| 24.10.2011

Tilt Management – basic

0 0 votes
Article Rating

Tu ai fost tiltat. Eu am fost tiltat. Toti jucatorii de poker au fost tiltati macar odata. Si nu e deloc placut, este chiar foarte foarte rau si ai stari dintre cele mai neplacute atunci cand joci.

Ca o definitie stiintifica, conform wikipedia, tiltul este “termenul din poker care defineste o stare de confuzie mintala si frustrare ce are ca rezultat adoptarea unei strategii de joc gresite si o agresivitate crescuta a jucatorului. Acest termen este uneori echivalent cu termenul de “steam” doar ca acesta din urma este caracterziat de mai multa furie si intensitate”

Cea mai proasta parte a tiltului este ca te face sa iei decizii proaste, care iti micsoreaza profitul atunci cand joci poker.

[ad#text_ads1]

Daca putem intelege mai bine starea de tilt si cum ii putem minimiza efectele pe care le are asupra jocului practicat de noi, atunci putem sa castigam mai multi bani.

Dupa opinia exprtilor, lucrurile care fac o persoana sa intre in starea de tilt difera de la un individ la altul.

Cand m-am apucat de jucat poker pentru prima oara obisnuiam sa ma tiltez atunci cand luam cateva bad beaturi la rand. Atunci incepeam sa cred ca sunt cea mai putin norocoasa persoana din lume si mi se area ca trebuie sa gasesc URGENT o solutie pentru a recupera pierderea. Acest lucru rezulta de cele mai multe ori intr-o crestere de limita unde intram cu tot bankrollul si unde aveam sa fiu lasat fara bani de cele mai multe ori de regularii de acolo.

Se pare ca aceste bad beaturi repetate, dauneaza mult mai mult noilor jucatori decat dauneaza celor care sunt grinderi de ceva vreme. Bad beaturile se intampla oricui. Daca nu crezi poti sa cauti pe forum sectiunea cu bad beaturi sau poti sa cauti pe tot internetul si sa gasesti sute de mii de exemple.

Un jucator profesionist, chiar si unul mediocru sau decent, are cunostinte destul de multe depre joc, matematica si probabilitati si intelege cu usurinta ca desi mana ta este cea mai buna intr-un moment al jocului, asta nu inseamna ca nu poate fi invinsa pe flop, turn sau cel mai dureros pe river.

Totusi, jucatorii pro sau cei decenti, stiu ca atata timp cat vor aplica mereu jocul lor cel mai bun banii vor veni spre ei mai multdecat vor pleca in alte directii.

Un alt motiv care poate duce la tilt este atunci cand realizezi ca ai jucat o mana ingrozitor de prost si ajungi sa pierzi destul de mult datorita acelei maini. Aceste momente ii inebunesc practic pe multi jucatori. Cand te gandesti cati bani ai fi putut salva cu un joc corect care era evident iti vine sa iti smulgi parul din cap. Aceste ganduri te vor urmari de cele mai multe ori pe intreaga durata a unei sesiuni si te vor face inevitabil sa mai gresesti din cand in cand.

In cele din urma, mai putem fi tiltati de lucrurile care ni se intampla in viata de zi cu zi. Fie ca te-ai despartit de prietena ta pe care o iubesti atat de mult, nevoi financiare care te pot impinge sa vrei sa castigi mai multi bani, sau alte situatii stresante ale vietii de zi cu zi iti pot afecta jocul de poker la fel debine. In ciuda a ceea ce crezi tu, nimeni nu traieste in “Casuta din povesti”. Absolut toti suntem vulerabili la acest tip de tilt.

Acum sunt sigur ca fiecare se poate regasi in cel putin una dintre situatiile de mai sus, asa ca urmeaza partea cea mai dificila: gasirea unei solutii. Daca putem sa gasimi aceasta solutie si sa o aplicam de fiecare data corect pentru fiecare stare pe care o traim, atunci suntem mult mai aproape de jocul nostru A si implicit vom castiga mai multi bani.

[ad#text_ads2]

De-a lungul timpului vei observa ca fiecare persoana are modul sau de a trece prin starile de tilt. Fiecare dintre noi este diferit si implicit isi rezolva problemele in moduri diferite.

Mai jos o sa enumeram cateva dinlucrurile generale pe care trebuie sa le aplicati si sa le luati in considerare. Pornind de la ele fiecare va gasi calea catre un joc de poker linistit si fara nervi.

“Daca nu joci cel mai bun joc al tau, atunci nu juca limitele cele mai mari pe care le permite bankrollul tau. Joaca cu o limita mai jos”

Pe masura ce cresti limita si jocurile devin din ce in ce mai grele, veti vedea ca tocmai deciziile mici fac acea diferenta de 1-3BB/100 care va face sa fiti castigator. Daca nu esti in starea de spirit de a lua astfel de decizii de finete, atunci esti la fel de rau ca ceilalti de la mese, si daca nu ai un mic avantaj atunci nu ai nici un profit de facut.

“Daca nu joci bine, termina sesiunea ceva mai repede decat ar fi normal”

Cu exceptia turneelor, putem sa ne ridicam de la masa de poker exact atunci cand vrem. Fishii o sa fie mereu acolo gata sa doneze ceva bani.

“Daca nu ai starea necesara sa joci o sesiune, atunci nu juca”

Oricand simti o plictiseala, primul lucru care iti vine in minte este sa joci un pic de poker. Faptul ca esti plcitisit nu este un motiv destul de bun ca sa poti juca la mizele tale obisnuite. Sunt multe alte lucruri disponibile in jur.

“ce aveti in comun tu, pokerul online si bautura?”

Raspunsul e simplu: nu ar trebui sa aveti nimic in comun. Oricat de cool pare sa joci poker cand esti un pic ametit, acest lucru este una dintre cele mai proaste idei care iti poate trece prin minte. Daca ai creierul imbibat in alcool, poti si vei ajunge sa iei decizii gresite sau si mai rau,vei da shoturi la mize mai mari.

[ad#text_ads1]

Articol tradus si adaptat: SwAyWithSkill @ 2p2

www.twoplustwo.com

Tilt Management – basic comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
cele mai votate
noi vechi
Inline Feedbacks
View all comments