Este duminica si sunt in orasul Ramnicu Valcea. Ziua nu incepuse prea bine, am avut probleme cu o imprimanta si am cautat prin tot orasul cartuse Canon Pixima IP 1600. Fiind duminica era deschis doar Mall, dar spre ghinionul meu nu aveau cartuse de Canon. Dupa o ora si ceva de cautari am cumparat o imprimanta HP. Dupa ce am montat imprimanta am constatat ca cd-ul cu drivere nu merge?! Fugi la masina unde aveam alt laptop, descarca driverele de pe net (direct din portbagajul masinii!, Thanks to Vodafone Smart Modem ), arde-le pe un cd si fugi cu noul CD. Trage o injuratura printre dinti cand realizezi ca cd-ul cu drivere este bun.. cd-rom-ul de la laptop nu mai functioneaza! Dupa aproape 3 ore am rezolvat problemele si m-am retras in masina. De aici incepe povestea...

Dau drumul la radio-ul din masina, scot laptopul, ma conectez la net si intru pe messanger. Ma plang unui vecin de ghinioanele cu imprimanta, cartusele, cd-urile si driverele. Incet discutia deviaza spre poker. Se face ora 7.30 si afara este intuneric. In spatele meu opreste o dubita si cineva imi bate in geam. Eu am masina parcata pe o straduta intre blocuri. Este suficient loc sa treaca pe langa mine si nu cred ca am oprit in parcarea nimanui. Deschid usa sa vad care este problema. Surpriza.. e POLITIA!

"Actele la control" zice unul dintre politisti. Ii intind buletinul. Din dubita se mai da jos un politist cu o camera video. O porneste o indreapta spre mine si ma ia la intrebari:"Numele, adresa, de cand sunteti stationat aici". Ii raspund la intrebari dar se cunostea ca eram putin speriat. Nu stiam care este problema. Ma gandesc daca am trecut pe rosu, am cedat prioritate la pietoni sau am incalcat vre-o regula de circulatie. Nimic neregulamentar din cate stiu. Apoi urmeaza cateva intrebari idioate ca "de ce e motorul la masina pornit", "de ce sunt luminile stinse" si "pe cine astept". Intreb care este problema si unul dintre ei zice ca s-a facut o reclamatie ca "o persoana dubioasa hackuieste ceva cu un laptop dintr-o masina". LOL. "Pai uitati-va ce faceam pe laptop". Erau deschise doua ferestre de messanger. Intr-una un amic se lauda ca si-a luat umeri epici dintr-un heroic in alta eu ma plangeam ca joc prost MTT-uri si ii aratam cat de prost am jucat preflop un QQ. Se uita politistul de la 1 metru distanta, nici nu cred ca vedea ce scrie pe acolo. "Hai sa ne uitam in portbagaj mai bine". "OK" ii deschid portbagajul. Gol. Doar geanta cu trusa medicala, triunghiul reflectorizat, chestiile obligatorii. Se uita si sub mocheta din portbagaj si putin prin masina. "Nu e nimic" ii zice celuilalt politisit care statea mai la distanta cu statia in mana. "Hmm nu stiu nu prea il cred". Se urca in masina si da prin statie numarul masinii si probabil si numele meu. "Uite cum facem, opreste motorul si incuie masina..." <<Wtf, ma duc la sectie pentru ce?!>> "... si hai sa ne arati pe cine astepti aici". Ok intram inauntru era o doctorita cu care venisem de la Craiova. Si ea era suprinsa cand vede politistul si interaba care este problema". "Cunoasteti aceasta persoana?" zice politaiul. "Da. ce a facut?" "Statea in masina si butona la laptop!!" "Asa si?!" ..."Ahh si am crezut ca este un hacker ca pe la noi prin Valcea sunt multi destia". LOL. Se lamureste politistul ca nu voi intercepta convorbirile telefonice ale nimanui se mai invart putin pe langa masina si pleaca... fara macar sa se scuze pentru deranj.

Aceasta povestire este una adevarata si intamplarea a avut loc duminica 03 februarie 2008 in Romania...