admin | 04.03.2014

Interviu cu Florin Duta. Turneele multi-flight, mutarea la Londra si WPT National UK

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
Florin Duta la WPT National UK Londra. Foto: Alin Ivanov
Florin Duta la WPT National UK Londra. Foto: Alin Ivanov

Mutat de curand in Londra, Florin Duta ( fishfold pe forumul Holdem.ro ) este printre cei mai buni jucatori de poker din Romania, chiar daca a preferat sa fie ceva mai discret. El se afla pe locul 28 in clasamentul Hendon Mob Romania – All Time si online are castiguri totale din turnee o suma de 5 cifre. Printre rezultatele recente are un loc 21 la EPT Barcelona si un loc 15 la PokerFest Bucuresti, Noiembrie 2013.

Alin Ivanov, aflat in Londra pentru a surprinde cele mai importante momente din WPT National UK, a reusit sa se intalneasca cu Florin si sa realizeze un scurt interviu referitor la turneele multi-flight, un format care prinde din ce in ce mai mult in Europa.

Florin Duta a terminat turneul pe locul 23, in 2 maini AT vs JJ fara a prinde un A sau alta combinatie care sa il salveze si mai apoi Q4 vs J4, cu un J pe board care l-a eliminat. A reusit sa castige 1100 GBP pentru ocuparea locului 23.

In turneul proaspat incheiat, au fost 763 de intrari, dintre care 460 unice ducand fondul de premii la 137.340 GBP.

Va redam in cele ce urmeaza interviul realizat de Alin.

Ce parere ai despre turneele multi-flight?

Florin: Sunt turnee care avantajeaza jucatorii mai buni pentru ca au ocazia sa intre de mai multe ori, sa elimine varianta, poti sa pierzi usor un pot, sa ai un cooler si sa iti pierzi stack-ul si faptul ca ai mai multe sanse avantajeaza clar jucatorii mai buni. In acelasi timp se creaza un prize-pool mai mare si cazul turneului pe care il joc acum care este putin mai diferit, este un turneu de tip acumulator adica fisele din flight-uri se acumuleaza – sunt mai multe tipuri de turnee multi-flight de exemplu turneele cu mai mult flight-uri dar cu re-entry – astfel ai ocazia sa faci un stack mare care o sa te ajute in faza deep a turneului unde jucatorii mai buni au un edge mai mare, asta este partea buna a turneelor de tip acumulator.

Nu esti de parere ca in acelasi timp avantajeaza si jucatorii cu un bankroll mai mare? De exemplu in acest turneu am vazut multi jucatorii care au jucat un singur flight.

Florin:  Cred ca in cazul turneului de fata, la un buy-in de 200£, bankroll-ul nu este o problema asa mare. Sunt sigur ca pentru toti jucatorii regulari nu este o problema, de exemplu cel mai mic joc de cash, 1/1£, buy-in-ul este de 100£ deci cred ca ar putea face usor rost de 200£ pentru inca un flight. Nu m-ar incanta sa fie aceasta structura la turneele mai mari, EPT/WPT, unde intradevar bankroll-ul ar putea face diferenta intre 1, 2 sau chiar 3 intrari de 5000 sau 10.000€

Florin Duta la WPT National UK Londra. Foto: Alin Ivanov
Florin Duta la WPT National UK Londra. Foto: Alin Ivanov

Ti se pare convenabil sa joci toate 3 flight-urile?

Florin: Exista strategii diferite. Eu unul am ales sa joc 2 flight-uri din care din pacate doar intr-unul am reusit sa termin ziua si am decis sa nu mai investesc si in al 3-lea flight pentru ca eram destul de obosit si de tiltat, am reusit sa ies din Flight-ul 2 in ultimele 3 maini si flight-ul 3 incepea in 20 de minute. M-am convins singur ca probabil nu as juca foarte bine si ar fi o investitie proasta. Dar avand in vedere faptul ca tot timpul cand te inscri intr-un turneu te inscri ca sa ajungi in top 3 sau macar masa finala nu este o mare diferenta intre o investitie de 200£ si una de 600£ pentru toate 3 flight-urile. Iar daca faci min-cash, din nou, min cash intr-un turneu de 200£ ar veni 400£ deci ai avea profit de 200£ si daca ai juca 2 flight-uri ar insemna sa fi break-even deci nu ti-ar influenta semnificativ bankroll-ul. Asa ca in cazul acesta este mai bine sa faci o investitie mai mare care iti va da sansa sa fi mai aproape de premiul cel mare.

Ce strategie le-ai recomanda jucatorilor care vor sa joace acest tip de turnee? Sa joace primul flight, sa joace doar 2 sau pe toate 3?

Florin: Cred ca atat timp cat nu te solicita foarte mult din punct de vedere fizic ca si intindere a jocului este mai bine sa joci toate 3 flight-uri. Turneul acesta a fost foarte bine structurat avand nivele de joc de 30 de minute, undeva sub 5 ore de joc incluzand si pauzele per flight, este foarte ok sa le joci pe toate. Am fost la un turneu acumulator care avea structura normala de turneu, blind-urile cresteau la 60 de minute si se jucau 10 nivele. La structura asta deja dupa 3 zile de joc s-ar putea sa nu fi in cea mai buna forma pentru ziua 2, deci si asta trebuie luat in calcul. Cred ca ideal este sa joci 2 flight-uri si sa construiesti un stack bun, undeva la +100 blinduri, pentru ziua 2. Daca ai un stack mai mare nu te mai ajuta asa de mult pentru ca iti va fi greu sa le implici intr-un pot asa ca exceptand faptul ca le poti pastra pentru faze ulterioare nu o sa iti dea echitate imediata ca avantaj in joc.

Crezi ca ar prinde acest gen turneu in Romania?

Florin: Sunt foarte sigur ca ar prinde. Deja din cate stiu aproape toate salile care organizeaza turnee folosesc structura re-entry, singura diferenta ar fi posibilitatea de acumulare a fiselor si sunt sigur ca ar fi o motivatie in plus pentru jucatori sa reintre in turneu. Imagineaza-ti ca ai o situatie similara cu cea pe care am avut-o eu in Flight-ul 2 si nu iti pierzi tot stack-ul, ramai cu 10-15 blinduri. Daca ar fi sa mergi cu 10-15 blinduri in ziua 2 nu ai aproape nicio sansa sa ajungi in premii, insa 10-15 blinduri in plus fata de ce ai putea acumula in urmatorul flight te-ar putea ajuta sa construiesti un stack bun pentru ziua 2 astfel ai mult mai multe sanse sa avansezi in turneu si sa ai un rezultat bun.

Sa vorbim putin despre WPT National Londra, ce parere ai despre organizare/structura/premii ?

Florin: Organizarea este destul de ok, nu este la cel mai inalt standard pe care l-am intalnit dar cred ca asta tine mai mult de casino decat de organizator. Premiile si structura sunt foarte bune dat fiind ca sunt foarte multe fise in joc imi place faptul ca structura este destul de rapida, blind-urile in ziua 2 sunt la 40 de minute si nivelul antelui este putin mai mare decat in mod obisnuit, de exemplu acum dupa aceasta pauza urmeaza nivelul 1.200/2.400 cu ante 400, un nivel la care de obicei ante-ul este de 300 sau la unele turnee mai lente chiar 200. Asta ii obliga pe jucatori sa devina mai implicati in maini si creaza actiune mai multa decat in mod normal.

In incheiere, ce planuri de viitor ai? Ce urmeaza sa joci?

Florin: Pentru o perioada m-am hotarat sa ma concentrez pe jocul de cash aici in Londra, vreau sa imi limitez deplasarile la turneele la care am reusit sau voi reusi sa ma calific online. Deplasarile multe pe care le-am avut in ultimii doi ani au avut un impact destul de mare asupra bankroll-ului meu. In lipsa unui cash foarte mare este greu sa ti pasul cu cheltuielile si costurile deplasarilor la festivalurile mari din Europa. Deci o sa ma concentrez mai mult pe cash si sper sa ma calific online la EPT Viena si poate la San Remo, ramane de vazut.

  • Alin Ivanov este fotograf profesionist, jucator de poker amator si fotograful oficial al WPT pentru majoritatea evenimentelor din Europa. Pentru detalii suplimentare, il puteti contacta prin intermediul paginii de Facebook sau cu un mesaj privat pe forum.

 

  • La sfarsitul acestei luni, PokerFest Club Marriott va introduce in premiera in Romania in program un turneu cu o structura de tip multi-flight/accumulator sub numele de Cupa PokerFest. Pentru mai multe detalii despre acest eveniment, vizitati in perioada urmatoare siteul PokerFest Club sau sectiunea dedicata de pe forum.

 

Pe Florin Duta il puteti urmari si intr-un video interviu realizat la masa finala PokerFest Bucuresti – Iunie 2012.

Interviu cu Florin Duta. Turneele multi-flight, mutarea la Londra si WPT National UK comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments