admin | 19.02.2015

Cum sa te porti cu dealerul la masa de poker

dealerUn lucru foarte important atunci cand ne aflam la masa de joc este sa stim sa ne comportam cu dealerii, sa apreciem intotdeauna munca lor (una deloc usoara) si sa respectam “un cod al bunelor maniere” indiferent ca jucam un turneu in tara sau unul in strainatate, ori ca acesta este de categorie mai mica sau vorbim de un EPT, WPT sau WSOP. Jucatorul profesionist danez Mickey Petersen ne ofera cateva sfaturi pe care cu totii ar trebui sa le respectam atunci cand ne aflam la masa de joc.

 

Puneti-va chipsurile si cartile de joc astfel incat dealerul sa poata ajunge cu usurinta la ele

Este de preferat sa punem fisele si cartile cat mai aproape de centrul mesei pentru ca dealerul sa ajunga cu usurinta la ele. Jocurile decurg rapid, lumea se precipita si uita de un aspect important care denota si faptul ca suntem binecrescuti, dar usureaza si munca celui care va imparte cartile si care trebuie in fiecare zi sa se aplece deasupra mesei de joc.

Ante-urile

Multi jucatori uita sa isi puna ante-urile cand se afla in timpul unui turneu spre exemplu, iar munca dealerului de a le reaminti constant sa faca acest lucru devine extrem de obositoare. Anteurile trebuie puse inainte de fiecare mana, e natural ca noi sa facem acest lucru fara “ajutor” din partea dealerului.

Mutarea butonului

Daca ne aflam intr-o pozitie departata de dealer este indicat sa mutam noi butonul insa cel mai important este ca intotdeauna sa anuntam acest lucru tare si raspicat pentru a nu se ajunge la situatii confuze nedorite de nimeni. Mutarea butonului de catre noi usureaza munca dealerului insa intotdeauna anuntati-va intentia.

Checking

De fiecare data cand dam check trebuie sa o facem intr un mod evident. Fie ca zicem cu voce tare sau batem in masa, gestul nostru trebuie sa fie clar pentru toata lumea. Nu soptiti sau susotiti check-ul, au fost situatii in care un jucator a dat check, nu a observat nimeni si au trecut minute in care nu s-a intamplat nimic tocmai pentru ca fiecare astepta urmatoarea mutare a adversarului.

Big Chips

O problema foarte suparatoare este atunci cand jucatorii isi pun la bataie doar fisele de valoare mare desi au la dispozitie in stack-ul lor si fise de valoare mai mica. Este foarte deranjant pentru toata lumea, dar mai ales pentru dealeri pentru ca le ingreunati foarte mult munca. Nimeni nu poate fi intimidat sau pacalit de tona de chipsuri mici care se afla in fata voastra, ba mai mult, gestul vostru va atrage doar critici si va fi vazut ca o lipsa de respect fata de toata lumea prezenta la masa.

Nu este vina dealerului atunci cand pierdeti

Nu va plangeti, nu mustrati sau nu aruncati cu cartile inspre un dealer atunci cand ati pierdut o mana sau din greseala acesta a intors accidental o carte si asii vostri din mana se vor anula. Aceste lucruri care se intampla sunt aleatorii si dealerului nu ii pasa cine pierde si cine castiga. El nu are nicio vina. Respectati intodeauna dealerul indiferent de situatia in care va aflati.

Salutati si zambiti

Desi nu este obligatoriu, de fiecare data cand un dealer nou se aseaza la masa este indicati sa il salutati, sa ii zambiti sau chiar sa schimbati cateva cuvinte cu el. Atmosfera va fi mai placuta si toata lumea se va simti bine.

Cum sa te porti cu dealerul la masa de poker comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of