admin | 24.10.2011

Poker: Ucigator

John Vorhaus
John Vorhaus

Incercind sa micsorez distanta intre jucatorul care sint si jucatorul care vreau sa devin, adeseori gasesc ca sint coplesit de sfaturi complicate si contradictorii. Un mod de a iesi din aceste nisipuri miscatoare este reducind concepte complexe la unele mai triviale. Iata citeva dintre preferatele mele:

Cind ai cartile, pariaza-le. De multe ori sintem prea sireti. Crezind ca avem o mina extraordinara, decidem sa o jucam lent, numai pentru a descoperi ulterior ca am lasat, fara sa vrem, o mina initial inferioara sa ne ajunga din urma. La fel, convinsi ca avem o imagine extraordinara la masa, bluffam cu miini net inferioare (pariem FARA sa avem cartile) si sintem socati si intristati (si saraciti) cind cineva ramine in pot pana la showdown. Cind aveti cartile, pariati. Daca faceti acest lucru corect, veti putea invinge in cele mai multe jocuri de cele mai multe ori.

Binecuvintati sint cei slabi, pentru ca ei vor mosteni flop-ul. Jucatorii slabi cred in flopuri ieftine, precum preotii cred in Dumnezeu. Ei nu vor sa pluseze, si nu vor sa plusati voi. Nu vor ca nimic sa le ia placerea de a vedea flopul. Nu le dati aceasta satisfactie. Daca aveti o mana care merita, plusati. Daca adversarii vor plati blind-ul cu o mina slaba, pacalindu-se in privinta posibilitatii ca cineva care urmeaza sa actioneze va plusa, plusati! Nu pentru ca ii urati, ci doar pentru ca le vreti banii.

[ad#text_ads1]

Un loc la masa este la fel de norocos ca partea dorsala ce sta pe el. Daca locul de la masa este ghinionist, este vina voastra! Daca sinteti un jucator prost, schimbarea locului nu va aduce decit schimbarea locului ghinionului…de la scaunul unde stateati inainte, la scaunul unde v-ati mutat. Schimbarea locului de la masa se face numai pe motive strategice. O schimbare a locului se face pentru a te pune intr-o positie favorabila impotriva unui adversar. Locuri norocoase… ha! Ar fi ca si cum Napoleon ar spune “Fortareata asta e ghinionista, cred ca o sa ma duc sa ocup mlastina aia.”

Pastrati orgoliul pentru cercul invingatorilor. Pokerul ar trebui sa fie numai despre carti, chip-uri si castig. Cand orgoliul are ceva de spus, cind dorinta de a dovedi o superioritate fata de altii devine scopul jocului, sinteti pierdut.

Nu va pot dibui strategia daca nu aveti una. Folosesc citatul acesta des, de regula dupa ce am facut ceva stupid(sau aparent stupid) si am reusit un cistig neasteptat. Imi place la nebunie sa creada adversarii despre mine ca habar n-am. Le da voie sa rationalizeze tot felul de actiuni incorecte. Ceea ce imi aduce aminte…

Rationalizarea este actul unui om rational. Deseori stim care este lucrul pe care trebuie sa il facem, dar gasim o scuza pentru a nu-l face. De exemplu, stim ca este lipsit de sens sa platim pentru un draw la chinta la doua capete daca avem doar un adversar, dar totusi o facem…numai pentru a-i vedea fata la sfirsitul mainii. Pentru a ne justifica actiunile, calculam pot odds gresit, ne spunem ca “facem publicitate” sau “ii tinem sinceri” sau alte prostii cu care ne pacalim pe noi insine.

Si nu uitati! Jucati tare sau plecati acasa!

John Vorhaus
Traducere si adaptare din Poker Player Newspaper

Poker: Ucigator comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of