admin | 27.02.2023

Performanță uriașă: Răzvan Belea devine primul român câștigător de Main Event EPT. El se impune la Paris și €1.170.000!

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Una dintre cele mai mari performanțe din istoria pokerului românesc a apărut ieri seară în incinta Hyatt Regency Paris Etoile, unde jucătorul profesionist de poker român, Răzvan Belea a reușit să doboare Main Event-ul EPT Paris, turneu cu buy-in de €5.300, obținând un premiu uriaș de €1.170.000! El a devenit cu această ocazie primul jucător din România câștigător de Main Event EPT, performanță apărută în al 17-lea sezon al celebrului festival organizat de Pokerstars.
Belea s-a calificat în Main Event-ul EPT în urma unui satelit de $530 disputat pe Pokerstars și a avut o misiune complicată pentru a obține cununa cu lauri: să depășească un field de 1606 jucători, al 6-lea cel mai mare Main Event EPT din istorie! Poate nu doar numărul jucătorilor era problematic, dar și calitatea acestora: cum nu oricine își permite să joace un turneu de €5.300 buy-in, o bună parte dintre cei înscriși erau profesionști, fie de live, fie de online.
Belea a rulat și a jucat excelent, a practicat un joc sigur și nu s-a speriat, precum mulți alți jucători ar face-o probabil, nici de situațiile în care s-a văzut chipleader la sfârșitul zilelor 4 și 5 și tot mai aproape de bifa o performanță uriașă, nici de presiunea diferențelor de payout din finală, acolo unde fiecare play și fiecare fisă ar fi putut reprezenta o diferență de câteva zeci de mii de euro sau chiar mai mult.
De fapt, Belea a controlat tot timpul masa finală, atât prin prisma stackului (a intrat lider în ultimii 5 în ziua finală) și a jocului etalat, cât și în plan psihologic, arătând siguranță și stăpânire de sine, calități tot mai greu de pus în practică în situații tensionate, cu multă încărcătură emoțională.
Jucătorul român, cu $1,25 milioane cashuri la MTT-uri pe Pokerstars, a declarat comentatorului Joe Stapleton după încheierea turneului: ”E ireal, nu-mi vine să cred așa ceva. Adică, da, e tot ce am visat de când am început să joc poker. Mă uitam tot timpul la EPT-uri, am jucat câteva, iar acum sunt aici, este un sentiment incredibil, nu știu ce să spun…Sunt un pic emoționat, dar oricum, mi-am urmat visul de la început și am studiat multe ore în spatele calculatoarelor. Totul este posibil!”
Și da, și noi credem că în poker totul este posibil! Cu mult studiu în joc, dar și în plan mental, cu multă practică și cu ceva îndemânare care poate fi dobândită și de-a lungul timpului, oricine își poate realiza visul!
Felicitări Răzvan Belea pentru performanța ta și pentru că ai pus România în top pe harta pokerului european și mondial!

1 Razvan Belea (România) €1.170.000
2 Peter Jorgne (Suedia) €780.100
3 Fabrice Bigot (Franța) €535.850
4 Brian Delaney (UK) €412.200
5 Henri Kasper (Estonia) €317.050
6 Konstantin Held (Germania) €244.000
7 Denzel Spekman (Țările de Jos) €187.650
8 Johan Schultz-Pedersen (Danemarca) €144.300
9 Mehdi Chaoui (Maroc) €111.000

Sursă foto: PokerStars

Performanță uriașă: Răzvan Belea devine primul român câștigător de Main Event EPT. El se impune la Paris și €1.170.000! comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments