admin | 06.11.2011

Cum sa cresti limita? ( ce se duce in sus, ar putea sa coboare )

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
tommy angelo
Tommy Angelo

Sa-l cunoastem pe Joe!

Joe joaca poker de doi ani. Singurul joc pe care l-a jucat pana acum este hold’em limit online la limitele 1-2$.

Joe isi plateste datoriile. A muncit mult la acest joc. Citeste carti si articole si este activ pe  forumurile online pe acest subiect. Joe a pierdut constant in primul an, apoi a castigat atat cat a cheltuit in urmatoarele sase luni si in ultimele sase luni a castigat destul de mult.

Pentru prima data de cand a inceput sa joace, Joe se gandeste sa mareasca limita la 2-4$. El are in cont 1000$.

Joe a cerut sfaturi: “Tinand cont de faptul ca acum castig continuu la 1-2$ si ca nu am adaugat alti bani in contul meu, cand as putea sa incep sa joc la limitele 2-4$? Cati bani ar trebui sa am disponibili pentru joc?”

[ad#text_ads1]

Joe si-a intrebat prietenii de la poker, a intrebat pe forumurile online si s-a consultat cu scriitorii sai preferati despre poker. Toti au avut acelasi raspuns si anume ca Joe nu ar trebui sa mareasca limitele pana cand disponibilul sau de bani nu ajunge la o dimensiune considerabila. Asta a fost tot. Sfatul s-a terminat.

Toti cei care l-au sfatuit pe Joe au aproximat la 300BB. Ei au spus ca daca rata de castig a lui Joe este de 1BB/ora si daca vrea sa aiba destui bani incat sa poata evita fluctuatiile cu un risc de a da faliment la cel mai scazut nivel, ar trebui sa aiba cel putin 300BB. Cel putin.

Asadar, nu ar trebui sa faca nicio schimbare pana ce nu ajunge sa aiba atat de mult. Acesta este sfatul. Nu este nicio incertitudine. Mareste la 300. Nu mai putin.

Joe a facut exact ceea ce i s-a spus. A continuat sa castige la limitele de 1-2$ iar cand a ajuns sa aiba 1200$, ceea ce inseamna 300BB la limitele 2-4$ a inceput sa joace la aceste limite.

La prima mana a avut AK in pozitia de big blind. A pariat in total 3BB si a pierdut. Disponibilul sau era acum 297BB la 2-4$ sau 596BB la 1-2$.

In acel moment, Joe a avut o problema cu conexiunea la Internet. S-a conectat din nou o ora mai tarziu si a avut de ales la ce limita sa joace. Fara sa se gandeasca la asta a intrat la un joc de 1-2$ deoarece nu avea deajuns ca sa joace la 2-4$ (nu mai avea 300BB).

Dar stati putin. Inainte sa iasa din joc, Joe era pe cale sa ia small blind-ul intr-un joc de 2-4$ si a procedat conform sfaturilor primite.

[ad#text_ads2]

Ce inseamna asta?

Daca cineva se hotaraste sa creasca nivelul la un joc online, cu miscarile bazate pe un minim de disponibil de bani predeterminat, atunci trebuie sa fie deasemenea o limita determinata dinainte pentru a scadea nivelul. Altfel, metoda nu este buna.

Sa spunem ca tu pretinzi ca esti o fire sensibila. Stii cu siguranta ca escaladand muntele pokerului pe internet, ai putea cateodata sa decazi pana sa incepi sa castigi constant. Ai putea sa ajungi exact la limita. Daca ai totul calculat pentru a putea juca la un alt nivel, mai ridicat, bazandu-te pe un numar, atunci, o fire sensibila fiind realizezi ca este logic sa si scazi nivelul bazandu-te deasemenea pe un numar.

Dar nu poate fi acelasi in ambele situatii. Trebuie sa fie doua numere. Nu poti fi sensibil si sa spui “Voi mari limita atunci cand voi ajunge sa am 300BB la cea mai mare limita” si in acelasi timp spui “Voi micsora limita daca ajung la 299BB”.

Pentru a escalada muntele trebuie sa ai un plan. Iti trebuie doua numere, in unitati de BB. Cel mai mare numar este minimul pe care trebuie sa il ai pentru a mari limita. Cel mai mic numar reprezinta minimul pe care trebuie sa il pastrezi jucand la limita la care tocmai ai crescut.

Autor: Tommy Angelo

[ad#text_ads1]

Tommy Angelo a scris o carte numita “Elements of Poker” in care impartaseste sute de idei deosebite despre poker online intr-o maniera facuta sa te amuze, informeze, inspire si lumineze. Poti sa citesti multe dintre articolele din carte pe site-ul lui www.tommyangelo.comsau poti cumpara cartea in intregime.
Tommy Angelo has written a book called “Elements of Poker” in which he shares hundreds of his very best ideas in a manner intended to amuse, inform, inspire, and enlighten. You can read many excerpts from EOP at Tommy’s website: www.tommyangelo.com. And you can order personally inscribed copies there.

Cum sa cresti limita? ( ce se duce in sus, ar putea sa coboare ) comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments