Alegerile prezidentiale din SUA: ce implica acestea pentru lumea pokerului
Avand in vedere situatia pokerului online din SUA, apropierea alegerilor prezidentiale a starnit curiozitati in randul jucatorilor de poker care inca asteapta deznodamantul intregii situatii a pokerului online. Candidatii si-au exprimat in cursul campaniei electorale pozitia fata de jocurile de noroc sau despre poker in mod specific, insa ce inseamna aceste alegeri pentru jucatorul de rand?
In primul rand, candidatul democrat, Barak Obama, si-a manifestat in numeroase randuri afectiunea pentru jocul de carti, demonstrand lumii ca este un presedinte deschis, vizionar si realist. Aceasta industrie nu poate fi ignorata in momentul de fata si faptul ca intr-un stat care presupune un standard al democratiei precum SUA e dificil sa acceptam aceasta ingerinta abuziva in piata jocurilor de noroc precum si in drepturile cetatenilor de a avea acces la aceste forme de divertisment sau de a-si castiga painea. Cu toate ca Obama este un suporter al jocului, administratia pe care a condus-o nu a facut niciun progres inspre legalizarea si reglementarea pokerului online, desi cateva tentative au existat, insa nu au avut succes. Cel mai mare eveniment al lumii pokerului din timpul mandatului presedintelui Obama a fost inchiderea Full Tilt Poker si scandalul care a implicat si Pokerstars, Absolute Poker si Ultimate Bet, sau „black friday”.
De cealalta parte, candidatul republican, Mitt Romney, se afla la polul opus, acesta considerand ca exista indeajuns de mult acces la jocurile de noroc pentru cetatenii americani si ca nu doreste sa incurajeze promovoarea acestora mai mult decat e necesar. Fiind mormon, viata lui Romney este dominata de valori morale superioare si de aceea candidatul la presedentie nu va accepta jocurile de noroc online ca pe o solutie viabila moral, desi economic vorbind acest segment de piata poate aduce profituri considerabile statului. In timpul campaniei Romney a refuzat o serie de contributii banesti din partea companiilor de jocuri de noroc, sustinandu-si astfel cauza, insa nu a refuzat cateva zeci de milioane de la mogulul casinourilor Sheldon Adelson. Ne intrebam de fapt unde este linia moralitatii pe care o propune Romney.
[ad#text_ads1]
Singrul candidat care a promis legalizarea pokerului online si care a sustinut aceasta cauza, alaturi de legalizarea marijuanei, este libertarianul Gary Johnson, insa din pacate acesta nu reprezinta o optiune viabila, statisticile aratandu-l ca fiind mult in spatele celorlalti doi candidati despre care am vorbit deja.
In concluzie, desi alegerile din SUA au o importanta majora si pentru lumea pokerului, desi exista pareri diferite in ceea ce priveste acceptarea jocului online in SUA, se pare ca nici macar pentru voturile cetatenilor si pentru a obtine un mandat la Casa Alba liderii americani nu sunt dispusi sa multumeasca o comunitate avida de jucatori de poker, care doresc sa isi manifeste calitatile in mediul online.