admin | 05.01.2012

Franta doreste ca ISP-urile sa blocheze accesul la siteurile neautorizate

Conform PokerFuse.com , Franta a publicat o lege cu efect imediat in data de 1 Ianuarie 2012, care cere ca toti ISP ( Internet Service Provider) sa blocheze accesul la siteurile de gambling online care nu au licenta de la ARJEL.( autoritatea care reglementeaza gamblingul online in Franta) Guvernul Francez va plati catre furnizorii de internet toate costurile pe care acestia le fac pentru a tine la distanta locuitorii din Franta de siteurile nereglementate.

Furnizorii de internet nu au trecut insa la actiune si este aproape sigur ca nu vor face acest pas, intrucat legea data de guvernul francez ridica mari semne de intrebare. Asemenea masuri au fost mereu criticate de UE si toate sentintele de pana acum au respins asemenea restrictii, in orice domenii.

Curtea Europeana de Justitie a decis deja masura de a forta furnizorii de internet sa blocheze accesul la diferite siteuri este contrara cu legile UE intrucat limiteaza drepturile individului si incalca legile de libertate a comertului online.

[ad#text_ads1]

Asemenea decizii nu au impiedicat insa unele tari sa incerce sa impuna restrictii la nivel de ISP. Spania a incercat sa faca asta in noua lege ( care a fost amanata inca 6 luni si probabil se va mai amana), Germania incearca sa faca asta in noul draft de lege care a fost respins de UE din prima, Italia a incercat dar nu a reusit,iar in Belgia furnizorii au fost de acord sa blocheze siteurile aflate pe blacklist, dar nici acolo nu s-a reusit acest lucru.

In toate tarile in care traficul pe siteurile de poker este segregat, exista siteuri mai mici si fara licenta care le permit jucatorilor sa joace cu adversari din toata lumea. Nivelul mare al taxelor impuse in Franta si Italia fac ca pana si cei mai mari operatori sa se chinuie sa scoata profit din activitatile lor.

Obtine peste 65% rakeback in prima luna si peste 45% din luna a doua pe NoiQ Poker!

Un lucru este sigur totusi: guvernele tarilor care isi doresc un trafic segregat nu sunt in stare sa limiteze accesul la alte siteuri si incearca sa puna aceasta treaba in seama furnizorilor de internet, care se afla intr-o mare dilema. Daca ar aplica astfel de restrictii risca oricand sa fie dati in judecata si sa piarda pentru ca incalca normele europene in domeniu. Daca nu aplica astfel de restrictii, ar putea sa incalce legile statului in care ofera servicii. Ramane de vazut la ce situatie se va ajunge, intrucat chiar si un ISP va avea probleme sa restrictioneze complet accesul la siteurile fara licenta.

 

Franta doreste ca ISP-urile sa blocheze accesul la siteurile neautorizate comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of