admin | 09.02.2012

Dealul dintre GBT si FullTilt Poker este pe muchie? 50 mil. $ lipsesc.

Conform PokerPlayer Newspaper, pe masura ce timpul trece imaginea de ansamblu devine din ce in ce mai clara: achizitia FullTilt Poker de catre GBT se pare ca este tot mai departe de a se finaliza.

Problemele GBT se extind

Timp de cateva luni, arhitectul dealului intre GBT-GOJ pentru achizitia FullTilt Poker, Behn Dayanim s-a aratat increzator ca dealul se va desfasura rapid si fara probleme aratand mereu optimism.

Iata ca de saptamana trecuta lucrurile s-au schimbat si Dayanim a anuntat media ca au aparut niste piedici serioase si neanticipate. Datoria unor jucatori cunoscuti de poker catre FTP, in valoare de aproximativ 16.5 milioane $ fiind una dintre piedici, dar nu cea mai importanta.

[ad#text_ads1]

Din ce in ce mai multi jucatori pe lista cu datornici

Pe lista cu datornici se afla David Benyamine, Layne Flack, Phil Ivey, Mike Matusow, Erick Lindgren cat si o aparitie surprinzatoare: Barry Greenstein, un jucator PokerStars Pro care refuza sa spuna cum a ajuns sa imprumute bani si sa joace pe siteul concurent PokerStars.

Doi dintre jucatorii cu datorii mari la FTP insa colaboreaza indeaproape pentru rezolvarea tuturor problemelor si pentru stingerea datoriilor. Acestia sunt John Juanda si Tom Dwan care incearca sa ajute cum pot.

 

Barry Greenstein insa a declarat ca nu va plati banii pana nu se ajunge la un deal si in nici un caz nu va plati banii catre GBT daca dealul se finalizeaza. El ia in calcul doar o rezolvare cu DOJ. Dayanim insa, se arata ingrijorat de aceasta abordare si spune ca daca acesti

jucatori nu isi platesc datoriile, toti ceilalti jucatori sunt in pericol sa nu isi primeasca banii. El spera ca restul datornicilor sa nu ia aceeasi linie cu Barry Greenstein.

[ad#text_ads2]

Alte probleme care au iesit la lumina
  • Un calcul gresit al banilor din conturile companiilor conexe FTP. Raportate undeva la 35-40 mil $ , acum s-a aflat ca in “cuferele” FTP de fapt sunt mai putin de 20 mil $.
  • Un calcul gresit in privinta interesului unor jucatori cu bani la FTP de a prelua actiuni la noua companie. Doi actionari au spus ca increderea initiala in brandul Tapie s-a disipat.
  • Creditorii nu au fost luati in calcul. In afara de banii jucatorilor care aparent vor fi platiti daca se va ajunge la un deal intre DOJ-FTP-GBT, mai exista si banii altor creditori. Datoriile FTP catre diferiti furnizori de servicii indica faptul ca Tapie are motive destul de mari sa fie ingrijorat.

Pus in fata acestor fapte Dayanim s-a eschivat in a oferi un raspuns clar, dar a subliniat ca nici una dintre problemele care au aparut sau pot aparea nu poate fi rezolvata, insa toate problemele puse cap la cap, pot anula orice intelegere.Suma vehiculata ca impiedica dealul sa aiba loc, este de aproximativ 50 milioane $.

 

Citeste articolul integral aici.

Articolul a fost documentat si scris de Wendeen H. Eolis pe care o puteti gasi la  eolis@eolis.com si la www.eolis.com

Dealul dintre GBT si FullTilt Poker este pe muchie? 50 mil. $ lipsesc. comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of