admin | 05.11.2011

Strategii Generale de Joc – Pot Limit Omaha

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Foarte popular de multi ani in Europa, Pot Limit Omaha (PLO) este al 2-lea joc de poker din lume.

Omaha te prinde foarte repede din 2 motive. Este foarte similar cu Hold’em, asa ca jucatorii simt ca au deja cunostinte despre joc, si este plin de actiune.

Mai mult decat la Hold’em, jocul de Omaha cere ca jucatorii sa aiba o intelegere puternica despre cum sa citeasca masa, combinatiile de maini castigatoare, si numarul de out-uri .

Fara aceste skilluri, Omaha este un joc de actiune care permita jucatorilor sa joace aproape un joc de noroc. Acest articol functioneaza ca un ghid al incepatorilor de Pot Limit Omaha, aratand zonele importante din joc, si cunostintele de baza necesare pentru a deveni un jucator de succes.

[ad#text_ads1]

         Atributii/Competente necesare pentru a deveni un bun jucator de PLO:

•             Selectia mainii de inceput

•             Disciplina si rabdare

•             Abilitatea de a citi masa si situatiile comune

•             Abilitatea de a juca un joc puternic si agresiv

•             Cel putin intelegerea de baza pentru procente si out-uri

    Pot Limit

Termenul de Pot-Limit se refera la tipul de pariere conform regulamentului. Pur si simplu, limita maxima de pariere pe care o poti face este egala cu marimea pot-ului.

Pot Limit Omaha vs Texas Hold’em

1.   Cele mai mari doua diferente dintre PLO si Hold’em sunt numarul de carti primite la inceput, cu combinatia pentru mana castigatoare ( 2 carti din mana si 3 de jos obligatoriu)

2.   Mai multi jucatori intra in flop la PLO. Spre deosebire de Hold’em unde o mana de inceput poate domina fara drept de apel o alta mana, la PLO sunt cazuri foarte rare ca o mana sa fie favorita puternica.

3.   Din cauza ca mai multi jucatori ajung la flop si toti jucatorii au 4 carti in mana, marimea castigului este mult mai mare decat la Hold’em. Asta inseamna ca, pentru a castiga, trebuie sa ai „the nuts”. Maini ca 2 perechi sau top pair nu prea sunt de valoare.

4.   Omaha este un joc de actiune, ceea ce inseamna ca sunt mai putine oportunitati de bluff .

5.   Desi pozitia la masa este unul dintre cei mai importanti factori in poker, aici isi reduce din semnificatie, din cauza faptului ca nu se face mult bluff. Pozitia in PLO este folosita mai mult pentru value-bet .

Sfaturi generale pentru Pot Limit Omaha

– Fii foarte selectiv cu mana de start. Este foarte important sa eviti mainile cu un „dangler” ( o singura carte care nu are nicio legatura cu celelalte 3: AQK6 ). Sa joci aceste maini ar insemna ca joci 3 carti din mana impotriva celor 4 a adversarului.

– De inteles ca Omaha este un joc de draw . Cele mai bune maini se fac pe turn sau river.

[ad#text_ads2]

– De evitat sa dati raise cand nu sunteti in pozitie pre-flop, decat daca ai mana de inceput care se situeaza printre primele 10.

– Da raise sau fold. Daca ai o mana buna sau un draw mare, este bine sa faci bet sau raise decat check sau call. Daca nu ai o mana indeajuns de mare sa plusezi, este bine sa foldezi .

– Mai mult decat in Hold’em, un bet mare inseamna ca jucatorul protejeaza o mana buna. Este prostesc sa faci call-uri stupide in PLO.

– Nu te atasa prea mult de un simplu draw. Este posibil sa ai pana la 20 de out-uri in omaha, facand un draw de 8-9 carti o investitie proasta.

– Intotdeauna sa faci draw pentru mana cea mai buna. De cele mai multe ori, avand o culoare mai mica de A te va costa multi bani. Omaha este un joc care se bazeaza de multe ori pe mana cea mai buna.

– Nu supraevaluati asii care nu sunt suited. Daca ai in mana numai AA si 2 carti proaste, nu prea poti sa prinzi un flop care sa te ajute. O simpla pereche mare nu este buna in omaha.

Greseli comune in Pot Limit Omaha

1.   Supraevaluarea mainilor slabe, cum ar fi 2 perechi sau set mic

2.   A avea prea putine draw-uri

3.   Jucarea prea multor maini

4.   Nu esti atent la cartile de pe masa

5.   Pariezi cat pot-ul doar pentru ca poti ( intotdeauna trebuie sa ai un motiv pentru o anumita suma pariata )

Jocul inainte de flop

Cel mai important aspect in jocul pre flop din Omaha este selectia de maini . Nu este un ghid absolut, dar sunt unele indicatii care te pot ajuta cu acest aspect.

Mainile de inceput

 

[ad#text_ads1]

Cand te uiti la o mana de inceput buna, cauti 4 carti care functioneaza impreuna, sau cel putin 2 perechi de carti compatibile.

Telul tau este sa ai o mana cu cat mai multe posibilitati care sa iti dea „the nuts”

De exemplu Jh Jd Th 2c poate arata ca o mana decenta, dar din moment ce acel 2 nu face nimic pentru tine, in acest moment tu iti joci restul de 3 carti ramase.

Ideal ar fi sa ai 10h Jh Qc Kc unde toate cartile functioneaza impreuna pentru a face o chinta, si culoare.

O mana ca 10h Jh 5d 6d nu este mana premium, dar iti ofera 2 carti conectoare. Nu este o mana de jucat dupa ce s-a dat raise, dar poti sa intri in joc daca esti in late position si trebuie sa platesti foarte putin ca sa vezi un flop.


Fie sa sunt de 2 culori, sau nu sunt suited, acestea sunt maini foarte puternice de inceput in PLO.

Maini capcana

Sunt acele maini care par bune, dar pot sa iti dea foarte usor a 2-a mana. Acestea sunt mainile cu care poti pierde tot ce ai in fata. Sunt 2 feluri de maini: Perechi mici si Maini mici de draw.

–     Mainile ce contin perechi sub 9 sunt periculor de jucat. Daca prinzi set, este foarte greu sa arunci mana, daca cineva are un set mai mare. Daca ai o mana genul 4 5 6 6 si flopu vine 6d Jc Qc, te poti afla in pericol. Ai o mana buna in acest moment, dar trebuie sa intelegi ca este foarte probabil ca cineva sa aiba un draw de chinta sau culoare, sau chiar un set mai mare. De aceea este bine sa joci acest fel de maini cu mare prudenta.

–     O mana mica de draw, cum ar fi 5s 4c 3s 2s, te poate pune in pericol. Daca prinzi chinta sau culoarea, sansa este sa nu ai cea mai buna mana. Toti cei care pun bani in flop detin probabil o culoare mai mare.

Sfaturi generale Pre Flop

 

[ad#text_ads2]

1.   In ce pozitie de afli?         Cu cat mai buna este pozitia, cu atat mai activ si agresiv poti sa devii. Daca ai o mana buna, sa faci raise este intotdeauna o optiune buna, pozitia imbunatatind ce detii. Nu este niciodata o greseala sa faci poturi mai mari cand esti in pozitie (cu o mana buna).

Cand nu ai pozitie , trebuie sa iti selectezi cu atentie mainile de inceput si sa intelegi ca vei fi fortat sa iti joci mana din afara pozitiei. Cand faci draw din afara pozitiei nu este la fel de profitabil ca atunci cand esti in buton

2.   Cum se comporta cei de la masa

Trebuie sa te adaptezi dupa modul de joc al mesei. Daca masa este agresiva, trebuie sa mentii poturile cat mai mici si sa joci cele mai profitabile maini.

Daca masa este tight, atunci trebuie sa devii agresiv. Daca cei de la masa se arunca des la bet-uri, atunci este profitabil, si se merita sa continui acest stil de joc.

3.   Cati jucatori au intrat in pot.

Cu cat sunt mai multi jucatori in pot, cu atat scad sansele tale de castig. Daca ai mana buna pre flop, este bine sa dai raise ca sa se mai imputineze lumea.

Cu cat sunt mai putini, cu atat ai mai multe sanse de castig.

Dupa Flop

Jocul de dupa flop din omaha este important. Trebuie sa iei in considerare nivelul jucatorilor de la masa, nivelul de agresivitate, valoarea mainii si textura mesei .

Board reading

Nu conteaza cu cine joci sau unde joci poker, board reading-ul este cel mai important skill pe care il poti avea cand joci Omaha. Trebuie sa ai in minte toate mainile posibile care se pot face cu cele 3 carti de pe masa.

Cum joci mana tine foarte mult de ce combinatii poti obtine cu cartile din mana si cele de jos. In functie de flop, cel mai bun set poate fi indeajuns de bun sa te pui all in sau slab incat sa dai numai call.

[ad#text_ads1]

Draw-uri in Omaha.

S-a mai spus in acest articol : Omaha este un joc de draw. Vei avea de inteles ce draw au avut oponentii in trecut si ce fel de draw ai tu.

Primul pas pentr a putea observa ce fel de draw ai si de a memora numarul de out-uri este sa memorezi tipurile de draw, si numarul de out-uri:

  Combo draw

Reprezinta o combinatie de draw-uri. Daca ai un wrap cu draw de culoare, ai pana la 23 de out-uri, si esti in favoare pentru castigarea potului, chiar daca nu ai nimic pe flop sau turn.

Daca omaha este un joc de draw, atunci combo draw-urile sunt cele mai valoroase combinatii de carti de care le detii. De oricate ori ai peste 20 de out-uri pe flop, atunci singura greseala pe care o poti face este aceea de a da fold.

Strategii Generale de Joc – Pot Limit Omaha comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments