admin | 13.02.2012

Nu arunca cu pietre : trebuie sa iubesti pestii

Pestii sunt implacabili in urmaritul cartilor, chiar daca pot odds nu sunt in favoarea lor. Ei joaca slab, platesc cu aproape orice, iti dau suckout si nu au nici cea mai vaga idee despre cum ar trebui sa joace. 

Ar trebui sa stiu asta deoarece sunt unul din ei.

Lucru care ma face calificat ca sa va dau voua, grinderilor o mica lectie : tratati-ne cu respect.

Sun sigur ca ati mai auzit pana acum expresia : “Nu bate in acvariu”, dar aceasta expresie nu transmite in totalitate mesajul. Un acvariu este mic, iar o bataie in sticla nu este deranjatnta pentru pesti. Pestii din acvariu poate se sperie, dar se vor intoarce de fiecare data langa sticla, pentru ca nu au unde in alta parte sa se duca. Asa ca eu prefer expresia : “Nu arunca cu piertre”. Sa va explic de ce.

[ad#text_ads1]

Cand eram copil, tata ma ducea de fiecare data sa pescuim langa un lac. Ca si alti barbati, nu se ducea acolo pentru pescuit, ci mai degraba pentru a bea cateva beri, sa scape de sotia cicalitoare. Ma lua si pe mine de fiecare data cand mergea si el. Dar un baiat de 9 ani poate sa stea doar cateva momente pana sa se plictiseasca, asa ca luam pietre din alea plate si aruncam cu ele pe apa.

Atunci, tata incepea sa tipe la mine “Nu arunca cu piertre, vei speria pestii.” Avea dreptate. Spre deosebire de un acvariu, pestii din lac se pot ascunde mult mai bine.

Asa ca, sa revenim la jocul de poker. In zilele noastre, in orice camera virtuala de poker trebuie sa fie o persoana care “arunca pietre”.

Poate sa fie acel jucator de la masa care se stie mult prea bine cu dealerul si cu angajatii din cazino – care isi petrece toata noaptea zicand lucruri de genul “Aveam 9 outuri atat pe turn cat si pe river, deci aveam 35% sanse de castig.”

In cele mai rele cazuri, poate sa fie jucatorul care ii ia in batjocura pe alti jucatori mai slabi de la masa, care incepe sa ii critice cand el pierde. Acest tip de comportament poate sa fie mai rau decat “sa arunci cu pietre”.

Intotdeauna sunt uimit cand vad persoane care se pricep foarte bine la jocul de carti, dar foarte prost cand vine vorba de comportamentul fata de alte persoane. Ei nu inteleg ca pestii vor doar sa se simta bine. Barfa ta cu dealerii, lectiile tale de poker nesolicitate ne atrag atentia. Tot ce vrem este sa luam parte la un joc prietenos cu alte persoane care sunt la fel de inapte ca si noi. Daca nu esti o astfel de persoana, doar joaca jocul si atat. Va fi mult mai profitabil pentru tine.

Va voi da un exemplu. Jucam un joc de limit hold’em cu blindurile de 10$/20$ la Mirage in urma cu 3-4 ani. Am ajuns intr-un pot heads-up cu un jucator profesionist. Riverul nu imi completeaza niciun draw, iar el face un bet. Eu il platesc cu nimic altceva decat cu A-high din 2 motive : unul este ca mi s-a parut ciudat felul cum a jucat mana, iar al doilea motiv, dupa cum am mai spus, sunt un fish.

In mod surprinzator, mana mea a castigat potul. In acel moment, adversarul mi-a spus ca am dat un call teribil.

In mod normal, ignor un astfel de comportament la masa de poker, dar in acea seara bausem “serul adevarului”, sau cum multi i-ar spune Jack Daniels.

“A fost un call teribil”, i-am zis si eu. “Dar ar trebui sa iti placa sa joci impotriva jucatorilor care fac astfel de mutari eronate.”

Iar el mi-a raspuns : “Pai, ah, in mod normal imi place.”

Desigur ca ii place. Toti iubesc pestii atunci cand varsa fise. Cheia este ca iti placa de ei si atunci cand castiga potul ocazional.

[ad#text_ads2]

Noi intelegem frustrarea pe care o aveti cu noi. Realizam ca fisele din pot reprezinta pentru voi o parte din chiria lunara, sau rata de la o masina. Acesta este pentru voi un part time sau un full time job. Desi, in timp ce masa de poker este biroul vostru, pentru noi este terenul de joaca. Iar daca noi nu ne distram, atunci ne luam jucariile si plecam.

Iar jignirile verbale ne strica experienta de joc, ne strica buna dispozitie si pot sa ne faca sa ne ridicam de la masa. Va putem da banii, dar trebuie doar sa taceti din gura, sa nu ne jigniti. Asa ca, ce anume preferati : sa faceti cash out la o suma frumoasa de bani sau sa castigati o dezbatere? Deoarece, intotdeauna gasim un loc la alta masa.

La cateva maini dupa ce am castigat atunci cu A-high, am facut cash out si am mers la Caesars’s Poker room, cautand un grup mai prietenos. Nu mai tin bine minte detaliile din acea seara, dar tin minte ca m-am distrat la masa din urma, ajungand sa beau mai mult Jack, sa vars si mai multe fise, dar important pentru mine a fost ca m-am distrat. Pana si pestii au sentimente. Jucam prost si ne pierdem stack-ul, dar nu ne agresati verbal in acele rare momente cand castigam un pot.

Fie poti sa ai mandria intacta, sau poti sa ai banii nostri. Alege doar una.

Citeste articolul original pe PokerFarm.

 

Nu arunca cu pietre : trebuie sa iubesti pestii comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of