admin | 01.04.2015

Situatie fara precedent: Romanul Dany Parlafes castiga titlul EPT la “masa verde”

Dany ParlafesTocmai am aflat o informatie incredibila pentru pokerul din Romania, informatie care suntem siguri ca va starni discutii si controverse pentru mult timp de acum inainte in intreaga lume a pokerului. Romanul Dany Parlafes a fost contactat la inceputul acestei saptamani de echipa PokerStars care l-a informat ca va trebui sa se pregateasca sa fie incoronat campion EPT.

Cauza este fara precedent: bulgarul Ognyan Dimov, campion EPT Deauville, cel care l-a invins pe Dany la headsup in luna februarie in ultima editie EPT din orasul francez, nu ar fi obtinut titlul in mod legitim.

Dupa o perioada de cercetari amanuntite, oficialii EPT au constatat ca Dimov nu avea varsta legala atunci cand a intrat in Main Event si ca isi falsificase actele pentru participare. El mai avea 12 zile pana la implinirea varstei de 18 ani, insa a fost nevoit de imprejurari sa participe deoarece se calificase pe PokerStars printr-un satelit si transferul biletului nu a fost posibil.

S-a mai aratat ca Ognyan Dimov juca poker online de aproape 3 ani cu date deliberat gresite iar calificarea la EPT a fost o eroare de care si-a dat seama prea tarziu.

Titlul de campion ii va fi asadar retras si participantii la EPT vor fi avansati cu cate o pozitie mai sus in clasament, Dany Parlafes urmand sa beneficieze de toate avantajele noului lor 1: titlul de campion EPT.

Un reprezentant EPT a declarat ca se incearca recuperarea premiului obtinut de Dimov, bani pe care acesta i-a retras imediat de pe PokerStars, acolo unde i-au fost platiti. Autoritatile bulgare coopereaza cu site-ul pentru rezolvarea situatiei.

Dany Parlafes isi va primi in cursul lunii aprilie titlul si diferenta de bani aferenta – daca aceasta va fi recuperata de la bulgar. In caz contrar, el va primi “tournament dollars” pe care ii va putea schimba in bani sau ceasuri promotionale de lux pana la diferenta intre locul 1 si locul 2.

Contactat de noi, Dany a spus: “Evident ca asta e surpriza lunii. Nu ma asteptam sa castig un turneu fara sa joc”

Situatie fara precedent: Romanul Dany Parlafes castiga titlul EPT la “masa verde” comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of