admin | 21.02.2015

Eureka Poker Tour anunta parteneriatul cu Global Poker Index pentru sezonul 5

Manuel KovscaR DSC_6647Pentru sezonul care tocmai e pe cale sa inceapa, clasamentul oficial “Jucatorul anului” din cadrul Eureka Poker Tour va fi administrat de catre cea mai importanta autoritate de ierarhizare a jucatorilor la nivel mondial, Global Poker Index (GPI).

Formula de calcul GPI va acorda puncte jucatorilor care vor face cash in turneele din cadrul Eureka Poker Tour, bazandu-se pe o formula de calcul independenta. GPI este cunoscut la nivel mondial inca din anul 2011 si este probabil cea mai eficienta metoda de a ierarhiza jucatorii la nivel global. Baza de date GPI contine in acest moment 370.000 de jucatori de poker si peste 300.000 de turnee din intreaga lume.

EUREKA intra intr-un grup select al festivalurilor de poker care au adoptat GPI, European Poker Tour (EPT), UK & Ireland Poker Tour (UKIPT) sau Estrellas Poker Tour adoptand deja acest sistem de punctaj. GPI se bazeaza pe 3 aspecte importante, marimea buy-in-ului, field-ul si pozitia ocupata de jucatori la finalul turneului. Se iau in considerare doar turneele cu cel putin 21 de jucatori inscrisi si minim $1 buy-in deschise publicului larg.

Se vor intocmi doua categorii separate in functie de buy-in: turneele cu buy-in sub $600 vor fi incluse in Categoria Silver, in vreme ce Categoria Gold va contabiliza toate celelalte event-uri din cadrul festivalului Eureka. Noul sezon debuteaza chiar astazi, 21 februarie, la King’s Casino din Rozvadov, Cehia.

Eureka Poker Tour anunta parteneriatul cu Global Poker Index pentru sezonul 5 comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of