admin | 04.03.2012

PokerFest Bucuresti are un campion. Urmeaza PokerFest Cluj!

Lucian Mantu
Lucian Mantu - Castigator PokerFest Bucuresti 2012

Festivalul de poker incheiat la Bucuresti a fost unul al recordurilor. 210 jucatori au jucat in acelasi timp la primul Super Satelit si au generat nu mai putin de 35 de locuri la Main Event. Apoi un numar de 294 de participanti la Main Event au stabilit un nou record in ceea ce priveste premiile la un turneu de poker din Romania. Locul 1 a luat peste 75.000E situandu-se peste turneele cu aceeasi clasa de buy in din Europa.

Un nou record ( daca il putem numi asa) este mai putin vizibil dar importanta sa este una deosebita pentru fiecare iubitor de poker din Romania.  Daca pana acum pokerul aparea in mass-media fie legat de descinderi in forta ale trupelor de interventie, fie prin diverse scandaluri, acum au aparut articole in presa online si in cea scrisa alaturi de scurte reportaje la televiziuni care prezentau si aduceau cuvinte de admiratie si lauda pokerului, prin PokerFest. O interventie de remarcat este cea a lui Sorin Constantinescu si a lui Iulian Doroftei ( unul dintre realizatorii podcastului Peste Prajit) in cadrul unui jurnal de stiri de la Realitatea TV. Putem spune cu certitudine ca este un mic pas spre normalitate si un pas care va ajuta pokerul sa isi faca imaginea pe care o merita.

Desfasurarea mesei finale este foarte fidel redata de prietenii nostri de pe www.pokerfest.ro si orice alta interpretare este de prisos. Va lasam sa citit mai jos desfasurarea evenimentelor:

“Dupa o runda de scurte interviuri si o sesiune foto pentru publicitate, jocul la masa finala a inceput axat pe eforturile celor cu fise putine de-a se dubla. Avantajul strivitor al stackului mare detinut de Alexandru Rauta a tinut masa la un respect pe care acesta l-ar fi putut exploata mult mai violent. Insa strategia lui a fost cel putin la fel de buna deoarece chiar daca a prelungit jocul neatacand atat de des pe cat ar fi avut dreptul, si-a conservat jetoanele asteptand stackurile mici sa se arunce in miscari decisive.

De cel mai important dublaj s-a bucurat Lucian Mantu care a preluat conducerea cand a profitat de open-limpul din prima pozitie a lui Vlad Hrenoriac si a reusit sa prinda un backdoor de culoare si o chinta in doua cu 57s impotriva rigizilor decari ai limperului.
Dupa o pauza inspiranta si cu bucuria de a fi in ultimii 5 la cel mai important turneu românesc de pâna acum, jucatorii au apasat pe acceleratie insa apropierea de cupa PokerFest i-a linistit din nou, asa incat jocul a oscilat in dinamica pana la un headsup jucat foarte atent de ambii finalisti: Alexandru Nistor si Lucian Mantu. Grija lor pentru un joc cat mai solid a fost treptat zadarnicita de cresterea blindurilor: la finalul meciului, pe masa era un total de aproximativ 70 de big blinduri, ceea ce nu mai permitea celor doi alta rutina inafara unui raise preflop urmat de 3bet-call sau 3bet-fold. ceea ce s-a si intamplat cand decarii batuti candva in meci de Mantu cu 57s s-au intors de data aceasta in mana lui si i-au dat un set de miliarde pe river.” (sursa: www.pokerfest.ro)

Clasamentul mesei finale a fost urmatorul:

1 Lucian Mantu 75,740E
2 Alexandru Nistor 47,750E
3 Alexandru Rauta 27,250E
4 Zeng Zhi Ping 18,150E
5 Vlad Hrenoriac 14,250E
6 Cristian Dan 11,650E
7 Alexandru Curelea 9,050E
8 Samuiel Stan 6,700E
9 Erwin Simsensohn 4,900E

In timp ce unii mai discuta inca maini de la PokerFest Bucuresti iar altii inca sarbatoresc victoriile, organizatorii deja pregatesc ultimele detalii ale urmatorului turneu ce va avea loc la Cluj intre 21 si 25 Martie si care va stabili probabil noi recorduri.

PokerFest Bucuresti are un campion. Urmeaza PokerFest Cluj! comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of