admin | 24.10.2011

Pozitia la masa de poker

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>

Pozitia unui jucator la masa de poker este un aspect deosebit de important care trebuie inteles si memorat inca de la inceput. Multi ignora sau trec rapid cu vederea aceasta parte a jocului care este dupa cum am spus de o importanta deosebita.

Decizia de a lua una dintre actiunile posibila la masa de poker ( check, bet, raise, re-raise si fold ) este strans legata de pozitia la masa care este unul dintre primele aspecte pe care le iei in calcul atunci cand iei o decizie.

Pozitia este critica in jocul de Texas Hold-em. Aici iti stii pozitia cu exactitate inainte sa fie impartite cartile. Persoana din stanga dealerului , ia mereu prima decizie iar persoana care este dealer, vorbeste meru ultima. Ca regula generala, este mai bine sa iei decizii ultimul de la masa deoarece poti sa te decizi mult mai usor asupra a ceea ce vrei sa faci , in functie de ce au facut cei din fata ta. In consecinta, cea mai proasta pozitie de la masa este cea din stanga dealerului, deoarece trebuie sa iei prima decizie fara a sti ce au de gand adversarii tai. Cand nu esti nici primul nici ultimul care actioneaza, este in general mai bine sa fii cat mai aproape de ultimul care ia o actiune.

[ad#text_ads1]

Sunt dati in care avantajul pozitiei iti permite sa castigi un pot pe care altfel nu l-ai fi castigat. De cele mai multe ori insa, cea mai buna mana castiga, indiferent daca jucatorul care o are se afla in prima sau in ultima pozitie. Deci avantajul pozitiei despre care vorbim aici este reprezentat de fapt de pariurile pe care le-ai salvat sau castigat in functie de ce au facut ceilalti. Un check dupa ce adversarul tau a dat si el check, un raise dupa ce adversarul tau a pariat si asa mai departe. Importanta acestor pariuri, oricat de mici ar fi ele nu poate fi trecuta cu vederea. Nu uita niciodata ca in poker tu incerci sa castigi bani si nu poturi. Orice jucator decent castiga destul de multe poturi, dar pariurile suplimentare pe care le poti investi in poturile pe care le castigi si pariurile pe care le salvezi din poturile pe care le pierzi iti cresc foarte mult castigurile pe termen lung desi la prima vedere cateva blinduri nu par sa conteze.

Pozitiile la masa de poker

Full Ring

Blindurile (small blind – SB si big blindBB): Primele doua pozitii din stanga dealerului

Pozitie de inceput (early position – EP): Urmatoarele trei pozitii de dupa Big Blind sunt pozitiile de inceput. Prima dintre ele este numita UTG ( under the gun)

Pozitie mijlocie (middle position – MP):Urmatoarele trei pozitii de dupa cele trei pozitii de inceput sunt pozitiile mijlocii

Pozitie tarzie (late position – LP): Dealerul si jucatorul din dreapta sa se afla in aceasta pozitie.

La fiecare mana pozitia butonului de dealer se schimba astfel ca fiecare jucator ajunge sa stea, pe rand, in toate pozitiile.

[ad#text_ads2]

Short Handed

Blindurile (small blind – SB si big blindBB): Primele doua pozitii din stanga dealerului

UTG – prima pozitie dupa BB

MP – urmatoarea pozitie

CO – ( cutoff ) – pozitia dinaintea butonului

 

 

 

Pozitia la masa de poker comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments