Dictionar de Poker

De cate ori nu ai citit un articol de poker si ai intalnit termeni necunoscuti? Prin intermediul celui mai complet dictionar de poker in limba romana, nu vei mai avea niciodata aceasta problema. Este de ajuns sa intalnesti un termen de poker in continutul siteului, si cand treci cu cursorul peste el iti va aparea termenul de poker explicat din dictionar.

Daca crezi ca o explicatie din dictionarul de poker este gresita sau lipseste un cuvant, contacteaza-ne si vom remedia problema!

3 | a | b | c | d | e | f | g | h | i | j | k | l | m | n | o | p | q | r | s | t | u | v | w
Reseteaza lista
Satellite -  Atunci cand castigatorul de la un turneu va avea ca premiu intrarea in alt turneu mai mare.
Scare Card -  O carte comuna care ar putea sa ii faca o mana puternica unui adversar.
Scared money -  Jucatorii care "tin" de bani pentru ca le e frica sa nu ii piarda nu vor cistiga constant. Banii lor sunt 'scared money'.
Scoop -  In jocurile de tip high/low cand cistigi si High si low .
Seating List -  Waiting List - Lista de asteptare; un jucator se poate inscrie pe o astfel de lista aferenta meselor pline pentru a ocupa un loc imediat cind acesta se elibereaza.
Second Pair -  O pereche de rangul al 2 lea de pe board. A dopua pereche este o pereche de mijloc.
Sell -  La limit Holdem , atunci cand pariezi mai putin decat betul maxim cu o mana puternica, in speranta ca vor da mai multi adversari call.
Semi-Bluff -  Atunci cand poti castiga un pot doar daca adversarul se arunca sau prinzi o carte buna pe turn sau river
Semibluff -  Cineva care pariaza mult fara sa aiba o mina puternica dar care are sanse sa faca una (flush draw , straight draw).
Set Up -  Un pachet de carti care a fosr ordonat dupa marimea si suita cartilor.
Set vs. -  Atunci cand ai o pereche in mana si o carte jos.
Seventh Street -  Ultima runda de pariere in Seven Card Stud.
Shark -  Un jucator foarte bun, un castigator pe termen lung. Acestia cauta jocuri cu multi fishi.
Shill -  Jucator platit de cazino si care joaca banii cazinoului la mesele de poker (diferit de 'prop'). Astfel de jucatori se intilnesc rar si in unele locuri este ilegala angajarea lor.
Shootout -  Un turneu de poker in care ultimul jucator de la o masa se muta la alta masa unde mai sunt jucatori. Fiecare masa joaca independent de celelalte.
Short Stake -  A avea foarte putini bani la masa in raport cu ceilalti adversari. Un lucru foarte rau, mai ales in turnee.
Shorthand -  Joc de poker cu maxim 6 participanti.
Shove -  Un alt mod de a spune all in.
Showdown -  Momentul desemnarii cistigatorului prin aratarea cartilor de catre jucatorii ramasi activi in acel pot.
Side pot -  Un pot separat format din chipsurile jucatorilor care au mers All in. Situatie intilnita cind sint cel putin trei jucatori in mina iar cel (sau cei) care au mers all-in au mai putine chipsuri.
Signup bonus -  Un bonus (in general in bani) oferit de siteurile de poker la primul depozit facut de jucator. Conditiile pentru obtinerea lui difera de la caz la caz si in general necesita destul de multe "raked" hands pentru "eliberare".
Slow Play -  Mutare inselatoare opusa cacealmalei. Se rezuma a da check sau bet dupa o gindire mai lunga in prealabil in fata unui jucator care are o mina puternica. De exemplu: Ai 99 si flopul vine 9910. Ai deja careu iar daca vei plusa mult dupa flop sint sanse ca ceilalti sa renunte imediat; astfel vei simula ca ai o mina "slaba" prin slowplay si ii lasa pe ceialalti sa conteste potul. (cunoscut si ca Sandbagging).
Slow Roll -  Cind un jucator care stie sigur ca are o carte mai buna si care actioneaza ultimul, sta si asteapta citeva minute facindu-l pe adversar sa creada ca a cistigat. Majoritatea cazinourile interzic aceste momente de "gandire" cu nuts pentru ca duc la enervarea la maximum a jucatorilor in cauza.
Small Ball -  Stil de joc practicat de Daniel Negreanu. Acesta joaca multe flopuri foarte agresiv, atacand mereu... fara sa dea all-inuri preflop. Small Ball este recomandat la mesele cu jucatori tight passive.
Small Blind -  Suma obligatorie pusa in pot de catre persoana care se afla imediat in stinga butonului de dealer.
SNG -  Turnee cu 2 sau mai multi participanti care incep odata ce s-au ocupat toate locurile disponibile.
Snow -  Sa joci o mana fara nici o valoare cu scopul de a blufa
Spades -  O carte de inima neagra.
Splash the Pot -  Sa arungi jetoane in pot intr-un mod dezordonat, acest lucru este interzis deoarece dealerul nu poate sa zica valoarea pariului.
Split -  Remiza, se imparte potul.
Split Two Pair -  Atunci cand cele 2 carti din mana corespune cu cate o carte de pe board.
Spread -  Rangeul dintre Betul minim si maxim de la o masa de poker.
Spread Limit -  O forma de Limit poker in cazul in care beturile si raiseurile pot fi doar intre valoarea minima si cea maxima.
Squeeze Play -  O cacealma cu reraise la NL Holdem cu niste carti foarte mici. Scopul este sa se arunce toata lumea si sa furi beturile.
Stack -  Stiva de jetoane aflata in fata jucatorilor.
Staking -  Stacking este actul in care o persoana pune bani pentru un jucator de poker in speranta ca acesta va castiga. Profiturile fiind impartite dupa niste procente stabilite dinainte.
Steam -  Tilt - O stare de furie, confuzie mentala sau frustrare in care jucatorul nu aplica cele mai bune strategii, rezultand un joc slab.
Steel Wheel -  Un straigh-flush de genul A ♣ 2 ♣ 3 ♣ 4 ♣ 5 ♣.
Stop and Go -  Cand un jucator pariaza impotriva altui jucator care a facut raise inantea lui.
Straddle -  Un al treilea blind (optional) pus de jucatorul de dupa Big Blind. Valorea acestui pariu (pus inainte de a se primi cartile) este de doua ori cit Big Blind-ul. Cel care ia aceasta optiune va actiona ultimul pre-flop. Se mai numeste 'overblind' sau 'strada' (in cazinourile din Romania).
Straight -  Chinta - cinci carti consecutive.
Straight flush -  Chinta de culoare - cinci carti consecutive din aceeasi suita.
Street -  O strada iti spune cate carti au fost impartite in comunity cards. In jocul de tip Holdem a 5 a strada e atunci cand a fost intoarsa cartea de pe river.
Structured -  Un sistem structurat de pariuri unde acestea se pot schimba de la o runda la alta.
STT -  Single table tournament
Stuck -  A pierde cu o mana foarte buna sau foarte multi bani.
Stud -  O varianta de poker.(Stud poker)
Subscription Poker -  O forma de poker online unde utilizatorii platesc o taxa lunara pentru a putea participa la turnee pe bani reali.
Suck Out -  Atunci cand o mana foarte slaba primeste o carte buna si castiga.
Suited -  Carti de aceiasi culoare.
Suited Connectors -  Cand ai in mana doua carti consecutive de aceiasi culoare. Exemplu 8 ♠ 9 ♠.
Super Satellite -  Un turneu in care premiul este o intrare la un alt turneu.