admin | 05.11.2011

PLO Bankroll Management

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Diferenta dintre Omaha si Holdem in ceea ce priveste bankroll managementul vine din faptul ca PLO (pot limit omaha) este un joc cu variatii foarte mari facand acest aspect al banilor unul cu o importanta mult mai mare decat in holdem. Acest articol subliniaza regulile de baza ale gestionarii banilor pentru Pot Limit Omaha (PLO).

Pentru a intelege mai bine de ce sunt variatiile mai mari in PLO, am ales un exemplu ce consta intr-o mana deja facuta ( made hand) impotriva unei maini de draw pe flop. Vom considera sansele de castig de 50/50. Cu raise si re-raise potul a ajuns la 100$, tu plusezi ultimii 100$ ai tai cu un draw puternic iar adversarul cu mana facuta da call.

In aceasta situatie, ambii jucatori au jucat bine. Tu ai pariat pe draw, cu o sansa de castig de 50%, iar adversarul a dat un call corect. Din cauza ca ambii jucatori au aceeasi sansa de castig, dar numai unul din ei va castiga, acest fapt face din omaha un joc de variatii enorme.

[ad#text_ads1]

Din cauza ca procentajele de castig la omaha sunt foarte apropiate, va veti afla in multe situatii ca cea descrisa mai devreme, de aceea este bine sa va calculati bankrollul cu foarte mare atentie.

Pentru a trece peste aceste momente grele, trebuie sa aveti grija de bankroll. Jocurile de Omaha sunt volatile, dar foarte profitabile daca ne gandim pe termen lung. Daca sunt prea multi bani in joc, si tu chiar daca faci miscarea corecta, vei putea ajunge falit, pentru ca nu ai administrat cum trebuie bugetul de joc.

Gestionarea banilor depinde de ce fel de joc joci, cu factori secundari cum ar fi jocul individual si abilitatea de a-ti incarca contul de poker cu bani. Dincolo de particularitatile de mai jos este bine sa aplicati un bankroll management corespunzator cum este cel din jocul de holdem.

PLO Hi-Low

Sugestia este sa aveti cel putin 40-50 de buy-inuri. Jucatorii profesionisti sunt sfatuiti sa creasca acest numar pana la 100-120 de buy-inuri.

PLO Turnee si Sit N Go

Turneele sunt considerate cele mai volatile dintre toate tipurile de poker. Chiar si jucatorii care fac bani din aceasta pot urma o perioada foarte lunga de pierderi. Jucatorii de turnee sunt sfatuiti sa tina cel putin 100 de buy-inuri si chiar mai mult pentru turneele mari.

Factori individuali

Factori cum ar fi motivul jocului, abilitatea de reincarcare si jocul individual afecteaza Bankroll-ul din Omaha. Jucatorii care joaca de placere si de relaxare pentru profit nu necesita acelasi bankroll ca si jucatorii profesionisti. Pentru jucatorul normal este posibil sa evite situatiile critice sau poate sa se reincarce daca pierde mana. Pentru jucatorul profesionist care se bazeaza pe castigul din poker este esential sa aiba foarte mare grija de banii din cont.

Rakeback-ul este un lucru foarte important pentru jucatori. Daca ai ghinion la maini, acest lucru te poate aduce pe linia de plutire, sau chiar in castig. Daca esti in castig la mese, atunci rakeback-ul iti poate spori substantial profitul pe ora. La Omaha poturile sunt in general mai mari in medie decat cele de la holdem si de aceea castigurile din rakeback sunt si ele mai mari.

PLO Bankroll Management comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments