admin | 03.01.2015

Obiectivele lui Daniel Negreanu pe 2015 si rezultatele sale din 2014

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Daniel_Negreanu_2007Inainte sa vedem care vor fi obiectivele lui Daniel Negreanu in 2015, haideti sa aruncam o privire asupra celor 10 obiective propuse la inceputul anului 2014, cele mai multe dintre ele realizate cu succes:

1. Cash-uri in valoare de minim 2 milioane de dolari: Cu locurile 4 si 6 obtinute la Aussie Million Poker Championship in luna ianuarie, dar mai ales prin lovitura data la One Million Drop, turneu cu intrare de 1 milion de dolari, unde Negreanu a facut Heads-up, jucatorul canadian si-a indeplinit foarte usor obiectivul si a totalizat putin peste 10 milioane de dolari castiguri in anul ce tocmai s-a incheiat.

2. Maxim 52 de turnee jucate in cele 53 de saptamani, in scadere de la 66 de turnee jucate in anul precedent: Desi Daniel nu a realizat acest obiectiv jucand 56 de turnee in 2014, acesta a declarat ca nu este suparat si ca va incerca pe viitor sa se organizeze mai bine decat a facut-o in anul recent incheiat. Desi multi jucatori profesionisti joaca si 150 de turnee pe an, canadianul a declarat ca prefera sa mentina un echilibru in viata sa si sa puna accentul intotdeauna pe calitate si nu pe cantitate.

3. 12 cash-uri: Obiectiv realizat cu succes intrucat Daniel a bifat 13 cash-uri in 2014, desi a jucat cu 10 turnee mai putin decat in 2013. Obiectivul a fost realizat inca din luna iunie in timpul World Series of Online Poker desfasurat in Las Vegas.

4. 5 mese finale: Realizat la mustata! Daniel a facut fix 5 mese finale, obtinand locurile 4 si 6 in 2 evenimente No Limit Holdem cu intrari de 100.000$ si 250.000$ la Aussie Million Poker Championship, loc 2 la Evenimentul 13 de la WSOP – 10000$ No Limit 2-7 Draw Lowball, loc 9 la evenimentul 50 tot la WSOP – 1500$ Eight Game Mix si in cele din urma cireasa de pe tort, locul 2 la One Million Drop, evenimentul 57 si un premiu fabulos de peste 8 milioane de dolari! Daniel a realizat astfel 5 mese finale din 13 intrari in bani, adica un procentaj de reusita excelent de 38,46%! Tot la WSOP a terminat in alte 3 randuri pe locul 10, la evenimentele 18, 34 si 40!

5. 3 bratari la WSOP: Desi nu a reusit nicio bratara, Daniel a avut sanse si aici: a facut heads-up-uri atat la evenimentul 13 (2-7 Draw Lowball) invins de americanul Paul Volpe, dar si la One Million Drop unde a fost batut de un alt american, Daniel Colman.

6. Urcarea de pe locul 5 pe locul 4 in All-time Cashes la World Series of Poker: Desi a avut 9 intrari in bani la WSOP, Daniel ramane pe locul 5 in acest clasament (78 de cash-uri) si asta pentru ca Humberto Brenes din Costa Rica a avut si el un an excelent si a terminat de 10 ori in premii la WSOP. In acest clasament continua sa conduca Phil Hellmuth Jr. cu 108 cash-uri, urmat de un alt american, Erik Seidel cu 90 de intrari in bani, pe 3 fiind la egalitate costarican-ul Humberto Brenes si americanul de origine vietnameza Men Nguyen cu 81 de cash-uri.

7. Urcarea de pe locul 19 pe locul 15 in All-time Money list la World Series of Poker: Nu doar ca a reusit sa intre in primii 15, dar Daniel a ajuns pana pe locul 3 in acest clasament si asta bineinteles datorita loviturii date la One Million Drop unde a obtinut putin peste 8 milioane de dolari. Daniel este depasit in acest clasament de cei doi castigatori ai primelor doua editii One Million Drop, Antonio Esfandiari si Daniel Colman.

8. Sa termine anul 2014 pe locul 5 in Global Poker Index: Desi o buna parte din an Negreanu rezistase in top 5, sfarsitul de an l-a scos chiar din top 10 si l-a aruncat pana pe locul 47 la finele lui. Daniel recunoaste ca ii va fi greu si pe viitor sa realizeze acest obiectiv tinand cont ca in principal calendarul sau este concentrat in jurul WSOP, dar mai ales pentru ca nu poate tine pasul cu alti regulari foarte buni de turnee care joaca mult mai mult in timpul anului decat o face canadianul.

9. Sa termine in primii 10 in topurile CardPlayer sau BLUFF : Obiectiv ratat complet din cauza numarului mic de mese finale realizate, Negreanu terminand pe 146 in primul top si pe 35 in cel de-al doilea.

10. 2 vacante fara poker in 2014: Desi teoretic a realizat obiectivul fiind plecat intr-un scurt sejur in Cabo, San Lucas, Mexic cu prietena sa, fratele sau si sotia acestuia, iar mai apoi in Los Angeles pentru a fi prezent la niste evenimente de caritate si pentru a asista la meciul de baschet Los Angeles Clippers – Toronto Raptors, Negreanu considera ca a ratat obiectivul intrucat isi propusese sa ajunga in Europa si sa se reintoarca in Romania, lucruri pe care nu le-a mai reusit.

 

Bilantul final al anului 2014:
Evenimente jucate: 56
Cash-uri: 13
Mese finale: 5
Ore petrecute la masa de joc:  505.5
Buy-ins: $3,183,926.00
Castiguri: $10,284,090.00
Buy-in-ul mediu: $55,855
Rata de castig orara: $14,047
Profit calculat fara actiunile vandute: $7,100,164.00

 

Sa ne indreptam acum atentia spre obiectivele pe care Daniel doreste sa le realizeze in 2015, multe asemanatoare cu cele propuse in 2014:

 

1. Cash-uri in valoare de minim 2 milioane de dolari: Desi in acest an nu se va mai organiza turneul One Drop, Daniel spune ca obiectivul este unul perfect realizabil avand in vedere ca si-a planificat participarea la mai multe turnee High Rollers care vor rula pe parcursul intregului sezon. Canadianul de origine romana spera sa inceapa anul in forta odata cu PCA-ul care va avea loc in ianuarie si sa mentina un ritm bun pana la sfarsit.

2. Maxim 55 de turnee: Daca in anul anterior Daniel a ratat acest obiectiv care fusese stabilit la 52, de aceasta data numarul de turnee setat pare sa fie mai aproape de realitate. Daniel spune ca iubeste in continuare poker-ul extrem de mult, dar recunoaste ca nu mai are 22 de ani pentru a fi capabil sa joace tot, alegand sa mai acorde timp liber si altor activitati neglijate in cei 20 de ani de cariera.

3. 12 cash-uri: Tinand cont ca va juca 55 de event-uri si ca rata medie de premiere este de 10% pe turneu, Daniel spune ca obiectivul este din nou unul realizabil. Rata de intrare in bani ar trebui sa fie de aproximativ 20%, una extrem de rezonabila pentru nivelul de skill si edge-ul avut de jucatorul canadian in fata celorlalti adversari din competitie.

4. 5 mese finale: El spera sa realizeze acest obiectiv doar in luna Iunie, in timpul WSOP-ului. A trecut ceva timp de cand nu a mai facut 5 mese finale la WSOP, insa Daniel crede in fortele sale si spune ca poate realiza acest lucru din nou.

5. 3 bratari la WSOP: Daniel spune ca in primii ani ai carierei sale, aproape de fiecare data cand ajungea la masa finala, reusea sa castige si bratara cuvenita locului 1. In ultimul timp insa a pierdut de multe ori la heads-up, lucru care l-a pus serios pe ganduri. El a declarat ca va face cateva modificari in jocul sau atunci cand va ajunge la heads-up, sperand ca acestea sa se dovedeasca utile si sa nu mai fie nevoit sa isi priveasca adversarii cum ridica trofeul in fata sa.

6. Urcarea de pe locul 5 pe locul 3 in All-time Cashes la World Series of Poker: Negreanu admite ca este surprins de evolutia lui Humberto Brenes care a terminat de 10 ori in cash la WSOP 2014 jucand totusi evenimente cu buy-in-uri ceva mai mici, dar totodata crede ca depasirea lui Men Nguyen nu va fi o problema, americanul jucand tot mai slab si realizand tot mai putine de la an la an. Daniel trebuie sa ii depaseasca pe amandoi cu cel putin 3 cash-uri pentru a trece pe 3 si spera ca in urmatorii 10 ani sa treaca chiar pe primul loc avand la aceasta ora de recuperat 30 de cash-uri fata de Phil Hellmuth (mai in varsta cu 10 ani) si 12 fata de Erik Seidel (mai batran cu 15 ani decat Negreanu).

7. Metinerea locului 3 in All-time Money list la World Series of Poker: Locul 1 este aproape imposibil de atacat in acest clasament intrucat Esfandiari are peste 6 milioane si jumatate de dolari in fata lu Daniel, in vreme ce locul 2 ocupat de Coleman are un ecart de 1 milion de dolari (greu de atacat fara One Drop in acest an), astfel ca Daniel isi fixeaza un obiectiv realist si spera sa ramana la finalul anului 2015 pe locul 3. Multi jucatori ii sufla in ceafa candianului, Phill Helmuth fiind cel mai aproape la 2 milioane de dolari distanta, Jamie Gold la 2 milioane si jumatate, Sam Trickett si Martin Jacobson la cate 3 milioane distanta.

8. Sa termine anul 2015 pe locul 10 in Global Poker Index: Desi anul trecut a ratat complet obiectivul si asta din cauza lipsei de volum, Negreanu spera sa compenseze volumul prin rezultatele bune pe care le-ar obtine in turneele cu buy-in-uri mari unde ar fi necesar sa faca mai multe mese finale si topuri 3.

9. Sa termine in primii 10 in topurile CardPlayer sau BLUFF: Pentru a reusi sa termine in topul 10 CardPlayer, Daniel are nevoie de mai mult de 5 mese finale in acest an.

10. 2 vacante fara poker in 2015: De cand s-a mutat din Toronto, Daniel spera sa revina intr-o mini-vacanta acolo unde sa poata vedea pe viu echipa de baschet Toronto Raptors si pe cea de hochei pe gheata, Toronto Maple Leafs. De-asemenea Negreanu doreste sa ajunga in Romania, spunand ca se simte puternic legat de tara unde s-au nascut ambii sai parinti si a carei limba o vorbeste, insa isi doreste sa viziteze si Venezia unde nu a ajuns niciodata, fiind incantat de ideea unui oras inconjurat de ape.

Obiectivele lui Daniel Negreanu pe 2015 si rezultatele sale din 2014 comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments