admin | 20.02.2012

Strategia pentru turneele multi-table

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Turneele de poker multi-table (cunoscute sub prescurtarea de MTT) de toate marimile se pot gasi pe site-urile de poker 24 ore pe zi.

In acest articol veti gasi strategii de baza pentru diferitele stadii din turnee.

Structura premiilor pentru MTT

 Vom incepe prin a ne uita la factorul cheie la cum sunt distribuite premille  pentru turneele online – si influentele pe care le are acest factor pentru a ne maximiza castigul pe termen lung. Apoi, mergem la stadiile de inceput, de mijloc si de final din turneele online, aratand factorii cheie care ar trebui sa iti influenteze strategia in acel moment.

Premiile pentru turneele online sunt foarte mari pentru locurile de top. Jucatorii care ajung la masa finala vor imparti intre ei jumatate din premiile totale oferite in turneul recpectiv, in timp ce acei jucatori care prind locurile de jos vor primi mai putin de 2x buy-inul pentru turneu. Chiar si la masa finala, primele 3 locuri vor primi premii disproportionate in comparatie cu ceilalti jucatori de la masa finala.

[ad#text_ads1]

Aceste lucruri au un mare efect in ceea ce priveste strategiile ce trebuiesc adoptate pentru a-ti maximiza veniturile pe termen lung. Jocul agresiv, dar calculat este “premiat” in toate stagiile turneelor. Un joc pasiv iti poate asigura un loc in bani in ultimele stagii dintr-un turneu, dar acest lucru iti poate dauna profitului pe termen lung.

Strategiile pentru inceputul unui turneu.

In stadiul de inceput la un turneu de poker este asemanator cu stilul de joc la jocurile cash. Acest lucru este din cauza ca marimea stack-ului este mult mai mare in comparatie cu marimile blindurilor, lucru care permite jucatorilor sa faca pariuri atata in flop, turn si river pentru multe maini. Jocul cand esti “deep stacked” permite ajustarile proprii, incluzand mainile favorite, care iti pot da maini foarte puternice, ascunse, precum perechile mai mici si suited connectors. Mainile care pot fi usor dominate, precum AT sau JK trebuie sa fie de evitat in aceste stadii.

Strategia de inceput este sa incerci sa castigi cat mai multe fise de la jucatorii mai slabi de la masa. Tot in acel moment ar trebui sa eviti pe jucatorii foarte agresivi, care intra in situatii gen “coin flip”.

Altfel spus, la inceput trebuie sa iei cat mai multe fise de la jucatorii mai slabi inainte sa faca altcineva acelasi lucru – altfel, iti va fi mai greu sa iei fise de la jucatori mai experimentati, pe masura ce se avanseaza in stadiul de joc.

Tranzitia de la stadiul de inceput spre stadiile finale

Pe masura ce blindurile si ante-urile cresc in comparatie cu stack-ul mediu, trebuie sa te adaptezi conform conditiilor. Cum trebuie sa investesti mai multe fise pentru a vedea un flop, valoarea mainilor speculative cu care puteai sa joci la inceput scade mult.

Cartile mari, totusi, cresc ca si valoare cand esti pe cale sa intri intr-un pot. Intrucat daca platesti din middle position un raise, acest lucru inseamna sa investesti o mare parte din stack in mana respectiva, lucru care ar trebui evitat pe cat posibil. Adversarii tai se afla adesea in aceeasi situatie – lucru care inseamna ca, in special din late position poti da raise cu un range mai mare de carti decat inainte.

Cum sa joci din pozitia de bubble

Pozitia de bubble dintr-un turneu este acea pozitie cand doar cativa jucatori trebuiesc eliminati pana sa se ajunga la premiile in bani. In acest stadiu, cel mai important factor care iti afecteaza strategia este marimea stack-ului – atat a ta cat si a adversarului.

[ad#text_ads2]

Daca ai un stack mare de fise iti va fi permis sa castigi mai multe poturi fara un efort prea mare, intrucat jucatorii vor incerca sa evite sa joace cu un jucator care are un stack mai mare de fise, pentru a nu risca sa fie eliminati. Alte stack-uri mari precum si short-stacks ar trebui evitate in acest moment.

Daca ai un stack de marime medie, poti sa folosesti spre avantajul tau faptul ca jucatorii cu un stack mai mare vor doar sa fure potul. Daca primesti o mana rezonabil de puternica si un jucator cu un stack mare iti face raise, atunci tu poti sa ii faci cu usurinta un re-raise. Desigur ca uneori vei avea ghinionul sa fii eliminat, dar strategia pentru turneu este sa ajungi la masa finala, iar daca te dublezi, acest lucru iti poate fi de ajutor, mai mult decat daca termini in bani, si iei un premiu relativ mic.

Dupa ce “bula se sparge”, jucatorii vor juca considerabil mai loose, in efortul de a acumula destule fise pentru a ajunge la masa finala. In acest stadiu, trebuie sa iti alegi momentele cu atentie. Cum se spune despre toate formele de poker : este mai bine sa fii cel care face raise, decat cel care da doar call.

Strategia de la masa finala pentru MTT

Masa finala iti aduce un alt factor in strategia ta. Marimea stack-ului din fata inca este foarte importanta, dar acum urmeaza structura premiilor.

Prezenta unu short-stack este un exemplu bun despre cum este afectata dinamica jocului de la masa finala. Stack-urile medii vor observa ca acel jucator este la 1BB distanta de a fi eliminat, asa ca incearca sa evite pe cat posibil sa joace o mana, pentru a nu fi ei eliminati inaintea celui care este short-stack. In aceste situatii, poti destul de usor sa castigi poturi, fara prea mult effort si fara sa iti risti fisele proprii.

Strategia pe care o adopta jucatorii agresivi si calculati este o strategie cheie in acest stadiu al turneului. Primele 3 locuri primesc premii substantial mai mari decat restul – trebuie sa tintesti spre jucatorii care vor si ei sa inainteze in premii. De asemenea, trebuie sa eviti stack-urile mari si mici. Jucatorii care au stack-uri medii sunt mult mai sunt mult mai probabil sa cedeze presiunii din acest stadiu.

[ad#text_ads1]

Evaluarea strategiilor de la MTT

Ca un scort rezumat, strategiile pe care trebuie sa le ai la turnee implica ma multe stadii pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand joci. In acelasi timp, scopul tau in fiecare turneu este sa ajungi la masa finala. Daca esti eliminat din pozitia de bubble nu este un sentiment placut pentru nimeni, dar, pe masura ce ajungi in pozitia de bubble, ai sanse sa ajungi la masa finala, astfel, reusesti sa iti maximizezi profiturile pe termen lung.

Strategia pentru turneele multi-table comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments