admin | 23.11.2022

Pokerstars și Poker Power își unesc forțele pentru a oferi femeilor mai multe oportunități în poker – în prezent, doar 4% dintre jucători sunt femei

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

• PokerStars și Poker Power lansează un antrenament de patru săptămâni prin care femei din întreaga lume își pot spori încrederea în sine și abilitățile de a juca poker
• Cea mai recentă activitate destinată femeilor include primul eveniment dedicat femeilor PokerStars Road to PSPC Women’s Event, care i-a adus jucătoarei Rishva Iyer mult-râvnitul Platinum Pass

Principalul brand global de jocuri de noroc și divertisment on-line PokerStars a anunțat astăzi parteneriatul cu Poker Power, o organizație care promovează jocul de poker în rândul femeilor. Prima inițiativă în cadrul acestui parteneriat o reprezintă lansarea unui „bootcamp”, o serie de lecții de poker destinate femeilor pasionate de acest joc și dornice să își îmbunătățească abilitățile și să își transforme experiența. Inițiativa și parteneriatul reprezintă o parte importantă a angajamentului asumat de PokerStars din dorința de a dezvolta jocul și de a sprijini femeile în poker, încurajându-le pe tot mai multe dintre ele să ia loc la mese și să se distreze, asigurându-se și că toți jucătorii se bucură de un spațiu confortabil și sigur în care pot juca fie live, fie on-line. Vestea vine după ce un studiu recent a evidențiat un decalaj izbitor în categoria gen – doar 4% dintre cei 100 de milioane de jucători din lume sunt femei.¹

PokerStars a făcut echipă cu Poker Power pentru a ajuta femeile să își sporească încrederea în sine și abilitățile de joc în cadrul unei serii de activități menite să scoată în evidență locul femeilor în poker și să ofere mai multe oportunități pentru femeile active în comunitate, dar și pentru cele care și-ar dori să facă parte din ea. Deschis jucătoarelor începătoare din întreaga lume, cursul de patru săptămâni va permite participantelor să deprindă abilități de joc ce facilitează și succesul în lumea reală, cum ar fi abilități de negociere, decizii strategice și alocarea capitalului. În curriculum vor fi incluse sesiuni de practică pe aplicația educativă Poker Power Play de la Poker Powers, precum și turnee specializate și jocuri în cluburi de poker personale de tip home games la PokerStars. Modulele vizează teme precum încrederea, curajul, determinarea, percepția și disciplina.
Grupul care va participa la curs este alcătuit dintr-un mix divers de femei din toate colțurile lumii, inclusiv din Brazilia, Canada, SUA, Franța, România și Regatul Unit. Este vorba de femei care își doresc nu doar să învețe mai multe despre poker, ci își împart timpul între munca de părinte, cariere în domenii precum dreptul, designul interior, modă, inginerie software și rețele de socializare. Participantele au fost inspirate de perspectiva de a deprinde abilități-cheie necesare în poker, inclusiv elemente de strategie și sociale ale acestui sport, precum și de oportunitatea de a fi parte din primul astfel de antrenament transformațional. 2

Rebecca McAdam Willetts, Director Parteneriate, PR și Implicare Consumatori, a declarat: „Suntem extrem de încântați de parteneriatul cu o organizație atât de progresistă precum Poker Power. Este partenerul perfect pentru colaborarea la acest proiect, deoarece activitatea lor pentru femeile care joacă poker transcende masa de joc – programele lor se axează pe abilități de strategie și leadership care pot fi aplicate în sala de jocuri, dar și în alte contexte.

În pofida unui progres remarcabil de-a lungul anilor, suntem conștienți că ne aflăm la începutul unui drum dificil spre un poker mai incluziv, dar putem face multe dacă ne mobilizăm eforturile în aceeași direcție împreună. Mai știm și că evenimentele și activitățile dedicate exclusiv femeilor nu sunt pentru oricine, dar am ascultat jucătorii și aceasta este una din numeroasele activități pe care le-am planificat în urma unui feedback direct. Aceste antrenamente sunt o primă ocazie esențială de a stârni interesul femeilor care nu au jucat niciodată acest joc și de a le motiva pe cele care joacă poker să continue să își rafineze abilitățile și să dobândească încredere la mese. Suntem hotărâți să facem pokerul incluziv și accesibil pentru toți și misiunea noastră este aceea de a crea șanse egale și un spațiu sigur pentru comunitatea de poker. ”

Erin Lydon, Director Executiv și Director General al Poker Power, a adăugat: „Suntem onorate să lucrăm cu PokerStars la acest proiect de referință. PokerStars are aceeași misiune și viziune strategică pentru viitorul femeilor în poker – și este palpitant să ne ocupăm alături de PokerStars de un antrenament special care va încuraja mai multe femei să intre în acest sport uimitor. Misiunea Poker Power este aceea de a ajuta un milion de femei să deprindă abilități de afaceri și de viață prin jocul de poker.

Cursul nostru de patru săptămâni le va oferi femeilor nu doar lecții despre poker, ci și abilități de viață importante ce pot fi aplicate în afaceri, în viața de părinte și în viața de zi cu zi.

Sper că prin acest parteneriat vom putea crea mai multe oportunități pentru femei, că percepțiile privind pokerul vor începe să se schimbe și tot mai multe femei se vor simți încurajate și încrezătoare să se apropie de masa de joc.”

Antrenamentul se va derula pe o perioadă de patru săptămâni, iar participantele vor beneficia și de tutoriale individuale cu Ambasadori PokerStars, cum ar fi Jennifer Shahade, GJ Reggie și Lali Tournier care le vor ajuta să se pregătească pentru șansa de a câștiga un loc la un eveniment special din cadrul European Poker Tour (EPT) Praga. Participantele la antrenament au fost selectate prin intermediul unui sondaj anonim. Persoanele care au răspuns la sondaj aveau abilități de joc de poker limitate și un interes evident pentru un curs care să le permită să aprofundeze cunoștințele și să învețe mai multe despre joc.

Alte instrumente, cum ar fi PokerStars Learn vor fi non-stop la dispoziția participantelor pentru a-și perfecționa abilitățile în timpul liber, oferindu-le ocazia să învețe clasificarea mâinilor și să se familiarizeze cu formatul de poker on-line, pentru cele care nu au mai jucat până acum sau pentru cele care au nevoie de o sesiune de aprofundare.

În urma programului de patru săptămâni, participantele vor avea șansa de a juca pentru un Platinum Pass la EPT Praga (7-18 decembrie, 2022) și de a însoți noile câștigătoare ale câte unui Platinum Pass, printre care Giada Fang și Rishya Iyer, în Bahamas.

Un Platinum Pass include:

 • Buy-in de 25.000 USD la PSPC, care va avea loc în Bahamas în ianuarie 2023
 • Șase nopți de cazare pentru câștigător și un invitat la un hotel de 5 stele
 • Transferuri aeroport
 • 900 USD bani pentru cheltuieli
 • Experiențe dedicate câștigătorilor Platinum Pass pe durata evenimentului

Anunțul vine după ce primul eveniment de poker feminin de la PokerStars Road to PSPC Women’s Event organizat la Live! Casino în Philadelphia și-a desemnat câștigătoarea, pe jucătoarea Rishva Iyer, 24 de ani, din Kensington, Philadelphia, care tocmai a primit râvnitul Platinum Pass în valoare de 30.000 USD după ce le-a surclasat pe celelalte 120 de participante. Acest Pass o va duce direct în Bahamas, să joace la campionatul PokerStars Players No Limit Hold’em Championship (PSPC) în ianuarie, unde vor fi puși la bătaie milioane de dolari.

Pentru detalii suplimentare, accesați PokerStars Blog.

 

Note de subsol:

 

¹ Cifre preluate de pe pagina web Poker Power

Poker Power este o organizație unică, este condusă de femei pentru femei și are ca scop să învețe un milion de femei să stăpânească jocul de poker – și să deprindă astfel acele abilități care vor contribui și la succesul din viața lor profesională și personală. Poker Power utilizează jocul în sine (nu jocurile de noroc) pentru a ajuta femeile să își consolideze încrederea, să își dorească mai mult, să învețe strategii și să evalueze riscuri într-un mediu distractiv, pozitiv, fără presiuni. Oferind femeilor acces la aceste abilități, compania va schimba viitorul noilor generații.

PokerStars pornește schimbarea în comunitatea pokerului creând șanse egale și un spațiu sigur pentru succesul femeilor la acest joc. De-a lungul anilor, PokerStars a derulat o serie de activități pentru a implica și sărbători jucătoarele, oferindu-le cadouri speciale și conținut unic și, cel mai important, ascultând femeile și învățând de la comunitatea femeilor. De la comunitatea de informații pentru femei ‘Our Voices’ prin intermediul căreia vocea și perspectivele femeilor se regăsesc în deciziile de afaceri ale PokerStars la nouă premii pentru nouă femei, oferite de Ziua Internațională a Femeii și constând în câte o excursie cu toate cheltuielile acoperite la un important eveniment live PokerStars unde un Platinum Pass în valoare de 30.000 USD a fost acordat jucătoarei Giada Fang care va reprezenta în continuare comunitatea feminină la mesele din Bahamas, anul viitor.

 

2 Biografii

 • Amanda – SUA – Amanda s-a născut în New Jersey, dar de șapte ani locuiește în Texas. Este inginer software în cadrul unei companii de tehnologie în educație și în timpul liber îi place să joace șah, ultimate frisbeeși să compună muzică folk. Amanda este motivată de aventură după o călătorie cu rucsacul în spate în Patagonia și este inspirată de ambasadoarea PokerStars Jen Shahade – nu doar pentru că este o jucătoare de poker de mare succes, ci și pentru că Jen promovează pe platforma sa egalitatea în comunitatea de poker.
 • Patricia – SUA – Patricia este mamă cu normă întreagă, are doi băieți și două fete și este căsătorită cu soțul ei de 13 ani. Înainte, Patricia a lucrat ca avocat, după ce a urmat cursurile de la Yale și Harvard și încă face parte din baroul a trei jurisdicții diferite. Patriciei îi place rolul de mamă, dar și jocurile, gătitul și cântatul la pian, precum și călătoriile: a vizitat deja 12 țări și nu intenționează să se oprească aici. Patriciei îi place psihologia din spatele pokerului, dar și mesajul de capacitare a femeilor transmis prin organizarea acestui antrenament.
 • Susana – Brazilia – Susana este originară din Cascavel, Braziliași locuiește împreună cu logodnicul ei și cei doi căței ai lor. Se consideră o persoană creativă și perseverentă, ceea ce îi este de mare ajutor în meseria sa de avocat cu normă întreagă. După muncă, Susana joacă baschet în echipa orașului și are ca pasiuni familia, călătoriile și vinul. Modelul ei în viață este chiar bunica sa, care a crescut singură doi adolescenți, iar cea mai mare realizare a vieții sale este mutatul într-un alt oraș, departe de familie și absolvirea universității. Pentru Susana, principalul punct de atracție în acest sport este faptul că poți aplica strategia din poker în situații din viața de zi cu zi. Susana descrie antrenamentul pentru femei drept un ‘vis devenit realitate’.
 • Roxanne – Canada – Roxanne a fost ofițer în Jandarmeria Regală a Canadei și locuiește în Kelowna, British Columbia Canada. Cele mai mari realizări din viața ei sunt creșterea fiului ei Logan și terminarea cursei caritabile de 1.000 km pe bicicletă alături de partenerul ei din jandarmerie. În timpul liber, Roxannei îi place să practice meditația și terapia prin plutire și chiar a început să scrie propriul roman de ficțiune. Complexitatea pokerului și senzațiile trăite în timpul jocului au motivat-o pe Roxanne să vină la antrenament și este extrem de încântată de perspectiva de a participa la un eveniment de poker live.
 • Pam – Canada – Pam locuiește în Downtown, Toronto și timp de mai bine de douăzeci de ani a lucrat ca cercetător al opiniei publice.Pentru prieteni, Pam este o persoană plăcută, cu simțul umorului. Sursa ei de inspirație sunt oamenii de știință și activiștii care încearcă din răsputeri să crească nivelul de conștientizare referitor la schimbările climatice– îndeosebi activista ugandeză Vanessa Nakate. În timpul liber, lui Pam îi place să gătească adevărate festinuri pentru familie și prieteni și să exploreze natura. Pam a fost cucerită de poker încă de la primul ei joc și iubește strategia complexă din spatele acestui sport.
 • Renee – Canada – Renee este îngrijitor cu normă întreagă pentru mama ei și un avid creator de haine. Lui Renee îi place să se ocupe de croitorie în timpul liber, dar adoră și să petreacă timp cu nepoții și nepoatele ei și să asculte muzică, să călătorească și să se uite la filme. Tatăl ei îi este cel mai important model în viață, iar cea mai mare realizare a ei de până acum este îmbunătățirea sănătății ei mintale. Participarea la acest antrenament este importantă pentru Renee deoarece își dorește să devină o jucătoare cât mai bună.
 • Judy – SUA  – Judy are trei copii și lucrează ca designer de interior și antreprenor. Prietenii spun despre ea că este o persoană afectuoasă și loială, iar cea mai mare realizare a ei de până acum este construcția unui centru ecvestru și a unui colegiu localîn calitate de antreprenor. Ambasadoarea PokerStars Jen Shahade a devenit cea mai mare sursă de inspirație pentru ea, după ce a întâlnit-o la un eveniment de poker în 2009, iar de atunci interesul față de acest joc nu s-a stins. Egalitatea în poker este importantă pentru Judy și ar vrea ca tot mai multe femei să joace poker și să își sporească încrederea în joc.
 • Katie – Regatul Unit – Katie are o fiică, Ophelia și lucrează cu normă întreagă ca influencer/blogger de lifestyle. Katie a lucrat în relații cu publicul, apoi a devenit AP executiv și responsabil de resurse umane în cadrul unei companii de modă de lux. Acum Katie se ocupă exclusiv de blogul său unde scrie despre subiecte diverse, cum ar fi modă, maternitate și frumusețe. Katie își dorește să spulbere miturile legate de imaginea strălucitoare a pokerului în cultura populară și vrea să devină un jucător cât mai bun, astfel încât să poată concura împotriva soțul ei.
 • Roxana – România – Roxana lucrează freelance ca manager de rețele sociale pentru mărci și companii locale și locuiește în România. Pentru prieteni, Roxana este ‘sufletul petrecerii’ și în timpul liber îi place să se bucure de natură și să meargă la sală, pentru a-și limpezi mintea. Roxana este pasionată de Formula 1 și mai recent de poker – de unde și entuziasmul Roxanei de a participa la antrenament. Roxana consideră că acest curs este o ocazie extraordinară de a-și perfecționa abilități-cheie precum capacitatea de a lua decizii.

 

Notă: Textul de mai sus reprezintă un comunicat de presă. Holdem România nu își asumă responsabilitatea pentru eventuale informații eronate. 

Sursă foto: Grayling

Pokerstars și Poker Power își unesc forțele pentru a oferi femeilor mai multe oportunități în poker – în prezent, doar 4% dintre jucători sunt femei comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments