admin | 07.03.2012

Strategia pentru turneele turbo

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Turneele turbo au inceput sa devina din ce in ce mai populare pe site-urile de jocuri de poker online. Poti gasi turnee turbo, super turbo si extreme turbo pe aproape orice site de jocuri de poker online.

Dupa cum ati ghicit, turneele SNG turbo dureaza foarte putin, de aceea sunt cautate de persoanele care nu dispun de mult timp liber pentru a juca poker.

Acum, aceste turnee pot fi destul de greu de jucat, avand in vedere ca blindurile cresc foarte repede, asa ca ai nevoie de o strategie care difera de strategia standard pentru turneele SNG.

Strategiile de baza pentru turneele turbo

Nu este imposibil sa reusesti sa castigi la astfel de turnee, singurul lucru de care ai nevoie este putin noroc, avand in vedere ca blindurile cresc intr-un ritm alarmant chiar. Acest lucru este din cauza ca trebuie sa aplici strategia short-stacked o mare parte a timpului la astfel de turnee, lucru care inseamna ca multe decizii se vor rezuma la all in sau fold.

Nu prea sunt multe de discutat in ceea ce priveste jocul post-flop, iar dupa primele niveluri de blinduri nu vei juca mare lucru odata ce s-a aratat flopul, deoarece este foarte posibil sa fii all in chiar dinainte de flop. Asa ca, a avea o buna strategie in jocul la turnee turbo, trebuie sa stii selectia buna a mainilor pre flop, si sa te afli in pozitia buna in care sa te pui all in. Poate sa fie destul de frustrant, sa iti risti asa de des toate fisele din fata, dar acesta este felul in care se joaca aceste turnee.

Fara indoiala, vei avea parte de o varianta destul de mare in aceste jocuri, asa ca nu te astepta sa obtii rezultate dupa ce joci doar cateva turnee. Va trebui sa joci multe astfel de turnee pentru a ajunge ca in final sa spui ca ai reusit sa castigi bani din turneele turbo.

Strategia din stadiul de inceput

–          Evita sa intri in poturi fara sens

–          Joaca numai mainile bune

–          Nu fi surprins daca vezi jocuri dubioase din partea adversarilor la inceput

In stadiile de inceput de la aceste turnee turbo vei avea sansa de a juca un joc de poker normal, deoarece blindurile sunt inca mici in comparatie cu fisele din fata. Acest lucru va tine doar 2-3 nivele de blinduri.

Totusi, in acest stadiu, este inutil sa incerci sa furi blindurile deoarece acest lucru se va dovedi a fi inutil odata ce avansezi in turneu. Daca ai o mana puternica este bine sa faci un raise substantial si sa speri ca prinzi pe cineva cu o mana mai slaba decat a ta, si sa il fortezi sa puna cat mai multe fise in pot. Nu este bine sa te incurci cu poturi mici la inceputul turneului.

Cert este ca, timpul trece asa de repede in aceste turnee, inca jucatorii deja sunt setati pe modul “gambling” pe tot parcursul turneului, si vor fi in stare sa riste toate fisele din fata chiar si atunci cand blindurile sunt inca mici. Asa ca, de fiecare data cand prinzi o mana destul de buna, poti sa iti pui intrebarea daca esti dispus sa iti risti toate fisele din fata cu acea mana.

Strategia de la mijlocul jocului

–          Nu prea ai ce strategie sa aplici aici, asa ca, fii pregatit sa te pui oricand all in cu o mana buna

–          Nu incerca sa joci mainile marginale, joaca doar mainile puternice

–          Poti aplica strategia “stop and go

Ca in oricare alt turneu turbo, este foarte important sa ai in minte selectia mainilor. In acest stadiu, un stack mediu are doar 7-12 BB, asa ca, nu ai mult pana sa ajungi sa te pui all-in pre flop.

In general, daca intri intr-un pot, trebuie sa ai intentia de a-ti risca tot stack-ul din fata. De aceea, trebuie sa iti alegi mainile astfel incat sa poti sa te pui all-in cu mana cea mai buna, de cele mai multe ori.

Poti aplica strategia “stop and go”. Acest lucru inseamna ca platesti raise-ul unui adversar, doar cu intentia de a te pun all in pe flop, indiferent de cartile care intra in flop. Daca ii dai doar call pre flop, apoi te pui all in pe flop, sansele sunt ca adversarul sa se arunce de pariul tau pe flop, lucru care nu ar fi fost posibil daca il puteai all in inainte de flop.

Strategia de final de turneu

–          Joaca agresiv si nu iti fie teama de acest stil de joc

–          Profita de jucatorii care joaca tight

–          De multe ori vei rata sa ajungi sa termini in bani, dar nu te lasa batut. Intotdeauna sa cauti sa iei locul #1

Cand mai ai in fata doar 6xBB, va trebui sa aplici urmatoarea tactica : all-in / fold. Cel mai probabil, in acest statiu au mai ramas foarte putini jucatori in joc, asa ca ar trebui sa iti maresti range-ul de carti cu care sa te pui all-in.

Nu-ti fie frica sa te pui all-in din cauza ca te afli in pozitia bubble, deoarece poti profita de multi jucatori care adopta o astfel de strategie si prin urmare joaca mai tight.

Daca nu iti este frica de eliminare, poti sa castigi un numar destul de mare de poturi, lucru care iti va oferi un avantaj destul de bun dupa ce se intra in bani.

Daca poti sa iti depasesti frica si teama de a fi eliminat in pozitia bubble, vei ajunge sa faci miscarile corecte pe viitor, astfel iti va creste sansa de castig in astfel de turnee.

Acest articol a fost tradus si adaptat de pe site-ul  http://www.thepokerbank.com/strategy/tournament/turbo/

Strategia pentru turneele turbo comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments