admin | 09.02.2018

Editia din acest an, prima din istoria WSOP-ului care va beneficia de Shot Clock

Shotclock-755x504 Editia din acest an, cea de a 49-a din istoria World Series of Poker (WSOP), va fi prima care va beneficia de Shot Clock, o masura care a fost introdusa deja in alte circuite live menita sa reduca timpul de gandire al jucatorilor atunci cand sunt pusi in fata unei decizii. De multi ani incoace, jucatori precum Patrick Antonius sau Daniel Negreanu au sustinut ca este necesar introducerea shot clock-ului intrucat unii jucatori par sa impinga pana la culmile exasperarii luarea unei decizii la masa de joc, iar acest lucru incetineste simtitor buna desfasurare a competitiei. De exemplu, atunci cand jocul se apropie de bubble, introducerea cronometrului va fi o contra-unealta pentru jucatorii care trag de timp pentru a-si mari sansele de a intra in bani. Acest lucru a fost implementat deja de mult timp pe internet pe toate platformele, iar in circuitul live in cateva competitii importante precum Pokerstars Championship Bahamas sau World Poker Tour, si in general in evenimentele mari.
Nu toate evenimentele de la WSOP vor avea Shot Clock, ci doar cele cu buy-in de peste $50.000 cum ar fi One Drop Million – $1M, Super HighRoller-ul de $100.000 si HighRoller-ul de $50.000. La aceasta ora nu se stie cat timp de rezerva vor mai avea jucatorii la dispozitie (Time Bank-ul de rezerva), pe langa cele 30 de secunde care vor aparea pe cronometru.
O alta masura care va fi luata la WSOP este introducerea Big Blind Ante-ului. Ante-ul apare incepand cu un anumit nivel al jocului, iar fiecare jucator are responsabilitatea de a-si plati singur ante-ul, in vreme ce dealer-ul are menirea sa il colecteze. De multe ori jocul se incetineste, aparand discutii referitoare la cine a platit si cine nu a platit ante, iar unii jucatori uita si acum complet sa faca acest lucru. Big Blind ante inseamna ca jucatorul care se afla in Big Blind va plati intotdeauna acest bir pentru toti ceilalti jucatori de la masa, urmand ca pe parcursul unei ture de masa sa vina randul fiecarui jucator care se va afla in Big Blind sa repete aceasta actiune.
Si televiziunile vor avea de castigat prin introducerea Action Clock-ului si Big Blind Ante-ului, jocul devenea in anumite situatii plictisitor, se pierdea timp inutil, iar acum actiunile vor fi mai dinamice, putandu-se juca un numar mai mare de maini pe ora. Cel putin pe hartie, pokerul la WSOP va avea de castigat prin introducerea celor doua masuri anuntate de curand de organizatori.

Editia din acest an, prima din istoria WSOP-ului care va beneficia de Shot Clock comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of