admin | 24.10.2011

De ce poker?

Poker Online MultitablePentru ca este un joc fantastic. Te poti distra si poti cistiga bani jucand poker. Contrar opiniei generale, in poker conteaza mult skill-ul jucatorului; voi stiti campioni la ruleta?
Bazeaza-te doar pe noroc si vei intimpina probleme. E nevoie de studiu, de exersare, de inspiratie…

De ce jucati poker?

Poate vi se pare ciudata intrebarea dar raspunsul conteaza in obtinerea succesului vostru in poker. De ce jucati poker este cel putin la fel de important ca felul in care o faceti.
Puteti aseza intr-o anumita ordine motivele pentru care jucati poker, le puteti analiza si apoi folosi pentru a va imbunatati jocul.

[ad#text_ads1]
Daca am intreba citeva sute de jucatori “De ce jucati poker?” sansele sint destul de mari ca acestia sa raspunda “Pentru bani.” Daca insa am avea acces la statisticile acestora din ultimul an am vedea ca practic unii nu au cistigat prea multi bani. Sau multi sint in pierdere. Daca banii ar fi singurul motiv pentru care acesti oameni joaca poker atunci de ce o mai fac? Evident exista mai multe raspunsuri pe care vor sau nu sa le admita. Asta pentru ca mai exista si alte motivatii pentru care jucam poker la fel de puternice sau mai puternice decit dorinta de a cistiga bani.
Distractia. Faptul ca vreti sa socializati. Sau ca iubiti jocul. Apoi competitia! Vreti sa ii invingeti pe altii mai buni. Intelegind diversele motivatii din spatele jocului vostru veti reusi sa va schimbati atitudinea visavis de pierderi sau cistiguri sau sa alegeti jocurile potrivite in care sa aveti cel mai mare succes.

In cartea “Psihologia pokerului”, Alan N Shoonmaker explica detaliat importanta intelegerii motivatiilor individuale pentru a gasi raspunsul la intrebarea “De ce jucam poker?”.

Luati o foaie de hirtie si scrieti urmatoarele:

  • Bani
  • Socializare
  • Relaxare
  • Placere
  • Competitie
  • Sa treaca timpul

Daca mai aveti si alte motive, le puteti trece. Ginditi-va.
Apoi scrieti in dreptul fiecaruia un procent (poate fi si 0%). Adunate sa dea 100%.

Acum sa analizam profilul urmatorului jucator:

20% Bani
0% Socializare
10% Relaxare
50% Placere
20% Competitie
0% Sa treaca timpul

Procentele l-ar caracteriza ca fiind “loose” in majoritatea timpului (joaca multe miini) si aflat in joc pentru senzatia de a fi acolo. Asta e cel mai important pentru el si il si influenteaza.
Daca va analizati atent situatia puteti sa imbuntatiti/schimba anumite puncte din jocul dvs.
In multe genuri de competitii (sportive sau altfel) batalia se da intii cu tine insuti si apoi cu ceilati! Care ar fi competitorii personali? Punindu-ti la indoiala abilitatea, fiind prea mindru sau prea timid cind trebuie actionat sau prea distrat… iata citeva probleme care apare si care va vor afecta jocul de poker.

De ce jucati poker? Daca raspunsul este “joc poker cu prietenii si ca sa treaca timpul” atunci trebuie sa ramineti la jocurile cu mize mici unde bankrollul sa va ajunga mult timp.
Daca jucati poker pentru relaxare atunci trebuie sa va feriti de jocurile in care sint maniaci si sa le cautati pe cele cu jucatori tight-aggressive, tight-passive.

[ad#text_ads2]

De ce jucati poker online?

Pentru ca pe internet nu joci impotriva “casei” ci impotriva altor jucatori umani. Pentru ca nu ai nevoie de ochelari de soare pentru a nu fi “citit” de jucatori. Pentru ca te poti “aseza la masa” in citeva minute. Pentru ca poti beneficia de oferte promotionale.

Opt Motive pentru care pokerul online este excelent:

1. Tot timpul gasesti un joc. Non stop. Ring sau turnee sint acolo pentru tine gata sa inceapa. [Mai mult, pe internet poti juca foarte mult heads up… ceea ce in cazinouri nu este posibil (dealeri care sa stea la mese de doar doi jucatori … gasim mai rar si asta pentru ca nu e profitabil pentru un cazino).] Ai doar o ora la dispozitie dar ai chef de poker? Intri la un ring online.

2. Excelent antrenament pentru cei novice (fun money sau low limits) si pentru cei timizi.

3. N-ai nevoie sa te imbraci si sa iesi din casa. Poti juca din pat duminica dimineata :). Iar unele cazinouri nu te lasa sa intri in trening sau alte tinute lejere.

4. Poti juca la mai multe mese deodata. Daca esti experimentat. Asta inseamna mai multi bani.

5. Rake-ul este mai mic. Si nici nu trebuie sa dai tips dealerilor.

6. Foarte multi sateliti disponibili pentru turneele mari (WPT, WSOP, CPC etc).

7. Optiunea de a juca cu 4-colour-decks (rombul este albastru, trefla verde, restul neschimbate); astfel veti vedea mai usor flushurile posibile.

8. Poti pleca atunci cind vrei de la masa. E drept ca o poti face si in realitate in cazinouri (in general dupa o ora sau doua!) dar acolo iti faci o imagine proasta. Pe internet nu te mai intereseaza acest aspect.

De ce poker? comentarii

avatar
  Subscribe  
Notify of