Simplu si la obiect, intrebare pentru cei care joaca poker, care nu au facultate/job si care dintr-un motiv sau altul inca nu fac bani destui din acest sport.

De la ce am pornit:
- joc poker de vreo 5 ani.
- initial (dupa cateva ITM la turnee) am crezut ca pot trai din asta si nu mi-am cautat un job. Nu avem suportul nimanui.
- apoi am revenit cu picioarele pe pamant si in urma cu 3 ani m-am angajat.
- Ianuarie 2008: am inceput cu 50$ si de atunci nu am mai depus bani la poker. Am facut un calcul si cred ca am scos cam 5k$. Toti s-au dus pe vacante prin afara + un monitor.
- anul trecut am schimbat jobul si totul s-a dus pe pwla. Pokerul merge f lent, jobul ma streseaza maxim, banii sunt mai putini, satisfactia 0. Poate anul asta se vor mai rezolva din lucruri dar deja simt ca am pierdut f mult timp.
- discutam cu iubita si imi zice: "de ce nu iti dai demisia si sa incerci vreo 6 luni sa joci poker full time sa vezi daca reusesti?" (Nu as avea presiune ca trebuie sa sa scot vreun ban in perioada asta. Nu as muri de foame).
Problema e ca acum, spre deosebire de momentul in care vroiam asta si nu aveam suportul nimanui, imi dau seama(sau cred ca imi dau seama) cat de greu e sa joci poker in fiecare zi/luna/an si sa scoti si profit. Cred ca sansele de reusita sunt f mici.

Mai mult, planuiesc sa plec din tara pana la sfarsitul anului si am posibilitatea sa "aleg": Italia, Grecia sau Spania. Cu exceptia unui miracol (sa-mi gasesc un job pe domeniu acolo) ar trebui sa traiesc din poker (iarasi o perioada nu ar fi presiune, dar dupa ~6luni cu siguranta ca as trage linia si as recalcula odds-urile).

Revin la intrebarea initial: care sunt factorii care impiedica un regular Joe sa faca bani din poker?
- au dispaur fishii?
- sunt mult mai grele jocurile acum?
- lipsa motivatiei?
- lipsa disciplinei?
- presiunea timpului/cheltuielilor? cashouturi dese?

Sau toata lumea face bani din poker?

Bafta!

P.S. Cred ca mai mult ma ingrijoreaza faptul ca odata intrat pe linia cu pokerul, nu trebuie doar sa castigi o suma din care sa traiesti/luna ci trebuie sa pui si deoparte pentru pensie sau whatever. Sa ajungi sa-ti cumperi si o casa eventual. Credit pe baza graficului din sharkscope nu cred ca iti da cineva.