admin | 31.10.2012

Greg Merson este noul campion WSOP!

Aseara s-a desfasurat ultima parte a celui mai prestigios turneu de poker din lume, Word Series of Poker, mai concret Main Eventul de 10,000 $ buy-in. In turneu au intrat 6,598 jucatori, fiind probabil cel mai dificil camp de jucatori din lume. In fiecare an vedem la mese superstaruri precum Phil Ivey, Daniel Negreanu, Greg Raymer, Tom Dwan sau Phil Hellmuth, insa istoria recenta a turneului arata ca pana si pentru cei mai buni jucatori masa finala este de multe ori doar un vis greu de atins.

 

Greg Merson a intrat la masa finala in cei 9 jucatori cu 28,725,000 chipuri, fiind al treilea stack din cei noua jucatori. Ceea ce este important de remarcat, insa, este faptul ca avantajul fiselor nu a avut un cuvant atat de greu de spus in desfasurarea mesei finale precum ne-am fi asteptat, desi Jesse Sylvia a terminat pe locul al doilea si a pornit chip leader, cu aproape 44 milioane de chipuri.

Merson are 24 de ani si este din Maryland, jucator profesionist de poker specializat in jocul short-hand hold’em. Pentru tanarul american aceasta nu este prima bratara din 2012 de la WSOP, acesta castigand si turneul Six-Handed No Limit Hold’em cu buy-inde 10,000$, pentru care a primit premiul de 1,136,197$. Acesta ajuns intre jucatorii platiti la WSOP pentru prima data in 2009 unde a terminat al 639lea, insa anul acesta a primit doua bratari si a ajuns intre jucatorii platiti la nu mai putin de patru turnee de la WSOP.

In ultimii trei jucatori la masa, Merson a reusit sa preia conducerea in ceea ce priveste numarul de fise dupa ce a facut o un joc extraordinar, un re-raise all-in cu Q high, simtindu-l pe Balsiger ca blufeaza. Astfel Merson a ajuns la peste 100 milioane de fise insa nu a putut sa-ti mentina statutul pentru mult timp. Cateva maini mai tarziu Sylvia l-a pus all-in pe Merson cu AK vs KK, iar boardul i-a adus lui Jesse Sylva o chinta de la A la 5 si acesta a devenit chip leader. Cu toate acestea, Greg Merson si-a pastrat cumpatul pana la finalul turneului, in ciuda faptului ca norocul nu a fost mereu de partea sa.

[ad#text_ads1]

Merson a avut apoi o serie de maini bune de care a profitat si a dominat jocul in trei, construindu-si stackul si protejandu-l de bluffurile si agresiunea adversarilor. Mana finala a inceput cu un raise la 4 milioane chipuri a lui Merson, insa Sylvia a facut un re-raise la 9,5 milioane. Merson nu s-a lasat intimidat si a facut un 3bet la 69,3 milioane iar Sylvia a platit cu QJs. Merson a intors K5s, intr-un duel all-in preflop 55% pentru Merson si 45% pentru Sylvia. Flopul a venit 936 rainbow, pe turn s-a dublat 6, iar pe river a venit un 7c.

Astfel, Mercer a castigat cele 8,531,853$ si a fost incoronat noul campion WSOP 2012! Acesta a avut un parcurs mai mult decat interesant si dificil, insa toate eforturile i-au fost rasplatite in final. Ne intrebam unde il va duce in continuare lumea pokerului pe tanarul american

Greg Merson este noul campion WSOP! comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of