admin | 25.10.2011

Table Selection – ( Selectia meselor )

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Acesta este un ghid pentru jucatorii de poker online care doresc sa stie cum sa faca selectia meselor ( table selection ) la care sa joace poker. Cum determini daca o masa este buna sau nu pentru tine si cum o alegi pe cea mai profitabila vom incerca sa aflam in acest mic articol.

Vom incepe pe rand cu fiecare lucru important pentru a face o selectie buna a meselor de poker:

Filtre In lobby:

♠ -Alegeti tipul de joc preferat ( ex: Hold’em Ring Game)

♠ -Alegeti numarul de jucatori

♠ -Setati aceeasi limita pentru minim si maxim pentru a vedea doar mesele de limita voastra

♠ -Alegeti viteza mesei

♠ -Debifati sa ascundeti mesele pline

[ad#text_ads1]

Urmatorul lucru pe care dorim sa il facem este sa sortam lobby-ul ca sa putem alege mesele de poker cele mai eficiente. Cea mai buna solutie pentru a gasi cat mai rapid mesele de poker potrivite este prin sortarea dupa Jucatori/Flop si pe cele mai multe platforme se poate face asta prin click pe tab-ul Plrs/Flop.

Deci, am terminat cu filtrarea meselor din lobby, dar ce cautam? Ce face o masa de poker sa fie buna? Unde vrem sa ne asezam? Doar o portiune din alegerea mesei se poate face in lobby, restul urmeaza la masa langa ceilalti jucatori de poker si in functie de ei.

Ce se afla in lobby?

Majoritatea meselor bune se vor afla in topul listei. Insa aceste mese pot fi inselatoare si majoritatea vor avea unele probleme:

  • vor exista jucatori de poker care detin mai putin de 50BB

Normal noi vrem sa ne asezam la mese pline de bani si asta pentru cateva motive. Dorim ca atunci cand castigam maini de poker sa fim capabili sa obtinem valoarea maxima. De asemenea dorim ceva spatiu ca sa facem anumite manevre cum ar fi barrel-uri pe mai multe strazi,float, sau c/r. Toate acestea sunt foarte dificile de executat atunci cand ne aflam printre jucatori cu putini bani.

  • vor exista putine maini inregistrate

Mesele la care s-au jucat putine maini nu reflecta prin statistici ceea ce s-a intamplat la masa, deci pot fi inselatoare. Daca o masa de poker abia a fost creeata atunci nu poti spune ca cifrele sunt relevante. De asemenea daca sunt jucatori de poker pe care ai foarte putine maini, din nou nu vei avea parte de cifre relevante.

  • unele mese se vor juca shorthanded/HU

Jucand la o masa de poker care inca nu s-a umplut ( shorthanded) poate fi una dintre cele mai bune miscari cand joci FR daca stii cum sa profiti de aceste lucruri. Majoritatea jucatorilor de poker online de la FR nu prea se pricep in a juca HU sau shorthanded. Cand vedeti o masa in curs de ocupare intrati la ea si profitati de situatie, insa doar daca acei jucatori au buy inuri intregi sau chiar mai multi bani decat permite masa.

[ad#text_ads2]

Pentru a te alatura unei mese exista cateva reguli pe care nu ar trebui sa le incalci:

♠ -Fara mese sub 20% Plrs/Flop

♠ -Fara mese cu mai mult de 1 jucator in lista de asteptare

♠ -Fara mese cu mai mult de 1 jucator care detine mai putin de 20BB

♠ -Sa existe cel putin 4 jucatori care detin mai mult de 80BB

Multi dintre voi stiti ca astfel de mese sunt foarte foarte greu de gasit, dar daca ar fi usor toata lumea ar juca doar la astfel de mese. Table selection este pentru jucatorii care vor maximul de la jocul lor de poker si care vor face tot ce trebuie sa obtina winrate maxim.

Sunt la masa, ce sa fac acum?

Ai gasit o masa buna cu un procentaj mare de jucatori la flop, multe buzunare pline, si majoritatea jucatorilor necunoscuti. Gasirea unei mese la care sa ne asezam este doar jumate din batalie. Urmatorul lucru pe care trebuie sa il facem este sa ne asiguram ca avem un loc bun la masa. Pe cat posibil ar trebui sa te asezi in felul urmator:

  • Toti SS la dreapta ta

Daca ai toti SS in dreapta ta poti sa joci normal fara ca range-ul tau in functie de pozitie sa fie afectat, deci nu trebuie sa te adaptezi tu dupa ei.

  • Regularii agresivi in fata noastra

Un regular bun care este atent va poate face sa va simtiti foarte incomfortabil. Cel mai bine e sa nu stati langa ei. Facand asta va veti simti ca aveti un oarecare avantaj asupra lor.

  • Jucatorii mai neexperimentati/maniacii la dreapta

Sa ai jucatorii mai neexperimentati si maniacii la dreapta este cel mai profitabil loc de la masa. Ai avantajul de a sti ce miscari vor face inaintea tuturor. Aceasta este poate una dintre cele mai importante conditii.

[ad#text_ads1]

Cred ca am gasit o masa!

Deci am reusit! Am gasit o masa! Stam de ceva vreme aici si ne-am creat un stack bun si jucam mai bine decat toti ceilalti jucatori de la masa, dar cand e timpul sa plecam?

Cea mai mare problema atunci cand ne gandim la selectarea mesei este cand sa parasim masa. Uitatandu-ne la masa atunci cand ne asezam si apoi sa ignoram totul pentru restul serii e o prostie. Trebuie sa folosim aceleasi metode pentru a selecta masa si dupa ce ne-am asezat pentru a ne ajuta sa stim daca sa mai ramanem sau nu. Daca vezi ca unele din conditiile de mai sus nu mai este indeplinita, atunci trebuie sa parasesti masa si sa cauti una mai buna.

Eventual, daca ai 2 monitoare, poti sa tii pe unul mesele de joc si pe celalalt sa ai cateva mese pregatite de rezerva sau sa cauti mese la care sa intri, mai bune decat cele la care joci deja.

In concluzie

Ati putea folosi un software care sa va caute masa. Cea mai mare problema este ca siteurile de poker incep sa interzica folosirea acestui tip de software. Totusi, aceste softuri pot fi inca folosite si sunt disponibile cu un cost suplimentar atat in Holdem Manager cat si in PokerTracker. Singurul lucru la care trebuie sa ai grija este ca daca nu vei avea suficiente maini pe jucatorii de la mese, o sa iasa niste calcule care nu reflecta realitatea si e posibil sa ajungi la mese proaste.

[ad#text_ads2]

Alte lucruri pe care le putem face este sa identificam jucatorii slabi si regularii inainte sa ne asezam la o masa. Putem da o culoare jucatorilor in functie de tipul lor, folosind aceasta functie pe care o au mai toate siteurile de poker. Rosu poate insemna regulari, verde jucatori slabi, si mov pentru SS. In acest mod te poti aseza la o masa si sa vezi 1-2 jucatori cu notite sub numele lor si inca cativa jucatori colorati si astfel vei sti ca masa e compusa din jucatori slabi sau buni, in functie de culorile care predomina.

La mizele mici, exista foarte multi jucatori slabi deci poti sa „o mai dai in bara” cu selectia meselor, insa pe masura ce cresti in mize, selectia meselor poate si va face sigur o diferenta majora de winrate.

Tradus si adaptat: jasons0174 @ 2p2

www.twoplustwo.com

Table Selection – ( Selectia meselor ) comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments