admin | 20.11.2020

Cum a devenit pokerul popular in Irlanda? Terry Rogers ar fi cel care a introdus varianta No Limit Hold’em

0 0 vote
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Cand a devenit pokerul popular in Irlanda? Cand s-au jucat primele maini de Texas No Limit Hold’em si cine a introdus varianta de joc in aceasta tara? Istoria pokerului in Irlanda pare sa dateze inca de acum 40 de ani, atunci cand un om de afaceri, pe numele sau Terry Rogers a calatorit in Las Vegas in scopuri de business, el petrecandu-si orele libere la mesele de joc dintr-un cazino din Orasul Pacatelor. Rogers a luat astfel contact cu Texas Hold’em, iar la intoarcerea in tara natala a impartasit jocul prietenilor si cunoscutilor. S-a nascut astfel clubul Eccentrics, unde jucatori irlandezi de poker, in marea lor majoritate amatori, se adunau pentru un turneu care se desfasura anual.
Douazeci de ani mai tarziu, in anul 1999, Noel Furlong si alti doi irlandezi aveau sa faca deplasarea in Statele Unite ale Americii pentru cea de a 30-a editie a festivalului WSOP, urmand sa se inscrie in Main Event-ul de $10.000 buy-in. Ajutat de zeii pokerului, Noel Furlong avea sa se intoarca acasa cu titlul mondial si un premiu de $1.000.000! A urmat o explozie in Irlanda, iar de atunci pokerul a ramas al doilea cel mai popular joc de noroc dupa pariuri sportive. Cele mai multe cluburi de poker si cazinouri se afla in capitala Dublin, insa atunci cand vine vorba de spatiul virtual, irlandezii au la dispozitie o paleta larga de optiuni, mai multe camere de poker punand la dispozitie jocuri pe internet.
Tot in Irlanda se joaca si varianta de joc Irish Poker, care este un amestec intre Texas Hold’em si Omaha. De mentionat ca pokerul este reglementat in Irlanda de catre cel putin 5 autoritati guvernamentale, functionand astfel in deplina legalitate.
Putini stiu ca Irlanda detine un record la nivel european: in aceasta tara se organizeaza anual cel mai vechi festival de poker de pe batranul continent, Irish Poker adunand la mese anual mii de jucatori din Europa si nu numai, care lupta pentru trofee, glorie si bani.

Sursa foto: CardPlayer

Cum a devenit pokerul popular in Irlanda? Terry Rogers ar fi cel care a introdus varianta No Limit Hold’em comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments