admin | 16.01.2012

Phil Galfond: “Sa facem niste schimbari”

Phil Galfond spera cu aceasta postare pe blog sa porneasca niste discutii care pot ajuta eventual la imbunatatirea jocului de poker online. Pe blogul lui, de unde facut un scurt rezumat, el ne prezinta gandurile lui personale in ceea ce priveste schimbarile care ar trebui aduse jocului online. Sper ca acest articol va face ca intreaga comunitate de jucatori de poker sa aiba o discutie in potentialele imbunatatiri si solutii care ar putea fi aduse jocului.

 

Imbunatatirea jocului poate arata diferit pentru multi din voi. De exemplu, pe Galfond l-ar ajuta daca ar modifica timpul minim pe care il petreci la masa : 30 de minute, indiferent cine intra sau cine iese, decat daca pierzi toti banii. Acest lucru nu este bun pentru toata lumea. Inca un lucru care spune ca i-ar fi lui benefic ar fi anonimitatea meselor : fara nume pentru jucatorii care stau la masa. Inca odata, acesta este un lucru cu care multi nu ar fi de acord.

Pentru a determina daca o regula sau o trasatura este „buna pentru joc”, cred ca scopurile sunt urmatoarele :

  1. Sa facem jocul de poker sa fie usor si mai distractiv atat pentru jucatorii profesionisti cat si pentru cei care vor sa se recreeze.
  2. Sa reparam golurile care permit jucatorilor mai putin etici sa obtina avantaje impotriva jucatorilor care aleg sa fie cinstiti.
  3. Promovarea a cat mai multor maini jucate.

[ad#text_ads1]

Baze de date / HUD / Site-uri de tracking

Sunt diferite opinii despre acestea, fie bune sau rele.

In opinia lui, rezultatul acestor site-uri sunt rele pentru orice jucator. Pentru jucatorilor recreationali, poate fi jenant pentru ei sa aiba publicate pierderile in cadrul jocului. Pentru jucatorii profesionisti, ei pot primi mai multa actiune din partea celor care vor sa le ia banii.

Bazele de date personale si HUD sunt putin diferite. Rezultatul niciunui jucator nu este facut public, lucru care rezolva multe dintre problemele pe care le au site-urile de urmarire. Acestea fiind spuse, bazele de date personale si HUD pun jucatorul recreational intr-un dezavantaj si mai mare.

Ce este mai important este ca, aceste programe sunt inspaimantatoare. Daca un jucator recreational ar vedea cum arata ecranul tau cand folosesti un HUD si joci impotriva lor, atunci ei nu ar mai fi bucurosi sa joace jocul. Unii nu inteleg cum functioneaza HUD…unii vorbesc chiar despre jucatorii profesionisti care folosesc programe pentru a le face jocul mai usor si pentru a trisa. Si asta este pentru ei un motiv pentru a nu mai juca poker online.

Phil crede ca site-urile de poker nu ar trebui sa baneze HUD-urile dar in schimb crede ca ar trebui inchise siteurile de tracking. (1)

Cel mai bun mod de a nivela grupul de jucatori este cu numele lor care apare pe ecran.

1. Schimbarea numelor care apar pe ecran.

Unele site-uri deja permit schimbarea numelor care apar pe ecran, altele nu aproba si pedepsesc jucatorii care sunt prinsi ca au mai multe conturi.

Principala problema cu site-urile care nu permit schimbarea numelor este ca unii jucatori care au mai multe conturi nu sunt prinsi. Acest lucru le ofera un avantaj nedrept impotriva celor care aleg sa nu isi faca mai multe conturi. Intr-o lume perfecta, faptul ca ai mai multe conturi fie este permis, fie este complet interzis. Din pacate, este foarte dificil pentru un site sa prinda pe toti jucatorii care au mai multe conturi. Pentru acest motiv, ar fi bine daca s-ar permite schimbarea numelui de pe ecran.

Dezavantajele pentru schimbarea numelui ar fi :

  1. Mai dificil pentru jucatori ca sa triseze.
  2. Nu mai poti urmari un anumit jucator.

Avantajele :

  1. Nimeni nu are un avantaj nedrept.
  2. Site-urile de urmarire si bazele de date sunt mai putin precise.

Indiferent de decizie, vor fi atat avantaje cat si dezavantaje. Sugestia pe care o ofera Phil in ceea ce priveste schimbarea numelor este urmatoarea : site-urile sa permita schimbarea numelor odata la 2 luni. Jucatorii vor avea un nume de cont. La limite mai mari de 50/100nl, numele contului va aparea la masa. La mize mai mici de 25/50nl, doar numele de ecran va aparea la masa.

2. Mese heads-up sau de 6 max anonime.

Aceasta idee circula de multa vreme. Beneficiile si riscurile sunt similare celor din sectiunea de mai sus (schimbarea numelor).

Jucatorii nu vor incepe sa joace mai multe jocuri din cauza ca sunt anonimi. Toti care opteaza pentru aceste jocuri vor avea o oarece teama ca ar putea juca cu un jucator profesionist.

3. Mese de heads-up / Lobby

Am auzit multi jucatori dezbatand pe aceasta tema :

1)      Mese infinite de heads-up – oricine vrea sa creeze si sa stea la o masa de heads-up are voie. Lobby-ul afiseaza toate mesele.

2)      Regele dealului – un numar specific de mese de heads-up este permis la orice moment. Asta inseamna ca cei care vor sa joace cu cineva, vor ajunge sa tina mesele ocupate, iar singurul mod de a-i face sa plece este sa joci cu ei pana se decid sa plece.

Prupunerea lui Phil Galfond : un numar maxim de 5 mese la care nu se joaca. Un numar infinit de mese la care se joaca. La 6 max sau full ring, sa ai optiunea de a da click dreapta pe cineva si sa selectezi optiunea „play heads-up”. Jucatorii nu vor fi notificati de acest lucru. Daca amandoi dati click pe fiecare, atunci un buton ar aparea care va permite sa faceti amandoi o masa de heads-up.

Motivul pentru care oamenii nu ar trebui primi o notificare este ca fiecare va provoca jucatorii mai slabi, lucru care ar putea sa devina foarte enervant pentru ei.

Motivul pentru care aceasta solutie este foarte buna este ca lobby-ul nu ar mai fi plin cu mese de heads-up, dar orice ar avea posibilitatea sa joace heads-up. Poti sa ai o masa de heads-up cand tu chiar vrei sa joci cu cineva.

Ofera un mic avantaj jucatorilor care vor sa joace cu oricine. Dezavantajul acestei optiuni este ca poate fi putin complicata.

[ad#text_ads2]

4. Mese rotunde

Ideea este, ca, in loc sa intri la o masa cu 5 alti jucatori, te alaturi unui lobby de 30 de jucatori de exemplu. Esti asezat aleatoriu la o masa de 6 jucatori, iar acea masa se schimba. La rush poker, masa se schimba dupa fiecare mana. Aici se poate schimba dupa 10, chiar 30 de maini.

5. Must move tables

Phil Galfond ar vrea ca aceasta idee sa fie implementata cat mai repede. A functionat in locurile unde se joaca carti. De ce nu se poate face asa si online?

Aceste mese se explica de la sine. Daca mai mult de 4 oameni sunt pe lista la un joc, un astfel de masa incepe cu ei. Cred ca acest numar (4) este numarul minim pentru inceperea unui joc.

In mod cert, acest lucru ar duce la de dou ori mai multe jocuri de high stakes.

6. Premii / Promotii pentru inceput de joc sau pentru maini jucate.

Aici sunt cateva idei la intamplare. Prima este ca site-urile ar putea sa faca promotii saptamanale, zilnice, oricand au ocazia. Daca ar face acest lucru, ar putea sa faca jucatorii ca joace cat mai mult – lucru care ese benefic pentru site.

Al doilea lucru este cu VPP, rakeback, orice au de oferit jucatorilor. Jucatorii care sunt la inceput au mai multa valoare pentru site-uri. Daca ai jucat anul acesta 300.000 maini, dar sigur atunci cand a fost un fish la masa, ai facut rake pentru site. Daca nu ai fi fost tu acolo, sigur era altcineva la masa, profitand de aceasta ocazie. Site-ul de poker ar fi facut acelasi rake, daca erai sau nu erai tu.

Premiile nu sunt niciodata destul de mari incat sa schimbe modul de joc la high-stakes, dar ar putea face o mare diferenta la mizele mici, si, sa fim sinceri, ar fi mult mai corect. Cei care instiga alti jucatori la joc ar trebui premiati.

7. Razboiul pentru butonul de dealer.

Modul cum fiecare se grabeste sa faca „sitout next BB” de fiecare data cand un jucator iese de la masa este ceva oribil pentru joc. Sincer, este ceva jenant.

Citeste postarea originala pe blogul lui Phil Galfond: Let’s make some changes

Discuta despre schimbarile propuse pe forumul holdem: Phil Galfond: “Sa facem niste schimbari”

(1) Corectat in urma sesizarii: https://www.holdem.ro/forum/online-poker/15811-phil-galfond-sa-facem-niste-schimbari-2.html#post260056

Phil Galfond: “Sa facem niste schimbari” comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of