741876_o Nascut in 1981 si originar din Chisinau, Traian Bostan, castigatorul Unibet Open Bucuresti ne-a impresionat prin simplitatea, modestia si deschiderea la dialog de care a dat dovada atunci cand l-am contactat in vederea interviului holdem.ro. A luat contact cu pokerul in 2009 si a inceput sa participe la turnee incepand cu anul 2012, multe din ele desfasurate in Bucuresti si organizate sub egida brandului Pokerfest. Incepand cu acest an, lucrurile au devenit mult mai serioase odata cu participari consecutive la festivaluri mari de poker, WPT Vienna Festival of Poker, EPT Barcelona sau Italian Poker Open, fiecare experienta fiind extrem de utila pentru ceea ce avea sa urmeze: castigarea Unibet Open Bucuresti – €1100 Main Event, acolo unde a terminat primul intr-un field masiv de 603 jucatori, record absolut pentru istoria festivalului Unibet. Iata asadar mai jos dialogul purtat cu Traian Bostan, jucatorul care a intrat cu cel mai mic stack la masa finala, cel care s-a ridicat din doar 3 blinduri si in final a ridicat trofeul deasupra capului:

1. Salut Traian si iti multumim frumos pentru faptul ca ai acceptat sa vii la interviu. Felicitari maxime pentru frumoasa reusita din cadrul Unibet Open Bucuresti, o victorie, poate, surprinzatoare pentru unii tinand cont de faptul ca la startul turneului s-au aflat foarte multi jucatori consacrati. Cum a fost turneul pana sa ajungi la masa finala si cum ti s-a parut field-ul de jucatori?

Salut. Un turneu foarte frumos, cu un field pestrit, multi regulari, dar de asemenea si suficient de multi jucatori recreationali, atat cat sa faca lucrurile amuzante pentru toata lumea. M-am simtit foarte bine primele doua zile la masa si am avut parte de multe conversatii constructive si chiar de cateva amicitii noi. Am fost surprins de incantarea cu care cei veniti din strainatate discutau despre Romania si Bucuresti, in mod evident le placuse foarte mult aici si abia asteptau sa revina cu prima ocazie.

2. Ai reusit sa dai calculele hartiei peste cap. Ai intrat la FT cu cel mai mic stack, 500.000 de fise si in final ai terminat pe primul loc. Care crezi ca au fost mainile cheie jucate de tine pana la heads-up si cum ti s-au parut ceilalti 8 jucatori de la masa finala? O masa grea sau accesibila?

Intradevar, am intrat in FT pe ultimul loc, cu 8 blinduri. Cautam spot-ul corect pentru a le impinge, dar imi veneau numai niste maini mizerabile si chiar cand primeam o carte mai rezonabila actiunile din fata mea descurajau implicarea. Vedeam cum se topeste stack-ul dar am decis sa rezist pana in punctul in care mi se pare ca vad solutia, chiar daca ar fi sa raman intr-un singur blind. M-a ajutat mult experienta de la Eureka Bucharest 2016, unde ajunsesem sa postez ultimul blind pe bubble-ul de ITM si in urma unei dublari norocoase am continuat jocul inca doua zile, fiind eliminat in final pe fondul unor greseli personale pe locul 10.
Revenind la Unibet Open, in mana care practic a decis pentru mine turneul actiunea era: open din early, raise in BTN si apoi reraise-shove din SB. Mai aveam 3bb in acel moment, dintre care unul postat, m-am gandit ca shove-ul din SB va proteja potul si-mi va permite sa ma confrunt cu un singur jucator, era o ocazie la cvadruplare asa ca am decis ca voi merge all-in in acel spot orice-ar fi. Cand am verificat cartile si am vazut o mana atat de coordonata precum 64s am considerat ca am primit premium pentru acea situatie si am impins ultimile fise cu inima usoara.
Urmatoarea mana cu adevarat importanta a fost dublarea prin Murariu in urma shove-ului sau din BTN, un flip clasic, QQ > AKo, practic un set-up pentru acea situatie. Am avut norocul sa duc mana si aici s-a incheiat prima etapa a acestui run fantastic, in cadrul caruia pe parcursul a 40 de minute am trecut de la un stack de 3bb la unul de 60bb.
Vreau sa spun cat de impresionat am fost de profesionalismul lui Dan Murariu, in stanga caruia am stat aproape intreaga zi, pe care-l shovasem anterior de mai multe ori cu maini foarte bune si care a avut de fiecare data intuitia si disciplina sa renunte la maini puternice dar care intamplator in acea conjunctura erau dominate. La final, mi-a spus ca eu sunt ultimul de la masa cu care da mana pentru ca-mi doreste sa castig acest turneu si data fiind contributia mea la situatia in care se afla trebuie spus ca am fost emotionat de fair-play-ul si eleganta de care a dat dovada.
In fine, mana care m-a trimis in heads-up s-a jucat de la sine, preflop, cu Adrian Calusaru – un jucator de cash respectat si pe care-l consider foarte periculos (in sensul bun al expresiei). Avusesem un schimb de amabilitati anterior in sensul ca-l dublasem in urma unui flip AKo v QQ pentru ca apoi sa ma adeveresc a fi mai norocos si sa castig flip-ul esential, AQo v TT. Cam asta ar fi in mare experienta mea la masa finala.

3. Ce ne poti spune despre britanicul Eli Heath, adversar pe care l-ai intalnit la heads-up? Un jucator care, in opinia noastra, a jucat si a rulat excelent pana spre final, acolo unde, insa, a comis cateva greseli, poate si din cauza oboselii. Cum ti s-a parut shove-ul lui din final cu Q7o aproximativ 15 blinduri?

In mod evident in heads-up Eli Heath era jucatorul mai experimentat si mai agresiv, chiar daca poate cu mai putina toleranta la frustrare. Inteleg din comentariile prezentatorilor ca este un membru cunoscut si respectat al comunitatii de heads-up online din UK. A inceput confruntarea cu un usor avantaj la fise dar in prima jumatate de ora a pierdut cateva poturi nu foarte relevante si mi s-a parut de atunci ca-l aud adesea oftand.
Inainte de ultima mana am avut de doua ori ocazia sa dau call la all-in, in ambele cazuri cu ceea ce consideram ca pe moment este mana mai buna (in realitate doar in a doua situatie plecam mult in fata, 77 / A4o, prima fiind un flip, AJo / 88). Am ales in ambele cazuri sa aman showdown-ul decisiv pentru ca mi s-au parut prea multe blind-uri de jucat pe o singura mana si am considerat ca-mi permit sa astept o situatie mai clara. Aceasta a venit intr-un moment in care raportul de stackuri devenise 3:1 in favoarea mea: Eli a impins din BTN 14bb-uri iar eu m-am trezit cu AQs in BB.

Cat despre shove in sine, sigur ca open-shove 14bb cu Q7o pare o mutare destul de brusca, cumva nejustificata de raportul stack/pot din acel moment. Trebuie spus insa ca dupa opt ore de joc (dintre care trei in heads-up pe un payjump destul de mare) se fac destule greseli. In zilele de dupa turneu am revazut inregistrarea mesei finale (de data asta cu cartile pe fata) si am descoperit o multime de erori si abordari non-optime in propriul joc. Mi-am propus sa lucrez la corectarea premiselor care au produs aceste erori si sper sa-mi optimizez jocul in timp util pentru urmatorul turneu.

4. Participi la EPT Praga, ultimul mare eveniment pokeristic al anului? Daca da, ce ai de gand sa joci din program?

Da, aveam luat deja biletul pentru Praga si sigur ca n-as vrea sa ratez acest ultim EPT. Intentionez sa joc acolo sateliti pentru main event, main-ul si poate sateliti pentru highroller-ul de 10k.


5. Ce planuri ai pentru la anul in privinta pokerului , ce festivaluri ai in vizor?

Anul viitor imi propun sa joc in circuitele importante de turnee din Europa si poate la un moment dat sa ma incumet la un hit-and-run in Vegas :))


Iti multumim frumos si mult succes in 2017!

Multumesc si Spor!

Interviu 32 Traian Bostan, castigator Unibet Open Bucuresti: „Mi-am propus sa lucrez la corectarea premiselor care au produs aceste erori si sper sa-mi optimizez jocul in timp util pentru urmatorul turneu” comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments