admin | 23.11.2018

S-au implinit 20 de ani de la moartea legendarului Stu Ungar ‘The Kid’

original_Stu-UngarIeri s-au implinit 20 de ani de la moartea legendarului jucator de poker Stu Ungar, care pe 22 noiembrie 1998 la varsta de 45 de ani a fost gasit decedat pe podeaua hotelului Oasis din Las Vegas. Ungar a fost, este si va ramane unul dintre cei mai talentati jucatori de poker cu numeroase victorii in circuit si 3 titluri mondiale obtinute in 1980, 1981 si 1997. Ungar a fost totodata ultimul jucator care a reusit sa castige de cel putin 2 ori Main Event-ul, performanta fantastica care inca se lasa asteptata. Unul din copiii minune pe care i-a dat pokerul mondial a fost prezent timp de 20 de ani in top 10 All-time Money list, intre 1984 si 2004, parasind clasamentul la 6 ani dupa moartea sa. Stu Ungar ar fi castigat in cariera peste 30 de milioane de dolari jucand poker, blackjack, gin rummy si diverse jocuri de cash, traind o viata scurta, dar intensa in care de multe ori a fost in lumina reflectoarelor.
Inceputul in viata nu a fost deloc usor: Ungar a crescut in Manhattan’s Lower East Side din New York, vazandu-si ambii parinti morti pana la varsta de 26 de ani. Desi s-a maritat cu 2 ani inainte de decesul mamei sale, ulterior Ungar avea sa mai treaca peste o tragedie, pierzandu-si fiul adoptiv dupa ce acesta s-a sinucis. Cu atat de multe tragedii intr-o perioada relativ scurta de timp, nu este de mirare ca “The Kid” a alunecat intr-o parte intunecata, incepand sa faca abuz de droguri.
In anii `80 Stu Ungar devenise atat de bun la gin rummy incat cazinourile din Vegas l-au interzis de teama ca ceilalti jucatori nu isi vor mai face aparitia la turnee atunci cand il vor vedea pe Ungar la masa de joc.
Prima mare victorie in poker o obtine pe 17 mai 1980, cand in finala Campionatului Mondial reuseste sa il invinga la heads-up pe Doyle Brunson, deja campion mondial si unul din oamenii care a introdus varianta de No Limit Hold’em in Vegas la inceputul anilor `70. (video). Un an mai tarziu, Ungar isi apara titlul dupa o masa finala cu “adversari care se leganau in scaun, zambeau, se distrau, in timp ce Ungar acumula de la ei jetoane dupa jetoane” (video).
The Kid a inceput sa faca abuz de droguri intr-o maniera ingrijoratoare in urmatorii ani, iar in timpul editiei din 1990 el s-a prabusit in sala de joc in ziua 3-a a celei de a 21-a editii a Campionatului Mondial de Poker. Cu toate ca nu a mai putut continua turneul, Ungar acumulase atat de multe fise incat a reusit sa acceada la masa finala din sit out, terminand turneul pe locul 9.
In 1997, Ungar avea sa cucereasca cel de-al treilea titlu mondial in fata americanului John Strzemp II (video), aceasta fiind si ultima lui participare incheiata cu un rezultat notabil intr-un turneu important. Un an mai tarziu, Ungar era gasit decedat pe podeaua hotelului Oasis din Las Vegas. O autopsie realizata in zilele urmatoare gasise urme de droguri in organismul sau, insa, conform unui medic “cantitatea era insuficienta pentru a-l omori pe Ungar”. Cauza decesului ar fi fost un infarct suferit ca urmare a abuzului de droguri pe o perioada atat de lunga de timp. Dupa moartea lui Ungar, Doyle Brunson spunea: “Toata lumea a ramas uluita, insa nu a fost o surpriza”.
Alaturi de bunurile sale, in camera de motel au mai fost gasiti $800 dintr-o suma de $25.000 pe care Bob Stupak i-o imprumutase lui Ungar pentru a putea sa participe la turneele de poker din Vegas. Nu se stie nici pana astazi ce s-a intamplat cu restul sumei de $24.200.
Astazi, Stu Ungar se odihneste la Palm Valley View Memorial Park din Las Vegas, ramanand unul din oamenii care la masa de joc a fost un model de urmat pentru cei care s-au apucat de poker in ultimele 3 decade de ani. Ce s-ar fi intamplat daca Ungar ar fi trait si astazi? La ce performante ar fi ajuns acest jucator super-talentat si cate finale de Campionat Mondial ar fi reusit sa mai dispute? Ungar ramane un jucator memorabil care si-a trait viata intens si care a reusit sa treaca peste tragediile care i-au marcat viata cu ajutorul succeselor obtinute la mesele de poker.

Sursa foto: CodigoPoker

S-au implinit 20 de ani de la moartea legendarului Stu Ungar ‘The Kid’ comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of