admin | 06.11.2011

Holdem Manager & Poker Tracker – Ghidul complet al statisticilor partea 2

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
Squeeze

Squeeze – Acesta este de fapt un 3-Bet dar in care mai sunt implicati unu sau mai multi calleri intre persoana care a facut intial raiseul si cel care face 3-Betul. Acesta se numeste asa deoarece cand actiunea ajunge iar la primul raiser , nu numai ca trebuie sa dea call, dar trebuie sa isi faca griji si pentru ceilalti jucatori din pot sa nu faca re-raise.

[ad#text_ads1]

 • 0% – Jucatorul nu face niciodate squeeze, deci nu aveti de ce sa va faceti griji in privinta lui
 • 0-5% – acesta face squeeze foarte rar si probabil neintentionat, acest lucru inseamna ca are o mana foarte bine si ati face bine sa va aruncati daca nu aveti niste carti foarte bune.
 • 5-10% – Acum incepe sa fie intentionat. Dar jucatorul are o mana cat de cat buna cum ar fi orice pereche, figurine sau suited connectors de la 8 in sus sa spunem. Poti sa dai call daca ai o mana puternica si crezi ca poti sa o inbunatatesti pe flop.
 • 10% + Daca observi pe cineva care face squeeze atat de des, atunci poti sa ii faci re-raise deoarece de cele mai multe ori se va arunca. Deasemenea ai poutea sa dai doar call daca crezi ca il poti bate si dupa flop pentru a extrage valoare si post-flop.

Squeeze Pozitional

 • EP Squeeze %-% de cate ori un jucator incearca sa faca squeeze din early position
 • MP Squeeze %-% — // — middle position
 • CO Squeeze %-% — // — cut off
 • BTN Squeeze %-% — // –buton
 • SB Squeeze %-% — // — small blind
 • BB Squeeze %-% — // — big blind
Limp

Limp – Cand cineva doar da call la BB in loc sa faca raise sau fold.Cu cat acest procent este mai mare cu atat jucatorul este mai pasiv

[ad#text_ads2]

Positional limp

 • EP Limp %-% de cate ori un jucator face limp din early position
 • MP Limp %-% –//– middle position
 • CO Limp %-% –//– cut off
 • BTN Limp %-% –//– buton
 • SB Limp %-% –//– small blind
 • BB Limp %-% –//– big blind

Limp Call – Cand un jucator face limp la pot apoi da call la un raise facut de cineva din pozitie mai tarzie. Daca ai o mana buna si joci impotriva la cineva care are un procent mare la Limp Call atunci poti sa pariezi si de cele mai multe ori vei primi un call.

Limp Fold – Cand un jucator face call la big blind si da fold daca primeste un raise de la un jucator din pozitie tarzie. Cu cat este mai mare aceast procent cu atat mai mult iti vei dori sa fii in pot cu ei, in special daca esti numai tu cu el deoarece in general acestia vor doar sa vada un flop foarte ieftin.

Limp Re Raise – Cand un jucator face limp apoi face re-raise (3-Bet) la betul cuiva din pozitie mai tarzie. Cu cat acest procent este mai mare cu atat este mai predispus sa faca slow play la cartile mari. O sa vedeti acest lucru foarte des cand jucatorii din pozitie mai tarzie de cat cel care face Limp re-raise sunt foarte agresivi.

HU Limp Call – Cand se joaca Heads Up un jucator face limp apoi da call la raiseul adversarului.

HU Limp Folde – Cand se joaca Heads Up un jucator face limp apoi da fold la betul adversarului.

HU Limp Re-Raise – Cand se joaca Heads Up un jucator face limp apoi face re-raise la betul adversarului

Steal

Steal – Cand un jucator face raise din pozitii tarzii ( Cut-Off , Buton, Small Blind ) cand nu a fost facut nici un bet.

[ad#text_ads1]

 • 0-5 – Jucatorul nu incearca sa fure foarte putin sau niciodata. De obicei au o valoare asa scazuta deoarece fac raise numai cu carti foarte bune.
 • 5-15 – Jucatorul fura doar cu maini care se pot imbunatati dupa flop, marind putin rangeul de carti.
 • 15-30 – Jucatorul a marit rangeul putin mai mult incercand sa fure cu maini ca orice pereche, suited connectors, doua figurine si cu A si orice carte de la 8 in sus.
 • 30-100 – Jucatorul incearca sa fure prea mult cu aproape orice carti. Aratale ca esti agresiv si fa raise cu un range mai mare de carti si de cele mai multe ori acestia se vor arunca.

Positonal Steal

 • CO Steal %-% decate ori cineva face raise din cut off cand jos sunt doar blindurile
 • BTN Steal %-% decate
 • SB Steal %-% decate

Fold vs Steal – Cand un jucator da fold la blinduri in fata unui adversar care a facut raise din cut off, buton sau small blind. Daca aceste statistici sunt mari atunci trebuie sa faci bet de fiecare data cand acest jucator este la blinduri, deoarece acestia joaca foarte tight si vei putea fura blindurile foarte usor.

Positional Fold vs Stealing

 •              SB – % din timpul cand un jucator da fold din pozitia de SB cand cineva da raise din pozitia de cut-off.
 •              BB – % din timpul cand un jucator da fold din pozitia de BB cand cineva din pozitia de cut-off, buton sau SB da raise

3-bet vs Steal – Cand un jucator care a pus blindul face re-raise la un raise facut din pozitia de cut off, buton sau SB. Fiti atenti cand vedeti un jucator cu procent mare la acest capitol deoarece acest lucru arata ca isi protejeaza blindurile facand re-raise. Ar trebui sa asteptati o mana mai mare si sa incercati sa faceti bet-ul sa para ca furati potul pentru ca ei sa dea re-raise si astfel mariti potul cand detineti o mana buna.

3-bet din pozitie vs Steal

 •  SB – % din timpul cand un jucator din SB face re-raise la un jucator din pozitia de cut-off.
 •  BB % din timpul cand un jucator din pozitia de BB face re-raise la un jucator din pozitia de cut-off, SB, sau buton.

Call vs Steal – % din timpul cand un jucator care a pus blindul fa da doar call la un raise de la un jucator din pozitia de cut-off, buton sau SB. Un procentaj mare va arata ca jucatorul incearca sa protejeze blindul, dar nu doreste sa puna mai multi bani in mijloc pentru blind. Uneori acest lucru inseamna slowplay pentru o mana foarte buna, iar alte dati vei putea sa faci Continuation Bet pe flop si sa iei pot-ul.

Fold vs Re-Steal – % din timpul cand un jucator da fold la un 3-bet in blinduri dintr-o pozitie de steal (cut-off, buton, SB). Cu cat este mai mare procentul, cu atat este mai mare posibilitatea sa jucatorul care incearca sa fure mana are mana slaba. Deci daca cineva are procentaj mare pentru Steal , si pentru Fold vs ReSteal, vei vrea sa faci raise deoarece este o sansa mare ca el sa vrea doar sa fure mana si nimic mai mult.

[ad#text_ads2]

Agresivitate

Factorul de Agresivitate – calculat de raportul (Bet% + Raise%)/Call%. Dand check sau fold nu au niciun effect. Cu cat este mai mare acest factor, cu atat mai agresiv este jucatorul.

 • 0-0.75 – foarte pasiv. Aproape niciodata nu da raise, si daca face acest lucru, fiti siguri ca are o mana buna.
 • 0.75-1.6 – inca destul de pasiv, deci este foarte mare sansa ca atunci cand da raise are o mana buna. Sa dai call la raise numai daca esti sigur ca ai o mana mai buna decat el, sau daca esti sigur ca poti sa il faci sa dea fold pe flop.
 • 1.6-2.25 – se afla undeva la mijloc. Daca au o mana buna o pariaza, daca nu au mana buna nu o joaca. Daca se joaca agresiv impotriva lor cand detin o mana marginala, ei vor da call / fold.
 • 2.25-3 – agresiv. Face raise cu o mare varietate de maini. Multi dintre acesti jucatori vor face 3-bet cu suited-connectors sau cu perechi mici in mana. Daca ai o mana decenta, este bine sa o jucati impotriva acestui tip de jucator.
 • 3+ – foarte agresiv. Face raise tot timpul, cu tot felul de maini marginale. Daca ai o mana buna, poti sa dai check, iar ei vor incerca sa dea bet. Sau ai putea sa pariezi, si ei sa iti dea raise. In ambele cazuri este o persoana impotriva careia este bine sa ai o mana buna, deoarece vor pune bani in mijloc. Desi acest statut poate fi marit artificial de o persoana care joaca foarte mult cu raise / fold poker ( jucatorii de tip Nit au statut de genul), deoarece acestia dau foarte rar call.

Factorul de agresivitate pe flop – agresivitatea jucatorului pe flop

Factorul de agresivitate pe turn – agresivitatea jucatorului pe turn

Factorul de agresivitate pe river – agresivitatea jucatorului pe river

Agresiune % – agresivitatea pe parcursul intregii maini, pe fiecare strada. Exemplu : Daca pariez pe turn si pe river, dar dau check pe flop, factorul de agresivitate ar fi de 66%.

[ad#text_ads1]

 • 0-13% – foarte pasiv. Aproape niciodata nu da raise, si daca face acest lucru, fiti siguri ca are o mana buna.
 • 13-20% – inca destul de pasiv, deci este foarte mare sansa ca atunci cand da raise are o mana buna. Sa dai call la raise numai daca esti sigur ca ai o mana mai buna decat el, sau daca esti sigur ca poti sa il faci sa dea fold pe flop.
 • 20-27% – se afla undeva la mijloc. Daca au o mana buna o pariaza, daca nu au mana buna nu o joaca. Daca se joaca agresiv impotriva lor cand detin o mana marginala, ei vor da call / fold.
 • 27-25% – agresiv. Face raise cu o mare varietate de maini. Multi dintre acesti jucatori vor face 3-bet cu suited-connectors sau cu perechi mici in mana. Daca ai o mana decenta, este bine sa o jucati impotriva acestui tip de jucator.
 • 35%+ – foarte agresiv. Face raise tot timpul, cu tot felul de maini marginale. Daca ai o mana buna, poti sa dai check, iar ei vor incerca sa dea bet. Sau ai putea sa pariezi, si ei sa iti dea raise. In ambele cazuri este o persoana impotriva careia este bine sa ai o mana buna, deoarece vor pune bani in mijloc. Desi acest statut poate fi marit artificial de o persoana care joaca foarte mult cu raise / fold poker ( jucatorii de tip Nit au statut de genul), deoarece acestia dau foarte rar call.

Agresivitatea pe flop – % din timpul cand un jucator joaca agresiv pe flop

Agresivitatea pe turn – % din timpul cand un jucator joaca agresiv pe turn

Agresivitatea pe river – % din timpul cand un jucator joaca agresiv pe river

Check – Raise

CheckRaise – % din timpul cand un jucator va da initial check, apoi va da raise la un jucator ce a pariat dupa ei. Daca cineva are valoare la acest statut, poate ati vrea sa dati check la acest jucator, doar daca aveti o mana buna, deoarece acest jucator ar putea foarte bine sa mareasca miza si mai mult.

Flop check raise – % din timpul cand pe flop un jucator face mutarea de check-raise.

Flop check raise ca PFR – % din timpul cand pe flop un jucator va face check-raise, cand jucatorul a fost cel agresiv pre flop. Va arata de multe ori ca acel jucator a ratat flopul.

Turn check raise – % din timpul pe turn cand un jucator face miscarea check-raise.

River check raise – % din timpul pe river cand un jucator face miscarea de check-raise.

[ad#text_ads2]

Continuation Bet

Flop CB(continuation bet) – % din timpul cand un jucator face un bet pe flop dup ce a fost agresorul inainte de flop. Cand ma uit la acest stat, corelez cu VP$IP, deoarece poate sa insemne cateva lucruri:

–              Jucatorii cu valoare mare la VP$IP si valoare mare la Flop CB inseamna ca ei vor face CB pe multe boarduri si spera ca toti for da fold.

–              Jucatorii cu valoare mare la VP$IP si valoare mica la CB vor sa vada flopul, dar vor face CB doar daca prin ceva in flop

–              Jucatorii cu valoare mica la VP$IP si valoare mare la CB pe flop inseamna ca joaca tight si asteapta maini bune, si pariaza pentru valoare indiferent de board.

–              Jucatorii cu valoare mica la VP$IP si valoare mica la CB pe flop inseamna ca joaca tight si asteapta maini foarte bune, dar fac slow-play si nu speriati de draw-rile de pe board.

Turn CB – % din timpul cand un jucator face bet pe turn dupa ce a dat raise pre flop.

River CB – % din timpul cand un jucator face bet pe river dupa ce a fost agresorul pre flop.

Fold pe flop la CB – % din timpul cand un jucator da fold pe flop la un CB facut de alt jucator. Daca procentajul este mare, ai vrea sa faci CB impotriva lor, deoarece este o sansa mare sa dea fold daca nu prind nimic.

Fold pe turn la CB – % din timpul cand un jucator da fold pe turn la un CB facut de alt jucator.

Fold pe river la CB – % din timpul cand un jucator da fold pe river la un CB facut de alt jucator.

[ad#text_ads1]

Fold la CB ( In pozitie, pe strada)

 •               Flop – % din timpul cand un jucator se arunca cand cineva face CB pe flop cand este in pozitie
 •               Turn – % din timpul cand un jucator se arunca cand cineva face CB pe turn cand este in pozitie
 •               River – % din timpul cand un jucator se arunca cand cineva face CB pe River cand este in pozitie

Fold la CB (In afara pozitiei, pe strada)

 •               Flop – % din timpul cand un jucator se arunca cand cineva face CB pe flop cand este in afara pozitiei
 •               Turn – % din timpul cand un jucator se arunca cand cineva face CB pe turn cand este in afara pozitiei
 •               River – % din timpul cand un jucator se arunca cand cineva face CB pe River cand este in afara pozitiei

Call la CB(pe strada)

 •               Flop – % din timpul cand un jucator da call la cineva care a facut CB pe flop
 •               Turn – % din timpul cand un jucator da call la cineva care a facut CB pe turn
 •               River – % din timpul cand un jucator da call la cineva care a facut CB pe river

Raise CB (pe strada)

 •               Flop – % din timpul cand cineva face raise dupa un jucator care a facut CB
 •               Turn – % din timpul cand cineva face raise dupa un jucator care a facut CB
 •               River – % din timpul cand cineva face raise dupa un jucator care a facut CB

Raise CB(in pozitie)

 •               Flop – % din timpul cand cineva face raise dupa un jucator care a facut CB cand este in pozitie
 •               Turn – % din timpul cand cineva face raise dupa un jucator care a facut CB cand este in pozitie
 •               River – % din timpul cand cineva face raise dupa un jucator care a facut CB cand este in pozitie

Raise CB (in afara pozitiei)

 •               Flop – % din timpul cand cineva face raise dupa un jucator care a facut CB cand este in afara pozitiei
 •               Flop – % din timpul cand cineva face raise dupa un jucator care a facut CB cand este in afara pozitiei
 •               Flop – % din timpul cand cineva face raise dupa un jucator care a facut CB cand este in afara pozitiei
[ad#text_ads2]

Fold la CB vs Raise (pe strada)

 •               Flop – % din timpul cand un jucator care a facut CB da fold dupa ce primeste raise
 •               Turn – % din timpul cand un jucator care a facut CB da fold dupa ce primeste raise
 •               River – % din timpul cand un jucator care a facut CB da fold dupa ce primeste raise

CB 3-bet vs Raise(pe strada)

 •               Flop – % din timpul cand un jucator va face 3-bet cuiva care i-a facut raise la CB initial pe flop
 •               Turn – % din timpul cand un jucator va face 3-bet cuiva care i-a facut raise la CB initial pe turn
 •               River – % din timpul cand un jucator va face 3-bet cuiva care i-a facut raise la CB initial pe river

Bet vs CB ratat in pozitie(pe strada)

 •               Flop – % din timpul cand un jucator aflat in pozitie face bet pe flop cand un jucator care a dat raise inainte de flop nu face CB
 •               Turn – % din timpul cand un jucator aflat in pozitie face bet pe turn cand un jucator care a dat raise inainte de flop nu face CB
 •               River – % din timpul cand un jucator aflat in pozitie face bet pe river cand un jucator care a dat raise inainte de flop nu face CB

Bet vs CB ratat in afara pozitiei(pe strada)

 •               Flop – % din timpul cand un jucator aflat in afara pozitiei face bet pe flop cand un jucator care a dat raise inainte de flop nu face CB
 •               Flop – % din timpul cand un jucator aflat in afara pozitiei face bet pe flop cand un jucator care a dat raise inainte de flop nu face CB
 •               Flop – % din timpul cand un jucator aflat in afara pozitiei face bet pe flop cand un jucator care a dat raise inainte de flop nu face CB
Bet (pariu)

[ad#text_ads1]

Bet(pe strada)

 •               Flop – % din timpul cand un jucator face bet pe flop
 •               Turn – % din timpul cand un jucator face bet pe turn
 •               River – % din timpul cand un jucator face bet pe turn

Fold vs Bet(pe strada)

 •               Flop – % din timpul cand un jucator da fold la un bet pe flop
 •               Turn – % din timpul cand un jucator da fold la un bet pe turn
 •               River – % din timpul cand un jucator da fold la un bet pe river

Fold vs Raise (pe strada)

 •               Flop – % din timpul cand un jucator da fold la un raise pe flop
 •               Turn – % din timpul cand un jucator da fold la un raise pe turn
 •               River – % din timpul cand un jucator da fold la un bet pe river
Donk Bet

Donk bet – un pariu facut de un jucator inainte sa vina randul jucatorului care a pariat pre flop. De multe ori reflecta nepriceperea jucatorului. Un motiv este acela ca agresorul pre flop va face un CB. Jucatorii puternici vor face acest lucru daca prind un set si pe masa sunt carti care pot duce la chinta / culoare, si pot sa arunce jucatori care merg dupa aceste maini, sau poate persoana care a facut raise pre flop ar putea sa incerce sa fure pot-ul si ar fi o sansa mare sa se arunce.

Donk bet flop – % din timpul cand un jucator face un pariu inaintea agresorului care a pariat pre flop. Ti-ai dori sa intri in pot cu acest tip de jucator care are un procentaj mare deoarece ai pozitie fata de ei, si daca prinzi o mana buna, este o sansa mare ca ei sa puna bani in mijloc.

Fold la donk bet pe flop – % din timpul cand un jucator va arunca mana cand un jucator face un donk bet. Cand un jucator se arunca in aceasta situatie, si el a fost agresorul pre flop, inseamna ca face raise cu o mana marginala si va arunca acea mana cu usurinta.

Donk bet pe turn – % din timpul cand un jucator va paria pe turn, cand nu el a fost agresorul pre flop.

Donk pe bet river – % din timpul cand un jucator pariaza pe river, desi nu el a fost agresorul pre flop.

[ad#text_ads2]

Showdown

Went to SD (A mers pana la showdown) – % din timpul cand un jucator joaca mana pana la final si o arata. Cu acest procentaj intotdeauna me uit la suma castigata le showdown, si daca are procentaj mare pentru showdown dar o suma mica castigata la showdown inseamna ca merge pana la final fara a avea cea mai buna mana. Poti face multi bani de la acest tip de jucator.

Castiga cand vede flopul – % din timpul cand un jucator castiga o mana pe flop.

Castiga la showdown – % din timpul cand un jucator castiga mana la final.

Pre vs

3-bet vs deschidere din pozitie.

 •               EP – % din timpul cand un jucator face 3-bet impotriva unui jucator care a marit primul miza din pozitie de inceput.
 •               MP – % din timpul cand un jucator face 3bet cand este in pozitie mediocra.
 •               CO – % din timpul cand un jucator face 3bet din cut-off (2 pozitii inainte de dealer)
 •               BTN – % din timpul cand un jucator face 3 bet din pozitia de buton(dealer)
 •               SB – % din timpul cand un jucator face 3bet din pozitia de small blind
 •               BB – % din timpul cand un jucator face 3bet din pozitia de big blind.
[ad#text_ads1]

3-bet vs deschidere din pozitie

 •  EP – % din timpul cand un jucator din pozitia de inceput face 3bet impotriva unui jucator care are pozitie
 •  MP – % din timpul cand un jucator din pozitie mediocre face 3bet impotriva unui jucator care are pozitie
 • CO – % din timpul cand un jucator din pozitia de cut-off face 3bet la un jucator aflat in pozitie.

3-bet vs deschidere din pozitie

 •               EP – % din timpul cand un jucator aflat in pozitia de inceput face 3bet la un jucator din afara pozitiei
 •               MP – % din timpul cand un jucator aflat in pozitia de mijloc face 3bet la un jucator din afara pozitiei
 •               CO – % din timpul cand un jucator aflat in pozitia de cut-off face 3bet la un jucator din afara pozitiei

Holdem Manager & Poker Tracker – Ghidul complet al statisticilor partea 2 comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments