admin | 05.11.2011

A.Mihailescu – Flopmaster

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Holdem Romania: Cum ai descoperit pokerul? Ai avut un mentor pentru Texas Hold’em?

Flopmaster: Five draw poker jucam de cand eram mic, ca mai toata lumea, dar de holdem am auzit la sport.ro (tv sport pe atunci), intr-o emisiune in care l-am vazut pe Raymer imbratisand vreo 5 milioane de dolari la WSOP. Era mentionat si Moneymaker care reusise aceeasi performanta pornind de la un satelit de 40$. Mi-am zis „Ia sa vad si eu care e treaba”. Au urmat homegame-uri pe mize mici cu amicii prin Regie, iar apoi am auzit de freerolluri.. Da-i si joaca cateva luni, luni in care n-am castigat mare lucru, dar simteam ca as putea bate limitele mici. Am depus 20$ pe ipoker si asta a fost. Mai intai 1/2c, 2/4c, 5$ SNG, 10$ SNG, 10$ MTTs, pana ma intalnesc cu Kman (yo bro) la un turneu 100K garantat. Mi-a dat de inteles ca la cash se face banu’ constant si sigur (el facea) si-am decis sa ma apuc iar de ring. Pe cei 1.2k $ pe care-i lasasem in cont i-am matrasit repede la 1/2, dar cu urmatorii 300$, cu care am intrat la 2 mese, am ajuns aici. Nu-i departe, dar e bine… pentru mine.
Holdem Romania: Am inteles ca joci cu 100 de buy ins. Cum de esti asa disciplinat? Asa a fost mereu?

Flopmaster: Acum vre-un an jumate, la cateva luni dupa ce am devenit pro, fericit ca am luat licenta, am baut putin si m-am apucat cu vreo 13k, toti banii din  cont, sa joc 1KNL. N-a iesit prea bine, adauga si un downswing blestemat la 200NL si mai aveam 2k$ in cont. N-am mai dormit vreo 2 nopti de groaza c-ar trebui sa-mi postez iar cv-ul pe la nush ce firme. Astfel am devenit nit-ul (cu bankrollul doar) de acum. In plus, nu-mi place ideea de shot, cand joc o miza, imi place sa cred ca am ce cauta acolo. De luna viitoare incep 1kNL full-time, nu ca pana acum si sunt sigur ca va fi bine.

Holdem Romania: Pe ce siteuri de training ai cont? Coach ai avut? Ce carti ai citit?

Flopmaster: Sunt pe Leggo, Cardrunners, DeucesC nu prea mai e pentru Middle Stakes NL. Coach n-am avut, dar nu exclud posibilitatea pe viitor. Cel mai aproape de a avea unul a fost citind cartea lui Bobbo, care este de fapt programul lui de coaching.
Altfel, la inceputuri, am citit Super System cand n-aveam ce face la munca. Acum vreau sa citesc The Poker Mindset, Zen si The Elements of Poker.

Holdem Romania: Cum iti pastrezi motivatia si interesul pt joc?

Flopmaster: Prin refuzul de-a mai avea vreodata sef, si prin placerea de a juca, nu cred ca va disparea vreodata.

Holdem Romania: Ai avut momente grele? Ce s-a intimplat?

Flopmaster: Doar cel cu bankrollul aproape de epuizare, in rest mi-am jurat ca n-o sa mai am zile proaste din cauza pokerului.

Holdem Romania: Cum scapi de tilt? Ai ajuns sa conteze 1$ pierdut la ca 1$ cistigat?

Flopmaster: Ma mai tiltez cateodata, dar imi trece in cateva secunde. Le-am vazut pe toate, nu mai are ce sa mi se mai intample. In plus,constientizez repede ca nu ma ajuta la nimic, si cum nu sunt genul care iese dupa cateva (sau multe) badbeaturi, am nevoie de calm pentru a recupera.

Holdem Romania: Cit de mult joci?

Flopmaster: Imi propun mereu sa joc 50k maini pe luna, dar adesea ajung la doar 35-40k. Mai sunt si exceptii. De la o vreme am lasat-o mai moale cu multi-tablingul, incerc sa joc 4-6 mese (6 cand sunt fishoase). Am descoperit ca ajuta foarte mult la dezvoltarea jocului si a readurilor. Bineinteles sunt si mai greu de citit decat inainte, acum jucand mai SLAG, iar rata de castig a crescut si ea. Nu recomand nimanui sa joace mai mult de 4-6 mese daca vrea sa progreseze.
Holdem Romania: Care sunt cei mai buni jucatori romani de cash?

Flopmaster: Hmm, habar n-am, dar din cei pe care-i cunosc sunt multi buni: Mihay, Maniaku, Dragomir, Kman, Bigcojones, Pkrbt, Adrian, Jomapel, Marinaru, Andrei… Dac-am omis pe cineva sunt mancat. Pe cei buni de pe forum ii cunoasteti toti.

Holdem Romania: Te mai vezi jucind peste 3-4 ani? Multi jucatori de succes (durrr de ex) spun ca nu vor sa joace toata viata.

Flopmaster: Online nu stiu, probabil nu, daca voi incropi o afacere si voi avea familie. Dar nu am de unde sa stiu. Live, in schimb, mi-ar placea sa joc toata viata si sa pot calatori pe la turnee, cu prietenii, cel putin la fel de des cum o fac acum. De angajat nici vorba.
Holdem Romania: Ce planuri ai pt 2009. Ce obiective?

Flopmaster:  Vreau sa devin si la 1kNL+ unul dintre cei mai buni regulari si sa calatoresc in cat mai multe tari exotice cu prietenii pokeristi.

Holdem Romania: Ce sfaturi ai pentru jucatorii care nu pot bate mizele mici 10, 25NL si vor sa se lase?

Flopmaster: Sa faca ce-am facut eu: sa treaca la SNG-uri si sa incerce sa bata limitele mai mari dupa ce acumuleaza un bankroll suficient. Bine, eu n-am facut-o pt ca n-as fi reusit sa bat micros, doar ca asa s-a intamplat. Dar este o idee.

A.Mihailescu – Flopmaster comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments