Buna ziua,

Ma numesc Adrian si voi incerca sa postez aici cateva dintre momentele pe care le consider mai semnificative din evolutia mea ca jucator de poker.
Scopul este acela de a ma putea autoanaliza ulterior si de a remedia greselile din jocul meu care la momentul de fata nu sunt evidente pentru mine cu nivelul de pregatire si experienta actuala.
De asemenea sunt foarte multumit daca macar un om care va citi acest blog va reusi sa evite o parte dintre greselile pe care eu le-am facut la inceput.

Vorbind despre inceput, intalnirea mea cu pokerul online s-a facut paradoxal in urma unei experiente cu pokerul live.
In iarna lui 2010 ma aflam la un nou loc de munca, iar colegii de birou organizau ocazional cate o masa de poker unde jucau sng-uri de cate 4-5 oameni cu buy-in de 10 RON, castigatorul ia tot.
In ultima perioada ramasesera doar trei si mai aveau nevoie de un om, asa ca m-au intrebat daca nu vreau sa incerc. Eu, fiind un om precaut cu banii lui (ca sa evit a spune zgarcit) si proaspat casatorit (om asezat la casa lui), le-am refuzat invitatia initial.
Ulterior la insistentele lor am acceptat intr-o seara dar cu conditia de a sta doar un joc, pentru ca trebuia sa plec.
Zis si facut, ne asezam, unul dintre ei scoate chipsurile si le imparte, apoi bagam toti buy-in-ul in cutie. Nu mai tin minte mare lucru din seara aceea, doar ca am jucat foarte loose si extrem de agresiv gandul meu fiind permanent la plecare. Chiar imi amintesc ca ultimele doua maini am dat all in cu trash si am avut mega noroc… am facut o data set si o data chinta parca. Concluzia este ca luasem toate chipsurile de pe masa, iar baietii mi-au zis sa iau banii.
La inceput nu am vrut sa-i iau, am zis ca e un joc amical si am stat doar pentru ca nu aveau om, dar au zis ca i-am castigat si sunt ai mei. I-am luat si cred ca in clipa aia s-a intamplat totul.
Nu erau banii in sine ci sentimentul pe care il ai cand castigi ceva pentru care ai luptat cu altii.
Era bine, dar greul si lupta cu mine nici nu incepusera.

Am inceput sa joc pe PokerStars cu un depozit minim de 10$, care au urcat la vreo 20$ si apoi… 0$. Experienta s-a repetat cu inca 10$.
Ajunsesem pe un site care oferea 50$ pe FullTilt, i-am luat si in 2 zile erau pe cont… evident 0$.
Toata treaba a mers in ritmul acesta, astfel ca la sfarsitul verii lui 2011 am ajuns la un minus de vreo 150$.

Am luat o pauza de 2 luni si eram decis sa renunt de tot, apoi a revenit amintirea acelui moment in care am castigat primii mei 30 RON din poker.

Am decis sa ma reapuc dar de data asta eram decis sa pornesc de la 0.
Am cautat platforme care ofereau freeroll-uri cu structuri bune si am ajuns pe William Hill, aici am reusit sa strang maxim 2,2$ pe care i-am prapadit intr-o zi proasta.
Apoi pe la sfarsitul lui octombrie a urmat PokerHeaven si aici am gasit pusculita cu maruntis. Am gasit un FreeRoll pentru comunitatea de romani cu fond total de premii 25EURO, field super usor si cel putin 80% dintre cei inscrisi erau in sit-out.

Am reusit sa strang intr-o luna de jucat 2-3 ori pe saptamana vreo 15EURO pe care cu mare noroc i-am grinduit la cash pana la 22 EURO si i-am bagat pe PokerStars prin Moneybookers, revenind astfel la prima “iubire”.

Cu acest mini BR am inceput sa joc SNG-urile de 45 si 90 de oameni cu buy-in de 0,25$.

In prezent BR meu este de 81,66 $.

Pentru BRM folosesc o regula foarte simpla. 1BI la ORICE joc (MTT, SNG, CASH) trebuie sa fie NEAPARAT < 1% x BR si nu joc niciodata mai mult de 4 mese simultan.

Am un ritm lent de crestere, dar nu caut sa fac mii de $ peste noapte. Scopul meu este sa invat si sa cresc, iar banii cred ca vor veni astfel ca o consecinta fireasca.

Acestea fiind spuse,
Sa avem bafta la mese !

P.S.
h0rd3l
La acest link puteti urmari evolutia mea si cateva din nebuniile anului 2011 in care am jucat uneori cu tot BR pe masa. Am fost un peste idiot, recunosc!