Doamne cat de greu e de citit. In ultimul timp observ o lehamite de povesti lungi, dostoevskiene. Lumea nu mai are timp de "prostii". Dispunand de multitudinea de mijloace de informare, cititul a devenit desuet, inutil. Lumea a devenit un imens fast food mediatic in care cititul e o mancare savuroasa dar incomoda datorita timpului necesar procesarii.

Texte ce debordeaza de un lirism pretios sau gaunos nu mai reprezinta nimic. Texte cu forma pretentioasa ce sunt creeate in speranta ca un fond le va umple, sau ca vor parea pline pentru cititorii lor (fideli). Texte ce doresc cu adevarat sa exprime ceva concret in care fondul este atacat cu atata fervoare incat acesta e innabusit de un vesmant prolix. Texte greu de urmarit. Tot felul de texte.

Azi lumea nu mai are dispozitia pentru a citi povesti. Vrea info-povesti. De ce sa abordezi o carte voluminoasa ? De ce sa savurezi o mancare de super calitate, sa-ti pierzi vremea, cand lumea a devenit un imens bufet suedez ce abunda de junk food? Cititorul mediu stie asta. Dar nu mai are chef sa caute mancarea cea deosebita.

Asa ca fuga la o saorma, un avatar, trei linkuri ... Un fel de ulcer cultural. Pac - pac gen.