admin | 11.07.2012

Dezbatere despre jocuri de noroc si pariuri online la nivelul CE

Michael Barnier, membru in Comisia Europeana in domeniul Pietelor Interne a anuntat saptamana trecuta ca va propune Comisiei sa adopte un plan de actiuni care vor reglementa si vor supraveghea jocurile si pariurile online.

Barnier a tinut un discurs la o conferinta de la Parlamentul European despre “Reglementarea jocurilor de noroc si pariurilor online – perspective de viitor”, care s-a tinut in Bruxelles pe  27 iunie. Cele trei obiective care spera el ca se vor indeplini sunt : protectia consumatorului si a cetatenilor, prevenirea fraudelor si mentinerea integritatii acestui sport.

Cazurile in care jucatorii si-au pierdut banii sau care pot sa isi piarda banii de pe site-uri precum Full Tilt, UB, Absolute Poker, Everleaf, Purple Lounge si 5050 Poker din ultimele 12 luni – nu se incadreaza insa in cazul de protectie a jucatorilor. Toate documentele prezentate precizau in aceasta categorie protectia minorilor si protectia persoanelor dependente de pariuri, dar nu era precizat nimic despre jucatorii care aveau conturi pe site-urile care au dat faliment.
[ad#text_ads2]
Pentru ca banii jucatorilor de pe diferite site-uri sa fie in siguranta, metodologia lui Barnier consta in trei parti. In prima parte el vrea sa implice si statele membre.

El propune sa fie creat un grup de experti, care sa fie reprezentanti ai statelor membre care vor contribui la prepararea si evaluarea initiativelor Europene.

Apoi propune crearea de diverse oportunitati pentru a face pariurile online sa fie mai atractive. Astfel, el spune ca aceasta este poate singura modalitate de a preveni consumatorii sa intre pe site-uri ilegale. Mai mult, este foarte important ca operatorii legali sa poata oferi diverse promotii care sa fie atractive pentru consumator, pentru ca acestia sa nu mai intre pe site-uri ilegale.

In final, el va reincepe actiunile legale impotriva statelor care au incalcat legile Europene ca rezultat al legislatiilor in ceea ce priveste jocurile de noroc.

Rezultatul final din urma aplicarii legilor ar trebui sa aduca imbunatatiri substantiale in ceea ce priveste jocul de poker din Europa. De exemplu, jucatorii din Franta vor putea inca odata sa aiba accesul la site-urile reglementate din Europa si nu doar de site-urile permise de ARJEL. Aceasta initiativa este insa abia la inceput si timpul mediu in care se reglementeaza un domeniu la nivelul Uniunii Europene este de aproximativ 2 ani de la primele discutii.

Dezbatere despre jocuri de noroc si pariuri online la nivelul CE comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of