admin | 05.11.2011

Radu Butan

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
Radu Butan
Radu Butan

Holdem Romania: Cum ai descoperit pokerul?
Radu Butan: Acum doi-trei ani jucind cu prietenii. Cred ca se intimpla prin perioada in care a inceput febra World Poker Tour la televizor. Noi jucam orice: hold’em, omaha (si h/l), follow the queen s.a. Ne distram de minune si de la inceput cistigam. Eram cel care bluffeaza, cel care isi inmulteste chipsurile… toata lumea se gindea ca sint norocos de fiecare data!

Holdem Romania: Cind ai inceput sa joci online?
Radu Butan: La putin timp dupa ce l-am descoperit. Primul site unde am jucat a fost Pacific Poker, acuma insa stau pe Ultimate Bet si Poker Stars. Ador pokerul online pentru ca nu am nici un cazino in apropiere. Cred ca am invatat sa joc datorita jocului pe internet. E incredibil ce multa experienta poti acumula intr-un timp scurt.

Holdem Romania: Te-ai intilnit cu vreun roman la WSOP 2005?
Radu Butan: Din pacate nu. Ca sa fiu sincer am fost acolo cu prietena si pentru ca eventul a tinut asa mult si a fost istovitor nu am apucat sa imi fac multe cunostinte. Poate anul viitor!

Holdem Romania: Ai vorbit cu Negreanu?
Radu Butan: L-am intilnit odata. Se intimpla in aeroportul din Atlantic City. Daniel tocmai fusese eliminat de la un event de 10000$. Chiar daca iesise rapid din turneu, a fost foarte amabil cind l-am abordat. Nu am apucat sa vorbim foarte multa insa. Noi doi avem radacinile similare… amindoi sintem romani crescuti in Toronto, Canada. Ce pot sa zic, Daniel Negreanu este un jucator fenomenal si cred ca este si un bun model pentru lumea pokerului. Am multe de invatat de la el.

Holdem Romania: Ce poti sa ne spui despre experienta main eventului? Cum a fost pentru tine? Daca nu ma insel masa ta a fost „ESPN featured table” si te vom vedea la televizor 🙂
Radu Butan: Pentru mine main eventul WSOP 2005 a fost ceva grozav fiind primul meu turneu important la care am participat. De la inceput am incercat sa ma concentrez si sa joc cit pot de bine. Nu cred ca am facut prea multe greseli in turneu. Nu prea imi venea sa cred ca joc alaturi de profesionisti pe care ii admir precum Hansen, Ivey sau Raymer.
In a 5-a zi am jucat foarte mult la ESPN feature table. A fost un pic stresant sa stiu ca sint filmat intr-o faza tirzie a eventului dar am fost incintat in acelasi timp. I-am dat re-raise de citeva ori lui Greg Raymer si l-am facut sa renunte, m-am simtit grozav. Atunci mi-am sarbatorit si ziua de nastere… nu cred ca puteam spera la un cadou mai bun pentru aniversarea de 28 de ani: jucam cu Greg Raymer la WSOP si filmat si de ESPN. Impresionant.

Holdem Romania: Consideri ca ai fost foarte norocos sa termini pe locul 30 la main event? Si cit de mult noroc crezi ca exista in jocul de poker?
Radu Butan: Noroc versus talent este intrebarea cea mai cunoscuta in poker. Tot ce pot sa spun este ca de-a lungul turneului de cite ori am mers ALL IN, am aratat cartile mai bune. Am fost si norocos la unele miini, care m-au ajutat. Dar cred ca dupa 5 zile miinile norocoase sint cam aceleasi pentru toti.
Am jucat binisor si alte turnee (locul 2 la un turneu ce se joaca zilnic la Bellagio), cistigind inclusiv multe online. Cred ca rabdarea, strategia si logica sint mult mai importante in poker decit norocul.

Holdem Romania: Anul viitor incerci sa te califici online sau vei plati direct buy-in-ul de 10000$?
Radu Butan: E prea devreme sa ma gindesc … lol. Cred ca voi incerca sa ma calific din nou online.

Holdem Romania: Ce iti propui ca jucator de poker?
Radu Butan: Ador jocul de poker dar cred ca nu asta va fi cariera mea ci va ramine un hobby. Sint doctor de profesie in al treilea an de specializare (mai am doi). Sper sa devin un bun doctor urolog. Medicina e prioritatea mea numarul 1.
Am jucat in septembrie in ARUBA la un event WPT, calificat online de pe Ultimate Bet. Voi mai juca turnee dar maxim 2-3 pe an asta din cauza ca timpul nu imi permite. Cind o sa fiu „mai batrin” o sa joc mai mult.

Holdem Romania: Ce carti de poker ai citit si ce recomanzi?
Radu Butan: Am citit mai multe carti despre poker. Clasicul pentru mine este Supersystem de Doyle Brunson. Te invata cum sa joci agresiv, poker puternic. As mai recomanda „Dan Harrington – Expert Strategy for No Limit Tournaments”.
Mai citesc reviste: Card Player, Bluff, Canadian Player s.a. Abia astept cartea lui Negreanu. Cred ca si Gus Hansen daca ar scrie una ar fi foarte bine.

Holdem Romania: Care sint sfaturile tale pentru incepatori?
Radu Butan: Sfatul meu pentru cineva care se apuca de poker este sa citeasca una sau doua carti bune si apoi sa exerseze in jocuri live sau online. Sa nu incerce sa invete din pokerul transmis la TV, pentru ca acolo nu ne sint aratate toate miinile, situatiile. Hotariti-va asupra unui bankroll, care daca l-ati pierde nu v-ar afecta foarte tare: fie ca este de 50$ sau 1000$. Pastrati-va statisticile la cistiguri si pierderi (nr: checkyourbets.com sau Pokertracker). Multi cred de obicei ca sint pe plus la poker pina isi vad rezultatele pastrate. Incepeti de la mize mici si urcati la altele doar dupa ce cistigati constant. Nu in ultimul rind distrati-va si nu va enervati cind pierdeti cu AA vs 6-3… face parte din joc, mergeti mai departe!

Holdem Romania: In ce conditii ai plecat din Romania?
Radu Butan: Am parasit tara cind aveam 11 ani adica in 1988 inainte de revolutie. Am doar amintiri placute din timpul copilariei mele in Romania. Am avut prieteni grozavi, scoala buna si parinti iubitori. Am plecat in Canada pentru o viata mai buna. Acum doi ani am fost in Romania si mi-a placut experienta. E o tara frumoasa (pacat ca turismul nu este foarte dezvoltat) si m-a primit cu bratele deschise desi au trecut 15 ani de la plecare. Sper sa revin cit de curind.

Radu Butan comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments