admin | 30.06.2020

Sfarsitul unui imperiu? Faimosul “Cirque du Soleil” fondat de Guy Laliberté, a intrat in insolventa

Faimoasa companie de divertisment cu sediul in Montreal, Cirque du Soleil, proiect fondat de antreprenorul, filantropistul, omul de afaceri si jucatorul de poker recreational de mize highstakes Guy Laliberté, a solicitat intrarea in insolventa, dupa ce in ultimele luni a conediat aproximativ 3500 de angajati si a avut venituri zero ca urmare a crizei economice si a lipsei spectacolelor in urma pandemiei globale de coronavirus.
In anul 2015, Guy Laliberté a vandut Cirque du Soleil unui grup privat american si a unei companii chineze pentru o suma astronomica de 3 miliarde de dolari, tranzactia secolului la vremea respectiva. Iata ca la doar 5 ani de la acea tranzactie, imperiul creat de Laliberté se clatina serios, acesta avand datorii de 300 de milioane de dolari catre diversi creditori, in vreme ce veniturile din spectacole sunt inexistente.
Totusi exista o farama de speranta, iar aceasta ar putea veni chiar din partea celui care a creat aceasta afacere faraonica: Guy Laliberté. Se pare ca magnatul canadian si-a exprimat interesul pentru a salva copilul sau de suflet, urmand sa depuna o oferta de cumparare pentru acest gigant din industria circului, spectacolelor si divertismentului. Ramane de vazut daca miliardul canadian va reusi sa salveze Circque du Soleil sau daca situatia actuala va reprezenta sfarsitul acestui imperiu pe fondul pandemiei de COVID-19.

Sursa foto: Casino Winners

Sfarsitul unui imperiu? Faimosul “Cirque du Soleil” fondat de Guy Laliberté, a intrat in insolventa comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of