admin | 29.10.2012

Guvernul Ungariei interzice jocurile de tip slot

Guvernul Ungariei a decis ca jocurile de tip slot care se gasesc  in majoritatea cafenelelor sau localurilor de distractii vor fi interzise  in scopul de a reduce dependenta cetatenilor de jocurile de noroc. Desi acestea vor mai fi disponibile in casinouri, toate celelalte localuri sunt obligate sa inceteze prestarea acestor servicii imediat.

 

Primele estimari spun ca industria jocurilor de noroc va pierde miliarde de forinti, insa nu aceasta este cea mai mare problema. Conform statistilor, mii de oameni isi vor pierde locurile de munca deoarece toti angajatii, de la cei care asigura intretinerea masinilor pana la cei care incaseaza banii sau dau premiile nu vor mai avea un loc de munca. Presedintele Asociatiei Jocurilor de Noroc din Ungaria a subliniat cat de mult va afecta aceasta decizie lumea jocurilor de noroc; jocurile de tip slot exista de peste 23 de ani in Ungaria si implica activitatea a 40 000 oameni si 1100 de companii specializate, a caror domeniu de activitate tocmai a devenit ilegal.

Oficialii unguri au votat noua lege cu 96,4 % dintre voturi pentru, 1 vot contra si 8 abtineri. Acestia au sustinut ca decizia se impune deoarece cetatenii cu venituri sub medie isi pierd banii in cadrul acestor tipuri de joc si pe fondul consumului de alcool devin considerabil mai tentati sa joace pana cand isi pierd veniturile in totalitate.

[ad#text_ads1]
Guvernul ungar va suferi o pierdere din taxe si impozite de 130 milioane de $ anual, insa sper sa echilibreze acest deficit prin taxarea jocurilor de noroc online, insa investitorii sunt dezamagiti de aceasta decizie si e posibil ca interesul pentru jocurile de noroc in general sa scada dramatic in Ungaria.

 

Deja a fost semnalata existenta unor camere de jocuri de noroc private, ilegale, in apartamente sau garaje pe intreg cuprinsul tarii. Desi jocurile de noroc au fost mereu o dilema morala, alaturi de prostitutie sau consumul de droguri usoare, ne intrebam daca e democratic si normal ca intr-o tara membra a Uniunii Europene oficialii sa poata hotari cum isi cheltuie cetateanul de rand banii si sa-i limiteze accesul laanumite servicii pentru a il descuraja sa investeasca intr-un loc sau altul. Mai mult, ilegalizarea jocurilor de tip slot este o solutie rezonabila? Dependenta de jocurile de noroc, la fel ca orice alta dependenta si orice alta problema comportamentala se rezolva prin intermediul terapiei, prin intermediul ajutorului reciproc, deoarece ilegalizarea acestor jocuri elimina mediul in care se manifesta dependenta si nu trateaza cauza problemei.

In opinia noastra statul Ungar incearca, prin distrugerea unei intregi industrii si prin limitarea nejustificata a unor libertati fundamentale, sa contrabalanseze deficitul educational al cetatenilor care dezvolta probleme comportamentale de tipul dependentei in lipsa unei educatii si cresteri corecte, precum si promovarea unui spirit de proletariat, muncitoresc, printr-o interventie autoritara, care nu va rezolva problema in sine dar reprezinta un pas inapoi fata de valorile europene si libertatile cetateanului european.

Guvernul Ungariei interzice jocurile de tip slot comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of