admin | 24.10.2011

Constientizarea pozitiei la masa de poker

0 0 votes
Article Rating
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>fill='none'/>
De ce este pozitia la masa de poker importanta?

Pentru a intelege importanta pozitiei nu trebuie deloc sa te gandesti prea mult sau sa fii un geniu. Este chiar foarte simplu. Deciziile pe care le luam in No Limit Holdem se bazeaza mereu pe informatii incomplete. Daca toata lumea implicata intr-o mana ar actiona inaintea noastra, am avea foarte multe informatii pe care ne-am putea baza cand luam o decizie. Aceste informatii pe care le acumulam cand cineva actioneaza inaintea noastra sunt probabil cele mai importante (daca nu chiar cele mai importante) lucruri pe care trebuie sa le intelegem si sa le asimilam.

De exemplu sa ne punem in urmatoarea situatie: aveti in mana 44 si sunteti in pozitia CutOff (inaintea dealerului). Toata lumea a dat fold pana la noi si decidem sa facem raise. In big blind se afla un jucator short staker care ne pune all in. In consecinta trebuie sa aruncam perechea de patrari. Daca am fi stiut ca da raise atunci nici nu am mai fi fost implicati in aceasta mana. insa nu am avut aceasta informatie. Facand schimb de pozitii si presupunand ca jucatorul short stack da primul all in, atunci cu siguranta ca am fi aruncat perechea din mana si nu am mai fi irosit banii de raise.

[ad#text_ads1]

Exista cinci aspecte de luat in consideratie pentru a intelege conceptul de constientizare a pozitiei:

1. Cum afecteaza pozitia , mainile pe care alegem sa le jucam preflop

In modul general ar trebui sa jucam mai multe maini si sa le jucam mai agresiv pe masura ce pozitia noastra preflop se imbunatateste. Banii circula la masa incepand de la blind uri , inapoi spre buton ul de dealer. Deci este logic pentru noi sa vedem mai multe flop uri si sa luam initiativa mai des cand suntem in pozitie tarzie. Cand suntem in pozitie de inceput trebuie sa jucam un range foarte mic de carti „premium” iar pe masura ce ne indepartam de blinduri ne extindem range-ul de carti.

2. Cine sunt jucatorii din jurul nostru

Al doilea aspect pe care trebuie sa il avem in vedere este sa observam cine sunt jucatorii de langa noi. Te intereseaza 4 jucatori. Cei 2 din stanga ta si cei 2 din dreapta ta. Acestia sunt importanti deoarece ei o sa fie blindurile cand tu o sa fii in pozitie tarzie si tu o sa fii in pozitia blindurilor cand ei o sa fie in pozitie tarzie. Vom fi nevoiti sa luam multe decizii in functie de statisticile pe care le avem despre acesti jucatori. Impotriva lor vom lua decizia de a fura blindurile sau vom fi pusi in situatia de a ne apara blindurile. Atfel daca o sa avem mereu in pozitia blindurilor un jucator loose , nu vom putea sa furam aproape niciodata blindurile ceea ce evident este un lucru rau.

3. Putem sa ne manipulam pozitia dupa ce vedem flopul?

Da. O sa auzim de multe ori de izolarea celor care fac limp. Asta inseamna scoaterea jucatorilor care au o pozitie mai buna ca a noastra asupra jucatorilor care au facut limp . Acest lucru se face dand un raise preflop si de cele mai multe ori toti jucatorii in afara de limperi o sa se arunce.Astfel cand va veni flopul noi vom fi in pozitia in care vom vorbi primii si vom avea mai multe sanse sa castigam potul, indiferent daca am facut o mana sau nu.

[ad#text_ads2]

4. Reactionati impotriva celora care fac limp din pozitia de SB

Trebuie sa faceti aproape tot timpul un raise cand sunteti in pozitia de big blind, impotriva celora din pozitia de small blind, cand acesta din urma face doar limp. De cele mai multe ori acestia se arunca inainte de flop sau aproape in 100% din cazuri se arunca in cazul unui continuation bet.

5. Daca ai pozitie proasta atunci schimba masa

Daca avem jucatori in stanga si in dreapta noastra care ne fac sa jucam diferit fata de jocul nostru obisnuit preflop, mai ales in pozitie tarzie unde se fac cei mai multi bani, atunci este bine sa parasim masa si sa cautam alta unde o sa fim intr-o pozitie mai favorabila. Nu iti lasa mandria sa te controleze si sa incerci astfel sa castigi in fata dversarului care iti face mereu 3bet cand tu incerci sa furi blindurile.

 

Tradus si adaptat: CaptVimes @ 2p2

www.twoplustwo.com

Constientizarea pozitiei la masa de poker comentarii

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments